Перейти до змісту

Чай, кофе, каппучино...


ursa

Что вы употребляете?  

88 проголосували

Ви не маєте дозволу голосувати в цьому опитуванні або переглядати його результати. Будь ласка, войдите або зареєструйтесь для можливості голосування у цьому опитуванні.

Рекомендовані повідомлення

крупнолистовий чорний\зелений

не відмовлюсь від м*яти\липи\ромашки

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На сьогоднішній день п'ю лише натуральну каву. Найбільш смакує - заварена в френч-пресі.

До речі, непогане відео до теми

P.S. От тільки об'єм горнятка, як на мене - трохи crazy :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Люблю зелений чай, листочки якого оброблені молоком. Ніжний молочний, вершковий аромат......

"Имя, сестра. имя..."(с) Ну, тобто, сорт чаю чи назву торгової марки, плііііз :g15:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

"Имя, сестра. имя..."(с) Ну, тобто, сорт чаю чи назву торгової марки, плііііз :g15:

Молочний Оолонг. Будеш йти додому, зайди в там-там, у чайному магазинчику є :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я частенько чай, 5-6 кружок в день - норма... виходить чай це для мене такий собі спосіб вживати життєво необідний мінерал Н2О... а от наскільки це корисно щось ніколи не задумувався...

певне все так: ще до того як прокладались труби по будинках можна було спокійно пити просту воду, з колодязя, як раніше робили всі люди, в тої води був нормальний смак, не такий паршивий як зараз у сучасній міській системі...

є про що зудуматись, ось що каже про це гугля:

Если задаться вопросом, вредно ли часто пить чай, то ответ может не порадовать (обычно это интересует тех, кто очень любит этот напиток). Все дело в том, что чай, хоть и являясь крайне полезным для человеческого организма напитком, все же дает на него повышенную нагрузку. Особенно страдают почки и сердце. Крепко заваренный чай может вести к возбуждению головного мозга, частому мочеиспусканию, тахикардии (учащенному сердцебиению) и бессоннице. Ели принимать кофеин (он содержится в чае любого сорта) в больших дозах, то это может способствовать возникновению некоторых болезней. С чаем нужно быть осторожнее.

Человек среднего возраста может принимать в день не более 4-5-ти чашек чая (не очень крепкого) в течение всего дня. Есть любители, которые не могут пить «слыбый» чай, они просто не чувствуют вкуса, тогда им рекомендовано ограничить употребление этого напитка до 2-3-х чашек. Вредно ли часто пить чай? В больших количествах вредно, но если Вы будете пить чай маленькими порциями, как делают это японцы и китайцы, то даже частое его употребление не принесет вреда. Тогда чай будет исключительно полезным...

краще певне частіше пити просту воду і не заливати в себе стільки цього природного барвника

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

краще певне частіше пити просту воду і не заливати в себе стільки цього природного барвника

+1

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Другий рік не купую чай в магазинах. Користуюсь власними запасами і заготовками, які формую влітку. Так, на кухні стоять баночки з різними травами : мята, меліса, календула, чебрець, липа, звіробій, багно, ромашка, звіробій, квіти бузини, шипшина, листочки смородини і малини. При потребі заварити чай, в заварник вкидається по пучці різних трав на вибір, або на смак, як правило, 5-6. Кожен раз кількість і склад заварки - різний. Запах і смак - неймовірний. Колір від зеленого до темно-жовтого. В кайф пити з медом.

Гості кожен раз просять заварити чаю...

п.с. Ясно що я розумію, що зловживати травами не можна, тому всього йде в міру. Чай звечора, а зранку -кавка ))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

багно

ненав шо є рослина з такою дивною назвою =))))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ненав шо є рослина з такою дивною назвою =))))))

[offtop]Дуже пахуча трава, але запах специфічний. http://likar-trava.com/liktr1/10.html[/offtop]

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Солодкий чорний чай..мммм...вдома, на дивані, з подушечкою під спиною, з пультом поряд, обхопивши двома руками улюблену кружку..... і ще додаю іноді лимончик та листочки м'яти та меліси, які влітку нарвала в садку.... смакота!))) :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Взагалі люблю чай, п'ю який вдома є, але завжди та 4-5 раз на день...

І зараз до речі п'ю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...

І зараз до речі п'ю

Смачного)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я лише чай, чорний..

Раніше я любила Ахмад, хоча він і досі залишається моїм улюбленим зі всього різноманіття чаїв які я пила, а сьогодні кожен ранок починаю з Краснодарського чаю, за яким так довго полювала.. Міцний, ароматний, солодкуватий і одночасно освіжаючий, ледь терпкуватий присмак і м"який смак.. Саме тому я не люблю пити чай в кафе, ресторанах, гостях і т.д. Особливо в гостях, тому що ще жодна людина не зробила мені смачного чаю, ну і посуд - самі розумієте..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Імбирний чай підвищує потенцію, а фруктовий - розкомплексовує жінок

Пуер – чорний тайський чай, який закопують у землю.

Пив пуер 15–20­-річної витримки. Коли думаєш, що чай стільки пролежав у землі, то захоплюєшся ним іще до того, як скуштував. Фантазуєш, що в нього надфізичні якості. Його називають чаєм красунь, бо він очищує організм. У землі стає сильніший і агресивніший.

Добре пити перед походом до нічного клубу. Одна­дві склянки пуеру – і не треба енергетичних напоїв. На щодень ­краще обрати зелений пуер. Його не закопують. Має трав'яний і фруктовий аромати водночас.

Тай ті чарон подають заварений у двох кружках.

П'ють, змішавши, в третій. Це тайська традиція. ­Технологію й рецептуру тай ті чарон не розголошують. ­Напої ­різних кольорів, а коли їх змішуєш, утворюється ­третій – ­яскраво­­рубіновий.

У хорошому масала понад 10 спецій. Стандартного рецепта цього індійського чаю не існує. У кожної індуської родини він свій. Прокидався на світанку із масала, який мені готувала індійка, зустрічав схід сонця над океаном. Від смаку й краєвидів здається, що фізично поєднуєшся з візуальним. У ресторані "Мантра" заварюємо чорний ­індійський чай першого ґатунку. ­Потім додаємо свіже молоко й ­суміш спецій: коріандр, кумин, чилі, карі, куркуму, кардамон, імбир, чорний перець, аніс, гірчицю. Загалом 15 спецій. ­Наприкінці – сік лайма.

Найкрутіше пити чай у тайзі. У казан із окропом сиплють чорний великолистковий. Із розрахунку один до двох, на 200 мілілітрів води – 100 грамів чаю. Варять 15 хвилин, потім розливають грамів по 200 в алюмінієві кружки. Він міцніший за каву в десятки разів. Хто хоче послабити ефект – умочують рафінад і, доки не розтанув, викидають. Діє як сорбент. Перш ніж пити, над чаєм розказують примовки про житейську філософію. Бувають вульгарні. Це ранкова традиція: для моменту, коли річка парує й скрикують перші птахи.

Чайна церемонія має тривати від 1 до 3 годин. Вона починається з посуду й столика – дерев'яного, із піддоном. У отвір усередині стола виливають воду ­після ­обливання окропом кружок та чайника. Перш ніж засипати чай, його передають із рук до рук – знайом­ляться. ­Нюхають, думають про щось приємне. Церемонія об'єднує. Її замовляють у офіс для вирішальних ­бізнес­­перемовин. Чайна церемонія – ­базовий елемент у переговорах між чоловіками. Цю китайську традицію запозичили японці.

Першу заварку виливають. Пити починають із другої. Справжній смак чаю розкривається у третій заварці. Всього роблять 7–12 заварок.

У ресторані доливайте в чай води. Замовляйте один чайник і не поспішайте. Просіть офіціанта, щоби підливав окропу. Сортовий чай можна залити п'ять разів.

Удома для заспокоєння п'ють трав'яні чаї з медом. ­Годяться зелені з м'ятою. Найкращі – збори кримських трав. Багатий смак у відвару гілок малини, вишні, виноградної лози, черемхи.

Активну ніч і підвищення потенції забезпечить ­імбирний чай. Кружальця свіжого кореня імбиру кип'ятять, ­додають спецію куркуму. Кілька крапель соку ­лайма пом'якшать смак і додадуть вітаміну С. Найкраще пити з ­медом. ­Імбирний чай, як і пуер, – чоловічі. У них чиста енергія начала Янь. Її мають звіробій, чебрець, кориця, ­шавлія. ­Додавайте ці трави у звичайний чай. ­Зміцнює імунітет і ­стимулює сексуальний потяг.

Жіночі чаї м'які й ароматні. Це білі та квіткові напої з енергією Інь і життєдайною силою землі. Ванільні та м'ятні відвари.

Щоб сексуально розкомплексувати жінку, налийте їй фруктового чаю. Можна навіть каркаде. Важливим є колір. ­Червоний і ягідний асоціюються з коханням. Чуттєвість пробуджують різноманітні фрукти в чашці. Для ефекту вона має бути прозора. Можна вкинути заморожену полуницю.

На чай не можна кричати. З ним треба встановити контакт. Це жива рослина, в основі якої молекули води. Вони відображають середовище довкола. З приємними думками розкрийте чай. Пересипте в красиву банку. Понюхайте його. Якщо він недорогий, облагородьте сухофруктами, духмяними травами, квітами.

Комерційні чаї в супермаркетах – це тирса. Їх можна пити, але користі нема. Це тепла зафарбована рідина для запивання.

Чай вибирають, як парфуми. Нюхають. Розтирають чаїнку пучками. Низькосортний чай стає порохом. ­Пробують. Він має викликати позитивні емоції. Для подальшого знайомства купують унцію. Найкращі чаї зі Шрі­Ланки, ­Індонезії, Грузії, Кенії та Японії. Чай із Німеччини, США – це реекспорт або неякісний продукт. Найкраще замовляти друзям, які їдуть до Китаю.

У фруктовому чаї є альдегіди й ароматизатори, якщо суміш однорідна. Хімічні сполуки дають аромат. У справжньому фруктовому чаї є шматочки сушених фруктів, квіти, стебла трав.

За фен­шуєм, день треба починати чаєм із молоком. Краще молочний лонг. Тоді день буде довгим і повно­цінним. Правильно чай лити в молоко, а не навпаки. ­Концентрація – столова ложка на чашку. Якщо ­більше – це молоко з чаєм, а не чай з молоком.

Згущенку в чаї в'єтнамці не розмішують. О шостій ранку п'ють чай на вулиці, за низькими пластиковими столами. Заварюють у старих алюмінієвих чайниках, на яких стоїть радянський знак якості. Ллють у склянку, на дні якої столова ложка згущеного молока.

Китайці люблять червоний чай кімун. Це молоді бруньки чаю вищого ґатунку. Янтарного кольору. Смак насичений, із медовим ароматом і копченими нотами.

Українці не розуміють білого чаю. Це бутон, який у воді розкривається квіткою. Прозорий і легкий на смак.

У Європі традиції чаювання нема. Це азійська культура. В Україні чаю п'ють більше, ніж у західноєвропейських країнах. Традиція є лише в Англії. Вона має колоніальне коріння.

текст: Мирослава СОКОЛОВА, фото: Андрій ШМАТОВ

http://gazeta.ua/articles/people-and-things-journal/_imbirnij-chaj-pidvischue-potenciyu-a-fruktovij-rozkompleksovue-zhinok/421612

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Українці не розуміють білого чаю. Це бутон, який у воді розкривається квіткою. Прозорий і легкий на смак.

А дарма...смачно, гарно і корисно )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я люблю гарячий шоколад :)

Вдома п"ю в основному трав"яні або фруктові чаї

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Що за підміна понять :) Кітай рулить в цаях і разбіраїться в сортах, тому час ліквідувати свою безграмотність гуру цаєф херових :) урк/рус фасованих. Гугль в помощ с Вікі.

Чорний чай яким ви звикли його бачити на власні очі та надписи на пачках не є вірним, ці чаї відносяться до червоних чаїв (Кітай трактофка).

А справжні чорні - скажу по власному досвіді счаювання навколишніх, не кожен хто вживає "псевдо чорний" зможе смакувати справжній. Та ісчо гадость :), бадріт, ейфорія, пазітів і весь букет чорного як смоли і пахнючого землею та рибою чашці пуера реально доставляють кайф.

2 пацанчікам с райончіка. Цай пуер, бро, куріть чай нінада, чефір варіть ненада - велика нагрузка на серце :( можна ногі двінуть в направленії дверей. Кайфа в обичном розумінні нет, ет обман. Но.....догнать він способен, а на голяках с місяць можна пачуствовать те "ізмененія сознанія" яке нормусь, а звичайних лошкоф сносіт. Да, да...практіка дело святоє, баб плющіт, глючіт, нудить, а пацанам - пайдьот енерджі. Так що бро, харош бухать там Ягу і всякі нонстопи, пересідайте на чаюшкі.

Травяні цаї - чо ет за хрень дікая ? Цай ето цай, а з трави - ет отвар травяной. Для удобства канечно називають - цай, но...з канаплі, буряну, шалфея - тоже чай ? То то і оно, і про цай не гаваріте мне года 3, за раньше не перепробуєте всі :)

Кстате о чає.....херня окрашена в пачках з укр букофкамі, це пічалька. Нормусь цай приходиться з Кітая заказивать, або іскать у месних точках. Доволі часто є, але децл гіршої якості - но зато ЦЕ ЧАЙ.

Пріятного цаєпітія.

О кофе.

Не пю, причина банальна - справжній заварений дуже сильний смак і не до вподоби, а барбітуху-розводняк в воді пусть на останофках, в магазах, в красівих банках і т.д. жлоби вживають.

Чай, кофе .......Качаство стафа завісіт от, колічества денег.

Я на цай денег не жалею, падумаєш гдето 1 грам=1 гривні і больше. 50 грам хватить одному до місяця. Еслі не бухать його як звичайний фасований пакетіками :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 місяць потому...

Чаще пью растворимый кофе с молоком и 1.5 ч/л сахара.Под настроение можно черный кофе с бальзамом, люблю также латэ и эспрессо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі американці майже всі нерозуміють як так можна пити чай, в них все coffee і всі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Доречі американці майже всі нерозуміють як так можна пити чай, в них все coffee і всі.

Скільки днів назад був в штатах?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки днів назад був в штатах?

№7

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нє ну йому думаю видніше, він провів у штатах більше часу ніж Zeuss однозначно.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...