Перейти до змісту

Як погодка?

gusarchik

Рекомендовані повідомлення

Міряйтесь, міряйтесь термометрами на сонці...

Кеп, а де написано, що - це в тіні??? :0162:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 54
  • Створено
  • Остання відповідь

Міряйтесь, міряйтесь термометрами на сонці... Це ж не температура ПОВІТРЯ. А температура нагріву термометра.. А от якби він чорний був, то ще більше покаже. Але в тіні - о диво! І чорний, і білий покаже, наприклад, 33 - і це буде температура ПОВІТРЯ. А нагрів зараз значний, бо сонце під максимальнно великим кутом ЗАРАЗ в наших широтах. Астрономія, однако. А недобре, бо в сукупності тиск, вологість, температура повітря, його рухливість не комфортні для більшості з нас. Пять градусів вниз, хмарки час від часу - наше все. Чекаєм дощу як манни небесної (вночі сьогодні).

P.S. Пісок в пустелях більше 80 градусів нагрівається при температурі повітря 40 вище нуля за Цельсієм.

можна страусині яйця зварити там. Або самому запіктися)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це у багатьох сьогодні болить голова?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це у багатьох сьогодні болить голова?

Щось не помітив, сьогодні набагато легше ніж вчора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось не помітив, сьогодні набагато легше ніж вчора

Голова відваюється не в одного мене

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось не помітив, сьогодні набагато легше ніж вчора

Голова відваюється не в одного мене

Не в одного тебе

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не в одного тебе

о!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особливо вночі -прокидаюсь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І чорний, і білий покаже, наприклад, 33 - і це буде температура ПОВІТРЯ.

Але ж ми з вами по до розі на роботу чи з роботи не висимо в тіньку, поряд з тим термометром? Правда?

До температури повітря сміливо добавляємо жар від розпереного під сонцем асфальту чи бруківки + сонце по дефолту нас підігріває, в маршрутці ми переносимо ще температуру розігрітої маршрутки...

Ітого: термометр на сонці покаже не точно, але ближче ту температуру яку людині доведеться перенести.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Звідки така інформація?

Хіба не правда?

Ти шпигуєш за мною? :0096:

Просто твоя тема "Щукаю роботу" вроді була пуста, отже звідси і зробив висновок.

Особливо вночі -прокидаюсь.

У мене таке часом буває, рідко але буває, прокинусь і хоть на стіну лізь, думаю це тиск низький, колись встав випив кави - ніби відпустило...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але ж ми з вами по до розі на роботу чи з роботи не висимо в тіньку, поряд з тим термометром? Правда?

До температури повітря сміливо добавляємо жар від розпереного під сонцем асфальту чи бруківки + сонце по дефолту нас підігріває, в маршрутці ми переносимо ще температуру розігрітої маршрутки...

Ітого: термометр на сонці покаже не точно, але ближче ту температуру яку людині доведеться перенести.

Поставте датчик побутового спиртового термометра не на прямому сонячному промінні, і будете знати температуру повітря у потрібному вам місці. В маршрутці, над асфальтом, в авто тощо. Прикрийте його парасолею, врешті-решт. Ваш кеп. :)

P.S. Інфрачервоні промені в кінцевому випадку теж гріють повітря . В якості аргументу чекаю відносно чесної цифри температури повітря в розпеченій маршрутці. Більше 40 там не буде.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після такої спеки головне щоб град не випав

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Просто твоя тема "Щукаю роботу" вроді була пуста, отже звідси і зробив висновок.

Кому треба, той мене вже знайшов :)

Сьогодні набагато краще. На середу передають дощі, на четвер грозу. Що ж , побачимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

люблю грози, скоріше би

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інфрачервоні промені в кінцевому випадку теж гріють повітря .

Інфрачервоні промені гріють предмети на які вони падають. В кінцевому випадку. А повітря гріється від поверхні предметів - землі, океану. Інакше б температура повітря зростала б пропорційно з висотою - там потужність випромінювання вища. :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Інфрачервоні промені гріють предмети на які вони падають. В кінцевому випадку. А повітря гріється від поверхні предметів - землі, океану. Інакше б температура повітря зростала б пропорційно з висотою - там потужність випромінювання вища. :)

Ви здивуєтесь, але саме так і є. ;)Термосфера, стратосфера, на відміну від мезосфери та тропосфери, а екзосфера - це вже космос. В тропосфері (близько від поверхні землі) інфрачервоне проміння гріє предмети, а від них завдяки конвекції гріється і навколоземне повітря. А от вище вже головну роль грає поглинання випромінювання. Але це вже з розділу "астрономія", як і внутрішні будови білих, червоних та голубих гігантів, де то конвекція, то випромінювання переносить енергію до поверхні.

По темі: хочу дощу, хорошого, теплого, щедрого!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Scabiosa, ти уважно читав свої посилання? Процитуй мені, будь-ласка, де там йдеться про поглинання ІНФРАЧЕРВОНОГО випромінювання якоюсь із -сфер. ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Scabiosa, ти уважно читав свої посилання? Процитуй мені, будь-ласка, де там йдеться про поглинання ІНФРАЧЕРВОНОГО випромінювання якоюсь із -сфер. ;)

Інакше б температура повітря зростала б пропорційно з висотою - там потужність випромінювання вища

Хіба такого нема? ;) Крім ТІЛЬКИ інфрачервоного. "Вікна" поглинання є і інфрачервоного в атмосфері. З другої сторони, "парниковий" ефект інфрачервоне проміння робить. Точніше, перевипромінювання.

Приблизно 52% загальної інтенсивності випромінювання Сонця над поверхнею моря в сонячний день припадає на інфрачервоний діапазон.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таке є на деяких висотах, але не у зв"язку з поглинанням повітрям інфрачервоних променів.

Ми ж про це говоримо, так? ;)

Остання цитата про 52% мені ні про що не говорить.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Таке є на деяких висотах, але не у зв"язку з поглинанням повітрям інфрачервоних променів.

Як там тоді вимірюють температуру? все, що "тепле", випромінює інфрачервоне проміння. Розріджене повітря в тому числі на великій висоті (там і його склад інший). А те, що воно нагрівається і не від поглинання одного інфрачервоного проміння, то це неважливо. Є ж духовки, а є і мікрохвильові печі. Є батареї, а є "уфо".

В спектрі Сонця ІЧ проміння не несе левової частки енергії. Головне у видимій частині та ультрафіолеті. І вже ПЕРЕВИПРОМІНЮВАННЯ поверхні дає так багато ІЧ (52 відсотки над морем). І є ділянки атмосфери, досяжні людиною, де таки із збільшенням висоти росте температура.

Все вказане стосується неньки Землі. На інших планетах ситуація може кардинально відрізнятись, залежно від складу їх атмосфер.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

після такої спеки я уявляю, яка буде сама злива. Що ж, чекаємо)

Пані та панове, як вам погодка? :) Таке вже наше літо...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Scabiosa, ти заводиш розмову в сторону. Годі, я так розумію що ніхто нікому нічого не доведе.

А на вулиці вже затишніше. Блимає. Ляпота :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поблискує, погримує.. :yesmaster:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Сьогодні о 1:46 гарно почало поливати, а 5 хвилин по тому, розрядом блискавки відключило струм в будинках в районі Авангарду, давно не було такого дощу з грозою.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

трошки накрапало, свіжо на дворі, що не може не радувати

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...