Перейти до змісту

Панський ліс


Рекомендовані повідомлення

Вчора я розмовляв з головою прилуцької сільради. Він сказав, що ПЛ десь влітку, швидше всього, перейде у власність підприємства Волиньліс. Тобто, про проведення там гонок, облаштування трас і т.д. можна буде забути, буде те ж саме, що і з кар'єрами в Гаразджі. Цей процес вже ініціювався, потім вони відмовлялись, потім знову думали, потім відкладали... зараз все "зависло", орієнтовно до літа.

Голова сам не дуже радий з такого порядку справ, але, як-би, інших пропозицій немає... Тому він порадив, що можна звернутись до нового голови Ківерцівського р-ну з пропозицією облаштувати в лісі рекреаційної зони. Новий районний голова -- бувший керівник лісами ківерцівського р-ну, а його батько -- керівник лісами в Маневицькому р-ні, люди від лісу не далекі і ніби як толкові, так що спільну мову з ними можна спробувати знайти.

Звісно, звернення окремих громадян ні до чого не призведе, а ось звернення громадської організації, такої як АВЛ, з конкретними пропозиціями по наведенню порядку в лісі і якомусь облаштуванню місць для відпочинку -- може мати свої результати...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Какие наши действия?

Кто будет готовить обращение?

Кто будет с руководством общаться?

Нужно ли нам собраться, для принятия решений?

И для чего Волыньлесу нужен Панский лес?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну в нас є президент АВЛ, є його заступник, який не зовсім стороння людина в питаннях землевпорядкування -- нехай вони щось запропонують. Я від того далекий і не знаю, чи АВЛ, як громадська організація, може звертатись з проханням взяти в довгострокову оренду землю, чи ліс, чи як воно там по документах значиться. Які взагалі є варіанти? Хто знайомий з землевпорядницькою юрисдикцією -- підкажіть, що ми можемо зробити.

Для цього я і створив цю тему.

Думаю, зібрати купу підписів громадян під відповідним зверненням до районного голови -- це не проблема. Головне -- визначитись, що ми можемо, що ми хочемо і що ми просимо.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаете обнесут забором? Или выставят охрану? ИМХО врядли. Как сейчас катаем "незаконно", так и будем катать ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Думаю, можуть ганяти нас звідти, руйнувати місточки, звалювати на велосипедистів вину за засміченість лісу, намагатись штрафувати і т.д.

Ааааааа.... почекайте-почекайте... виходить, я не так зрозумів сільського голову. А ось воно як... Ну, якщо так, то писати листи -- марно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО, вам краще йти "під крило" до ДОСААФУ, аби звернення було від цієї структури, і чиновники могли відзвітуватися, що сприяють спорту на Волині.

Це - якщо ніхто не поклав око на ліс.

Якщо ж поклали око - то тільки груба сила, і нічого іншого.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Новий районний голова -- бувший керівник лісами ківерцівського р-ну,

трохи поправлю, можливо інформація допоможе в плані виходів: новий голова Ківерцівської РДА - Зіновій Колісник - колишній директор ДП "Маневицьке ДЛМГ" (керівник лісами Маневицького, а не Ківерцівського р-ну), після того - 1 заступник голови Володимир-Волинської РДА (останні рік чи півтора, точно не пам'ятаю - з того часу, як вступив в дію Закон " Про засади запобігання та протидії корупції " і він не міг уже знаходитись в прямому підпорядкуванні у батька)

а його батько -- керівник лісами в Маневицькому р-ні,

а його батько - Колісник Богдан Іванович - начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства ("Волиньлісу", як Плам написав)

п.с. прочитала по діагоналі, пропустивши пост Вадіка № 5...да, так все і є, як зазначено по ссилці...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Як на мене, щоб починати якісь дії, треба керуватись конкретними даними, бо посилатись на приватну розмову немає сенсу. Я б розпочав з офіційного звернення на адміністрацію Ківерцівського району з конкретними питаннями, що саме, кому належить, які найближчі заходи очікуються і т.д. За законодавством на запит мусять відповісти. А вже далі діяти виходячи з ситуації і тої інформації, яка буде надана.

Підтримую Ярчика. Навіть якщо не досааф, то має бути якась "криша", яка візьме на себе всю відповідальність. Пропозиція зробити рекреаційну зону є дуже слушна (враховуючи відсутність гаразджі), але хто це зможе реалізувати?

Запит можна подати від Асоціації розвитку туризму. Є обласний статус, привязка до рекрації. А далі... х.з.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так отож. Треба хоч приблизно уявляти куди рухаємось. В ідеалі мабуть якась би грошовита федерація якогось спорту взяла б цю справу в свої руки, а ми десь підлаштувались. Щось би допомагали в тому лісі.

Ну тільки звичайно без футбольної Педерації, бо вже один "фут-педератор" взяв під опіку лісок під луцьком.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

для чинуш ПЛ пока интереса не представляет, imho. нет доезда (единственный "нормальный" развалили самосвалы), нет коммуникаций. даже электричество минимум за километр надо вести. так что лес еще долго останется зоной "свободного творчества" для ursa и помощников :ok2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Діма, ти дійсно думаєш, що провести електрику від Прилуцького і відсипати дорогу тудою ж -- така проблема для людей, в яких є влада і гроші?.. Це справа половини тижня роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Plum, понятно, что это не проблема. просто нафига? :smile3: там дороги и до конца села-то нет уже много лет. гравий заканчивается где-то за полкилометра от выезда

и кстати, ты действительно думаешь, что какая-то там договоренность с отдельно взятым начальником защитит в случае чего наши трассы от людей, у которых есть власть и деньги?

druid прав - делать надо с конкретной целью. например, трейлпарк с оборудованными трассами для начинающих, с зоной техничных препятствий для опытных райдеров. защитить лес от любителей побухать и посвинить, а также пострелять по бутылкам. свалки мусора ликвидировать.. imho, это не для энтузиастов работа, а для денег.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про власника/балансоутримувача

Якщо я правильно зрозумів, зараз цей ліс знаходиться у комунальній власності (Прилуцька сільрада). Після можливого переходу до Волиньлісу земля переходить у державну власність. Обидва варіанти не несуть серйозної загрози для використання території громадськістю. Питання в тому, в якому з двох варіантів простіше орендувати/приватизувати землю. Можу помилятись, але з сільрадою мабуть домовитись простіше.

Волиньліс для такого варіанту - ідеальний балансоутримувач, який може без особливих затрат доглядати і тримати в порядку цю територію... а це і санітарні чи планові вирубки, охорона і т.д. Тому я б цей варіант не списував до критичних - треба просто знати чим це може загрожувати і що це може дати.

Про використання.

Для того, щоб проводити гонки раз в сезон не треба рекреаційна зона з обмеженим режимом доступу (майже те саме, що приватна власність), треба просто домовитись з балансоутримувачем. Ви нам можливість, а ми вам - деяке впорядкування території і т.д. При чому робити це не з місцевим сторожем чи лісником, а на рівні губернатора чи когось із заступників. Ви ж розумієте, що голова волиньлісу - людина також підконтрольна.

А для того, щоб зберегти територію від довгих лап олігархів треба показати суспільну значимість цієї території (чого не було зроблено в гаразджі). Точніше не показати, а зробити цю територію суспільно значимою. Я наприкалад, до якоїсь з гонок Урси уявлення не мав що таке Панський ліс, а це не є ознакою того, що ця територія має велику цінність для громади Луцька чи тим більше Прилуцька.

Запустити туди великі потоки відпочиваючих - відразу тягне за собою потребу організації цього процесу - прибирання, туалети, ремонти, охорона... а тут вже без бізнесу (хай невеликого) ніяк.

З іншого боку можна подумати прор цільові систематичні відвідування лісу (так як з велосипедистами). Це крім спортивних заходів/днів здоровя тощо можуть бути польові практики, шкільні дослідницькі експедиції тощо. Кілька шкапівень, вказівників чи табличок і антивандальна альтанка - готова екологічна стежка для виїзних уроків біології.

ЗІ. Це все так. думки в голос в сонному стані. не судіть строго.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 1 рік потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...