Перейти до змісту

От чому всі (ну майже всі) кажуть: "Ну давай"?...

igorrrko

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Собсно,суть питання в заголовку.

Не стверджую,що ВСІ,але я зокрема.Сьогодні вкотре говорив по стільниковому і зловив себе на думці-кожна розмова закінчується словами:"Ну давай".Це тільки в мене так? Реально-вже давно цим "крилатим висловом",закінчується майже кожна моя розмова.Коли є настрій:"давай :)",коли немає: "... НУ ДАВАЙ... :(" . Знайомі.Люди,які в тел. книзі недавно,байдуже.Одне і теж.Як позбутися цієї гидоти? Як можна завершити діалог?

ЗЮ. Гугль не рив.

ЗЗЮ. Якщо десь тема на борді є,звиняйте.Тицніть носом.Бум над собою працювати.

Опубліковано

Особисто я в цьому нічого поганого не бачу. Можливо підсвідомо це якось повязано з висловом "Ну, бувай!" В будь-якому разі це наслідок еволюції мови. І в тому, що в ній утвердився такий вираз нічого поганого, як на мене не має.

Опубліковано

Діма,твої "речі" тебе чекають.Лежать і пилюкою припадають.Згадував тебе недавно.

sweetlena

дякую.Перечитав,але ніц не почерпнув для себе.

september25 Ще версії?

ЗЮ.Дуже гарним друзям кажу:"Тримайся".

Опубліковано

Трошки погуглив і натрапив на пояснення "Темного Тигра" яке мені дуже сподобалось (можливо дійсно так і є):

http://otvet.mail.ru...stion/30720047/

P.S.: Ще одне, менш цікаве посилання, але все ж: http://ru-etymology.livejournal.com/614271.html?thread=9647487

Опубліковано

..сподобалась версія:

просто человек, который так говорит, хочет, чтобы ему дали: люди вообще любят получать

:)

Опубліковано

Давай, ну давай - это обычные слова-паразиты. Таких полно: типа, короче, ну-ну, н-на ну и так далее.

Опубліковано

а "хорошодобре" вам не стрічалось?

Ще й як зустрічалось...Сам донедавна чомусь грішив цим сюрреалістичним поєднанням, доки не зловив себе на думці, що щось не теє-во

Опубліковано

А ще, розмовляючи по телефону, багато людей перепитують "шо-шо"?

Цікаво, що коли я почав уникати в своїй мові "шо-шо" і замінив їх на "що-що", дуже багато людей звернуло на це увагу.

А взагалі то думаю не варто перейматися наявністю у своїй мові слів-паразитів. Мова просто розвивається і в ній зявляються такі елементи. Цілком можливо що з часом вони стануть літературною нормою. А можливо років через надцять і відімруть і наші нащадки лише по постах цього форума знатимуть. що їх дід чи бабулька вживали в повсякденній мові такі звороти.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...