Перейти до змісту

Цуманська пуща

flinte134

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Доброго часу доби, шановні волиняни!

Поділіться будь ласка інформацією про національний парк "Цуманська пуща". Цікавить саме піший похід і гугл дає якусь інформацію, проте нічого конкретного.

Ось, наприклад, колишня вузькоколійка, стежка від якої залишилась і до наших днів. Кажуть, що саме нею треба йти від Цуманя до села Берестяне, через урочище "Чортове болото" та міст через річку Кормин. Проте, сам маршрут я так і не знайшов, а такі ресурси як Google Earth і WikiMapia дають мало інформації.

Цікавить люба інформація: карти, маршрути, явки, паролі. ;)

Наперед дякую!

Опубліковано

Ходили ми цим маршрутом. Стартували з Цуманя, далі по дорозі(колишній вузькоколійці) до невеличкого ставочку . Там хатка лісника, Неподалік заночували. А наступного дня пішли до Чортового болота, а звідтіля повернулись через урочище Брак і пройшли трохи по узбережжю Кормина до розваленого містка. А звідти до села Берестяне.

Якщо я не помиляюсь - протяжність 40 км, легко вклались в 2 дні.

В мене є детальний звіт з фотографіями, лежить на е-диску на ukr.net Можу в приват скинути пароль-логін.

Давно збирався викласти цей звіт в темі http://board.lutsk.u...ohodi-po-volin/

Але руки не доходять. :) Десь згодом викладу

Ось карта маршруту. Зауважу - маршрут непростий для орієнтування

post-6657-0-91817000-1336485965_thumb.jp

Опубліковано

О, це навіть більше, ніж я сподівався. Дякую. :)

Виникло декілька питань. Де на карті Чортове болото? Навіщо різка петля на схід біля урочища Брак? Як евакуюватись з Берестяного?

Думаю пройти цей маршрут за день, хоч і здогадуюсь, що це буде не легко.

Опубліковано

Виникло декілька питань. Де на карті Чортове болото? Навіщо різка петля на схід біля урочища Брак? Як евакуюватись з Берестяного?

За день 40 км - прийдеться попихтіти.:) Ця карта трохи обірвана - так було на зразку. Червона точка - це місце ночівлі , та поряд біля цієї точки є крихітний ставочок, метрів 20 в діаметрі. Далі пішли на схід (на карті урочище Звіринець), саме за ним і є Чортове болото. З болота повернулись тим самим шляхом до червоної точки, місця ночівлі.. А звідтіля через урочище Брак хотіли вийти по дорозі до броду через річку Кормин, але дорога виявилась непрохідна та заболочена, тому по просіці пройшли до Кормина. От звідки взялась петля.

Маршрут складний для орієнтування. Більшість доріг на карті не позначена - це створює плутанину. Ландшафт одноманітний , тому тяжко прив"язувати карту до місцевості.

Підказка: використовувати супутникові знімки гугль мапс - на них видно вирубки. От з допомогою вирубок можна легше зорієнтуватись. Кабанів там повно - беріть петарди на всяк випадок. Та й взагалі місця на Чортовому болоті гиблі - нас про це попереджали. Там люди зникають, і й взагалі всяка чортівня - назва не спроста..

Я Вам в лічку кину мій звіт - сподіваюсь - стане в нагоді.

А взагалі ,на мою думку, цей маршрут класно проходити на велосипеді.

Вдалого та легкого походу!

Опубліковано

За день 40 км - прийдеться попихтіти. :) Ця карта трохи обірвана - так було на зразку. Червона точка - це місце ночівлі , та поряд біля цієї точки є крихітний ставочок, метрів 20 в діаметрі. Далі пішли на схід (на карті урочище Звіринець), саме за ним і є Чортове болото. З болота повернулись тим самим шляхом до червоної точки, місця ночівлі.. А звідтіля через урочище Брак хотіли вийти по дорозі до броду через річку Кормин, але дорога виявилась непрохідна та заболочена, тому по просіці пройшли до Кормина. От звідки взялась петля.

Маршрут складний для орієнтування. Більшість доріг на карті не позначена - це створює плутанину. Ландшафт одноманітний , тому тяжко прив"язувати карту до місцевості.

Підказка: використовувати супутникові знімки гугль мапс - на них видно вирубки. От з допомогою вирубок можна легше зорієнтуватись. Кабанів там повно - беріть петарди на всяк випадок. Та й взагалі місця на Чортовому болоті гиблі - нас про це попереджали. Там люди зникають, і й взагалі всяка чортівня - назва не спроста..

Я Вам в лічку кину мій звіт - сподіваюсь - стане в нагоді.

А взагалі ,на мою думку, цей маршрут класно проходити на велосипеді.

Вдалого та легкого походу!

Взагалі їхати будем з Рівного на електричці, тому йти до Цуманя треба буде ще 5 км, проте Чортове болото відвідувати не плануєм - страшно. :)

Маршрут вийшов на 34 км, проходили й більше, в лісах блукали, тому думаю здолаємо.

За звіт окремо дякую, дуже цікаво було почитати. Частину цього звіту бачив на просторах мережі, проте більше згадок за два роки про це місце по суті нема.

P.S. З велосипеда зліз більше 3-х років назад, тепер тільки піші походи.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...