Перейти до змісту

А як ви миєте і чим змащуєте свій ланцюг

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

У мене відразу два засвистіли.

Може, й брак був, хто зна.. Бо після встановлення цієї абсолютно нової втулки прийшлось через тижня два приїзджати знову у "Велозону" - був шат. Надто швидко як для нової, не здається?

Затягнув Міша після цього ніби добросовісно..

Але усе одно щось швидко підшипники прийшлось вибивати.

Знаю, що в Таїс кілька років тому була схожа проблема з новою втулкою на промах.

І теж бралась до речі на Московській.

• Відповідей 144
  • Створено
  • Остання відповідь
  • 4 тижня потому...
Опубліковано

Використовував для цепа звичайне масло для швейної машинки по 5грн на базарі. Вологи правда не любить, після дощу приходилось завжди витирати і змазувати.

А що порадите зараз купитии у велозоні?

http://velozona.lutsk.ua/catalogue/accessories/Oil/

Заодно ще потрібно змазати і руль, почав скрипіти.

Опубліковано

Капаю шприцом 1-1.5 кубіків тосолу потім кручу його десь 5 хв. потім крутячи цеп тряпочкою протираю, знову 5 хв. кручу і протираю вдруге, все.

Опубліковано

Капаю шприцом 1-1.5 кубіків тосолу потім кручу його десь 5 хв. потім крутячи цеп тряпочкою протираю, знову 5 хв. кручу і протираю вдруге, все.

Дивно,але він не має ніяких змащувальних властивостей.

Та ще й дуже отруйний.

Отруєння антифризом настає при вживанні його всередину (помилково сприймаючи його за алкоголь). Смертельна доза становить 100 — 200 грам.
Опубліковано

Хах, мав на увазі автомобільне мастило, з таким тошним запахом... А я думав, що тосол це типу мастило, буду знати Гг :0165:

Опубліковано

Дуже хотілось би добряче відмити свого ланцюга від того всього пилу, щоб просто начисто, висушити і толково змазати. От і вирішив запитати, думаю зняти в теплій воді з миючим засобом це все зробити, чи як краще це все зробити? :)

• Адміністратори
Опубліковано

Приготуй пластикову пляху з теплою водою і фейрі.

Знімаєш ланцюг, кидаєш в пляху, і танцюєш тумбу юмбу.

3 рази зміниш воду, і ланцюг буде чистий :)

Опубліковано
а бензином чи солярою як? відмиє?
Краще вайт-спіріт.

Розчинник фарби, продається там де продаються фарби для дерева.

Не впевнений чи ефективно, але чув про Гас.

Опубліковано

Уайт спирит сильно вонючий. Лучше всего бензин Б-70 или авиакеросин. Бензин продается в Новой Линии в литровых бутылках а керосин покупал на Варшавке.

Опубліковано
Уайт спирит сильно вонючий.
Є трохи ;) тому процедуру мийки розчинниками краще дома не робити в будь-якому пипадку.

В квартирі тільки в пляшці з миючим.

Опубліковано

Авиакеросин практически не воняет. На его основе даже какие-то лекарства изготавливают. Можно спокойно мыть на балконе, только остатки сливать в емкость. А после керосина под теплой водой с фейри и гуд.

Опубліковано

Варіант з пляшкою спробував одного разу і більш не юзаю, цеп хрустить як скажений. Цепомийка і уайт спірит рулить.

Опубліковано

Я в пляшці з широким горлом мию (щоб виймати можна було нормально) бензином 76-м.

2 - 3 пляшки послідовно, від грязнішоїх до чистішої, а тоді масло для швейних машин. Бензин використовується кілька разів. Дешево і сердито, і не розбризгує як цепомийка. Я на вулиці мию. На ланцюгу є зцепка.

Опубліковано

хто б міг показати чи пояснити як працюе цепомойка?

може то простіше і краще?

http://youtu.be/14eq9KRhP5Y

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Мив сьогодні свого, після вчорашньої "покатушки". Цепомийка рулить! Зручно, економічно, швидко!

Для миття використав сольвент. В порівнянні уайт-спіритом і керосином (якими я мив вперше після покупки вела) менш смердючий і не гірше відмиває. Але все одно мив на вулиці подалі від будинку. За миття сольвент довелося змінити 7 разів. Мив до появи світлої рідити + ще один раз, але все одно витрата вийшла мізерна, десь до 0,5л.

начитавшись багато різного вирішив поекспериментувати на різних видах "коктейлів": Керосин-мастило 15w-40, сольвент- мастило 15w-40, "веретенка", керосин-нігрол, сольвент-нігрол.

зупинився все ж таки на останьому (6/1) , так як за властивостями сольвент в кілька разів швидше висихає (3-5хв) ніж керосин і залишається густе мастило (нігрол), яке не так просто змития водою (трішки поекспериментував з цим :) )

post-5408-0-09586600-1370552741_thumb.jppost-5408-0-91823400-1370552748_thumb.jp

Далі за допомогою голки шприца подав рідку суміш на цеп

post-5408-0-89850900-1370552894_thumb.jp

прогнав по всіх зірках, зачекав 5хв (якраз встиг повечеряти :) )

Після цього витер цеп і зуби зірок практично насухо

post-5408-0-39362300-1370553014_thumb.jppost-5408-0-82959100-1370553019_thumb.jp

результат: хрусткіт зник як факт, суб"єктивно деталі стали трішки легше обертатися.

post-5408-0-48915800-1370553503_thumb.jppost-5408-0-95780500-1370553509_thumb.jp

Опубліковано

Для любителів познущатись з себе, можна ще порадити стару зубну щітку... драяти драяти і ще раз драяти. А потім змазати не забути.

Доречі, на рахунок змазки, а якщо литол "розтопити" розігрівши його то можна все непогано позмазувати правда ж? Він як охолоне - загусне, і буде густа змазка в середині цепу... казка.

Чи є щось про що я повинен знати? :_13:

Опубліковано

Доречі, на рахунок змазки, а якщо литол "розтопити" розігрівши його то можна все непогано позмазувати правда ж? Він як охолоне - загусне, і буде густа змазка в середині цепу... казка.

Спробуй, розкажеш ;) На мою думку це не дюже зручно.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...