jack74 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 19:08 Поділитися #1 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 19:08 Ось таке випадково надибав в інеті... Пошукав на Борді - не знайшов. Дивно, що таке тут не засвітилось... Ще дивно, що на фото видно етикетку Кічкарівського хлібокомбінату, а в статті їхнього коментаря немає... Невже їх не запитали? Чи може брехня? ЖІНКА В ЛУЦЬКУ КУПИЛА ХЛІБ ЗІ ЩУРЯЧИМИ ЕКСКРЕМЕНТАМИ 19 липня У редакцію газети "Віче-інформ" днями принесли хліб нібито зі щурячими екскрементами. Такий буханець придбала лучанка Оксана Ткаченко в одному із супермаркетів обласного центру Волині. Білий хліб однієї із торгових марок був уже порізаний, тож сімейство пані Оксани: мама і 10-річна донька – з обох боків буханця брали по шматочку. – Коли дійшли до середини, я ледь не зомліла, у кількох шматочках виднілася темно-бура пляма, – розповідає пані Ткаченко. – Добре роздивившись, ми зрозуміли, що це не пляма, а ніщо інше, як відходи життєдіяльності щура, бо для миші це занадто великий шматок. У вівторок жінка навідалася у Волинську обласну санстанцію. Там її зустріла на вході чергова. – Розповіла про це все працівниці санстанції, а вона давай мене заспокоювати, що, мовляв, не переживайте, нічого страшного, хліб же пройшов термічну обробку, – обурюється Оксана Ткаченко. Хотіла, аби зробили аналізи, щоб підтвердили наші підозри, але в обласній санстанції не змогли, бо немає якихось реактивів. Скерували у міську. Теж надарма витратила час, там навіть толком вислухати не захотіли. Як розповідає Оксана Ткаченко, найгірше у цій ситуації, що її десятирічна донька відмовилася від хліба зовсім і тепер боїться його їсти. За коментарем ми звернулися до лікаря з гігієни харчування Луцької міськрайсес Олени Петриченко. За словами Олени Григорівни, звернень щодо хліба із екскрементами до них не було. – Я не можу сказати, чи взагалі можливо, щоб відходи життєдіяльності щура потрапили у хліб, – каже пані Петриченко. – Швидше ні, ніж так. Нині на підприємствах в основному технологічний процес є закритим: борошно проходить через просіювач, де відбираються усі сторонні домішки, заміс іде у чанах, подається хліб через розділювач тіста на стрічку і – в піч. На хлібопекарських підприємствах регулярно проводять профдеззаходи, куди входять дезінсекція та дератизація. За словами Олени Петриченко, волинські підприємства хлібопереробної промисловості досить хороші. Наш хліб своєю відмінною якістю славиться навіть за межами Волині. Скарг на їхню продукцію вже не було кілька років. – Якщо і були якісь скарги, то вони більше стосувалися картопляної хвороби, – констатує Олена Петриченко. – Навіть якщо скарг немає, то ми раз у два роки планово перевіряємо підприємства, які у Луцьку випікають хліб. – Якщо ж надходять якісь скарги, тоді здійснюємо позапланову перевірку. Планові перевірки були проведені у лютому на підприємствах «Агропродторг», «Волинський пекар», у квітні із перевіркою ми завітали на ВАТ «Хліб», «Софія-шанс» та «Волиньторгхліб». Грубих порушень санітарного законодавства виявлено не було. А цей випадок, що трапився із пані Ткаченко, то тут слід розбиратися і перевіряти це конкретне підприємство. Якщо до продукції великих хлібопекарських підприємств зауважень у санітарних лікарів особливих немає, то до того, що випікають супермаркети, є. Нещодавно під час наради з хлібопеками та переробними підприємствами головний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко продемонструвала їм придбаний хліб у одному із супермаркетів Луцька. Черствий буханець «Бокатта італійська» та батон «Французький малий», вкритий цвіллю. Хлібобулочна продукція виготовляється безпосередньо там на місці, і термін її придатності – три доби. Зі слів головного санітарного лікаря області, керуюча супермаркетом Ірина Яковлюк запевнила, що ці хлібобулочні вироби є абсолютно безпечними для споживання і термін їхньої придатності ще не минув. Вона не змогла аргументувати, чому хліб та батон за декілька годин після виготовлення набули нетоварного вигляду. Як зазначено у чеку, хліб «Бокатта італійська» (0,45 кг) коштує аж 11 грн 88 коп., а батон «Французький малий» (0,22 кг) – 4 грн 49 коп. За висновками санепідемслужби, цю продукцію випікають із замороженого тіста незрозумілого походження. Споживачі повинні знати, що, згідно з чинним законодавством, кожен виробник, а не покупець повинен доводити, що його продукція є безпечною для споживання. Якщо ж ви купили неякісну продукцію, то повинні звертатися до Державної інспекції з питань захисту прав споживачів, там є лабораторія, де її працівники можуть визначити, чи якісний купили ви товар, та допомогти захистити ваші права. Автор: Галина БАРАН джерело Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
lilechka Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 19:14 Поділитися #2 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 19:14 Не вперше вже чую про подібні випадки....ПіСі: А кричати в назві теми нащо? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:08 Поділитися #3 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:08 заберить капслок в назве... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:16 Поділитися #4 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:16 Маю сумнів що до вказаного: – Коли дійшли до середини, я ледь не зомліла, у кількох шматочках виднілася темно-бура пляма, – розповідає пані Ткаченко. – Добре роздивившись, ми зрозуміли, що це не пляма, а ніщо інше, як відходи життєдіяльності щура, бо для миші це занадто великий шматок. це тільки здогади однієї людини, не підтверджені жодною експертизою. Думаю, що така штука як екскрименти мали б розчинитись на дрібніші фракції в процесі замішування тіста. Сьогодні купив хліб від іншого виробника, але так само порізаний і запакований, в процесі споживання теж виявив схожу штуку, що виявилось звичайною родзинкою Звичайно, якість нашого хліба не найкраща, бо на 2-й, 3-й день вкривається різнокольоровою пліснявою, але з щурячими приколами тут явно перебор. Взагалі хліб намагаюсь купувати якомога рідше, бо в основному печемо вдома свій. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:16 Автор Поділитися #5 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:16 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи... Я змінив квартиру, думав тут щось не так, а, виявляється, не в мене одного... ...ПіСі: А кричати в назві теми нащо? Та я не кричав, а просто скопіював і не звернув увагу Звиняйте Модери, виправте, будь-ласка. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dmitriy Klim Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:41 Поділитися #6 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:41 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи...Я змінив квартиру, думав тут щось не так, Змінили квартиру заради хлібу? шось новеньке..... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:46 Автор Поділитися #7 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 20:46 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи... Я змінив квартиру, думав тут щось не так, Змінили квартиру заради хлібу? шось новеньке..... ні, трішки не такий причинно-наслідковий зв'язок Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
fenmix Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 21:07 Поділитися #8 Опубліковано 4 Серпня, 2012 в 21:07 о, який жах, ми всі помремо Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dream Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 05:28 Поділитися #9 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 05:28 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи...зберігайте хліб в холодильнику і вас обійде ця прикрість Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Ko3bMa Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 06:07 Поділитися #10 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 06:07 Чекаємо статті про хліб із самим щуром Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Zevs_Isver Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 07:11 Поділитися #11 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 07:11 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи...зберігайте хліб в холодильнику і вас обійде ця прикрість или в морозилке Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:14 Автор Поділитися #12 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:14 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи...зберігайте хліб в холодильнику і вас обійде ця прикрість саме так і робимо Чекаємо статті про хліб із самим щуром та ні. цікавить, чому нема реакції Кічкарівхліба... А то складається таке враження, що їм пофіг, що "все одно будуть жерти"...І невже на Борді нема нікого, хто б там працював? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:37 Поділитися #13 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:37 вбейте в гугл словосочетание "кічкарівка хліб" я то думал, что на офсайт выведет..а тут... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Dream Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:44 Поділитися #14 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:44 Да, останнім часом дуже швидко хліб пліснявіє... Раніше засихав, а пліснявіти - ніколи...зберігайте хліб в холодильнику і вас обійде ця прикрість или в морозилке і запасіться льодорубом.А якщо серйозно, то нещодавно прочитав на упаковці буханки хліба рекомендацію виробника зберігати хліб в холодильнику. Був здивований, оскільки вважав це таким собі лайфхаком. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:55 Поділитися #15 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 08:55 Комментарии к статье на Волынь посте... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:14 Автор Поділитися #16 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:14 м-да... прикро... мені кічкарівський подобається більше за теремнівський... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
jack74 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:22 Автор Поділитися #17 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:22 та ні. цікавить, чому нема реакції Кічкарівхліба... А то складається таке враження, що їм пофіг, що "все одно будуть жерти"... І невже на Борді нема нікого, хто б там працював? а навіщо реагувати на такий тупий тролінг? баран просто заробляє собі гроші, не гребуючи при цьому жодними методами, риючись у будь-яких помиях і перетворюючи "віче" у жовту пресу. ну, "Віче" я ніколи не сприймав за серйозну газету і завжди рахував її збіркою побрехеньок і хворих фантазій, яка годиться тільки для почитати, коли йдеш "подумати" Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
searcher Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:36 Поділитися #18 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:36 Комментарии к статье на Волынь посте... Кожна жаба своє болото хвалить, тому об'єктивності в тому коментарі мало. На кожному виробництві є свої нюанси і порушення санітарних норм, тому таке можна написати про усіх. А ще чомусь забули як той хліб транспортують, зберігають в магазинах та викладають на полиці. Маю поруч супермаркет, часто бачу як той хліб під час розвантаження з брудного буса висипається біля рампи на асфальт, його збирають такими ж немитими руками у візок для покупців такої ж сумнівної чистоти і потім спокійно викладають на полицях. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:44 Поділитися #19 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:44 Я где то уже говорил, довелось мне поработать немного в супермаркете, в отделе бакалеи.. поэтому инфа про щуров для меня обычная и не новая. А чо вы хотите ? Одно дело, когда хозяйка дома выпекает для своей семьи необходимое количество хлеба, и другое дело, когда всё поставлено на поток,Деньги... бизнес... вот что главное, а не какие то лапки в буханке хлеба. Вот на упаковке пишет "Сахар - песок"...всё как положено.. вот вам и сахар, вот вам и песок... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Соромітник Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:49 Поділитися #20 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 09:49 можливо, поки не прочитав ті коментарі, ще і були якісь сумніви щодо пекарні. Але тепер ясно що то тупі підстави конкурентів. Причому не можуть то зробити якось тонко - просто вказати на косяк, нєє, мля, треба сказати що от в когось іншого (нас) все кльово, якісно і "без ГМО" Думаю того санстанції і не ведуться на таку куйню, бо регулярно хліб зі щурами носять з різних пекарень. Шкода лише що наші "змі" як завжди, не маючи жодного вартого журналіста, чіпляються за таку срань і роздувають то. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 10:00 Поділитися #21 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 10:00 Шкода лише що наші "змі" як завжди, не маючи жодного вартого журналіста, чіпляються за таку срань і роздувають то. давайте в этой теме и обсудим качество работы местных журналистов.... как бумажных, так и инетовских.... по ходу, они сами и подтянутся в тему.. расскажут об нюансах... Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 10:57 Поділитися #22 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 10:57 Ну что ж.. начну... Нормальные у нас журналисты...просто работа у них такая... тот же Мирослав Ватащук из ВН, та же Ольга Харів из Луцького Замку...(это так, навскидку, те, с кем знаком лично)Работают качественно.Естественно, бывают ляпы, но в целом читать их можно... имхо.. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:05 Поділитися #23 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:05 Ну что ж.. начну... Нормальные у нас журналисты...просто работа у них такая... тот же Мирослав Ватащук из ВН, та же Ольга Харів из Луцького Замку...(это так, навскидку, те, с кем знаком лично)Работают качественно.Естественно, бывают ляпы, но в целом читать их можно... имхо..когда-то один знакомый композитор придумал прекрасное слово: взлизнуть. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Гетто Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:09 Поділитися #24 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:09 К чему это ? Это чисто моё имхо...Какой мне смысл чего то или кого то "влизать" ? Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
difoto Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:15 Поділитися #25 Опубліковано 5 Серпня, 2012 в 11:15 Эх, Гетто...журналисты, с которыми ты знаком лично, всегда будут качественно работать.Можешь занести это в свой цитатник.Впрочем, тебе не понять. Посилання на коментар Поділитись на інші сайти Поділитися
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.