Перейти до змісту

Тавроклуб

foxx77

Рекомендовані повідомлення

В ВАЗа 4 дверки, наприклад.

А у Славути 5.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 74
  • Створено
  • Остання відповідь

Всім привіт, хочу приєднатися до вашого клубу зі своїм тазічком =)

Зразу питання. Як у вас справи зі щепленням? Скільки відбігало і чи не доводилось міняти? Кста, хто як пореться з корозією?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всім привіт. Виникло одне питання стосовно автомобілів і хотілось би почути думку власників "Таврій".

Питання ось в чому. Нещодавно почав задумуватися над заміною старенького "жигулика" ВАЗ 21011

на щось свіжіше із простішою ходовою і передньопривідне так як набрид вазівський задній привід із своїми

нюансами і передня двоважільна підвіска (хто мав з нею справу думаю зрозуміє) і через обмеженість бюджету увага припала до авто ЗАЗ "Таврія".

Так от, шановні власники сабжу що можете сказати про "Таврії" 91-94 р.в. і чи дійсно, на вашу думку, доцільна така заміна?

Якщо порівнювати Таврію з ВАЗ "класикою", то я б виділив такі плюси і мінуси:

Плюси:

1) Таврія легша в керуванні (легший руль, м"якші педалі...);

2) Посадка водія зручніша;

3) Менше їсть бензину (якщо грамотно налаштована);

4) Об"єм багажника + можна скласти заднє сидіння;

5) Передній привід (хоча тут для когось плюс, а комусь мінус...);

Мінуси:

1) Підвіска (їздив я на Славутах і на Жигулях, так от жигуль на трасі себе впевнініше почуває (чомусь інженери Таврії вирішили, що стабілізатор поперечної стійкості їй н*х не потрібен), та і по місту Жигуль їде м"якше, ніж Таврія); хоча в ремонті підвіска Таврії і правда простіша;

2) 3 дверки і менше місця для задніх пасажирів;

3) На мій погляд, зчеплення та КПП жигулів мають більший ресурс;

4) Вантажопід"ємність (чомусь мені здається, що жигуль посуне більше вантажу...);

Динаміка розгону приблизно одинакова (якщо ВАЗ з мотором 1,5 або 1,6), на рахунок надійності, то одна і друга машини нормально їздять, якщо за ними дивитись.

В принципі, якщо жигуль вже геть старий, то можна і поміняти на більш-менш свіжу таврію. Для міста - цілком достойний апарат за свої гроші і зимою буде простіше їздити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В принципі, якщо жигуль вже геть старий, то можна і поміняти на більш-менш свіжу таврію.

Жигуль 75-го року. Хоча стан як для такого віку непоганий.

Якби це був, як згадувалось вище, ваз 21063 88-го р.в. то мабудь і не поставало питань про заміну.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чим змазувати петлі та замки дверей?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

4c057500165a7c1be75fab6d3dd074d6.png

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

WD-40

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

2) Посадка водія зручніша;

розміщення руля і ричага КПП, після Таврії таке враження шо ВАЗ робили не для людей. Таврії дати мякшу підвіску, була б золото а не машина)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Хтось заливав охолоджуючу рідину (антифріз) "Лена ОЖ-40", чи не слід переплачувати і залити дешевшу? Хто яку заливає?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перед минулою зимою залив наш український Grom Ex червоний (вроді 160грн. платив за 10л), то через 10000 км став на колір як чай! Прийшлось замінити, продавець порадив за 120 грн. SIBIRIA -40 зелений, вже пройшов десь місяць або 3000 км, поки все нормально, колір не змінився (купляв на формулі, 10а).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

в мене Тосол ту-42. потемніло десь після 500 км., але нічого. неперегрівається, може дійсно ту зелену залити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 3 тижня потому...

Хтось заливав охолоджуючу рідину (антифріз) "Лена ОЖ-40", чи не слід переплачувати і залити дешевшу? Хто яку заливає?

Залив такий у ВАЗ 21011 десь 2-а роки назад, поки що ніяких нарікань в його адресу.

Правда їжджу досить небагато.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Привіт друзі!!!! Підкажіть ось таку штуку. Постійна проблема з патрубками,вже тільки на що не садив і на герметик і на солідол і все таке але з часом десь тай один починає текти. Хто що робить чи робив? Дякую за увагу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Привіт друзі!!!! Підкажіть ось таку штуку. Постійна проблема з патрубками,вже тільки на що не садив і на герметик і на солідол і все таке але з часом десь тай один починає текти. Хто що робить чи робив? Дякую за увагу

Теж виникали проблеми з патрубками, там де починали текти міняв на нові, поки все сухо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну це зрозуміло але вже надоїло через кожні три місяці міняти)))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

можливо треба просто попідтягувати хомути, бо гумові шланги з часом "просідають". або ставити самопіджимні хомути типу таких:

Slang01%281%29.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На зиму можна привідпустити кришечку бачка з тасолом - не буде такого тиску в системі і буде менше (не буде) текти. Літом же такий варіант не пройде через те, що не буде встигати тосол охолоджуватися і буде закипати (а після кіпіння це жижа ще та буде).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Друзі всім дякую за підказку!!!!!!!Буду пробувати Ваші варіанти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 5 місяців потому...

Подскажите кто где чинит и обслуживает свои таврии и славуты? Может кто то занет конкретно места или спецов по подвеске, моторе, инжекторной системе, електрике. Заранее спасибо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Підскажіть, хто знає, де можна відрегулювати карбюратор на заз 1102 1,2л. а то авто "смикається" коли їхати "внатяжку" на малих обертах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Майстер в гаражі ЛНТУ

050 237 57 08

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

050 378 38 71, звати Валік, гаражі біля Фокстрота на пр.Волі, робить карбюрароти та електрику.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

MrSAGEM і SaShurik дякую за інфу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спасибо, буду звонить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тавропілоти підскажіть будь-ласка де купити пластик салону (боковини, пластик багажнику, карти дверей, ) для таврольту 1102?

Є в Лукцьку, щось типу шрота для таврій?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...