Перейти до змісту

Узаконення самовільного будівництва.

Nikos

Рекомендовані повідомлення

Чи займався хтось з форумчан узаконенням самовільного будівництва? Через суд чи в адміністративному порядку? Де замовляли звіт про технічне обстеження самобуду?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Запаритесь. З 19.01 штрафи виросли в ОГОГО разів.

І буквально вчора на агент.юа була цікава стаття на майже цю тему, лише в ній мова про перепланування, але норми і шляхи ті ж самі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якась дивна стаття і цифри на штрафи десь з потолка. В ст. 96 написано

Статья 96. Несоблюдение строительных норм, государственных стандартов, норм и правил во время проектирования и строительства

Несоблюдение строительных норм, государственных стандартов, норм и правил во время проектирования, размещения подготовительных работ к строительству, строительства и реконструкции, а также приемки в эксплуатацию объектов или сооружений, возведенных с нарушением законодательства, —

влечет за собой наложение штрафа на граждан от десяти до пятидесяти не облагаемых налогом минимумов доходов граждан, на должностных лиц — от пятидесяти до ста не облагаемых налогом минимумов доходов граждан.

"не облагаемый налогом минимум доходов граждан" = 17 грн. тобто максимум штрафу 850 грн.

А є ще

Статья 97. Самовольное строительство домов или сооружений

Самовольное строительство домов или сооружений, а также самовольное изменение архитектурного вида домов или сооружений в ходе эксплуатации —

влечет за собой наложение штрафа на граждан от пяти до десяти не облагаемых налогом минимумов доходов граждан, на должностных лиц — от девяти до восемнадцати не облагаемых налогом минимумов доходов граждан

Тобто максимум 170 грн.

Впринципі відповіді на питаня які мене цікави я отримав в пп. Якшо комусь буде цікаво можу потім написати чи узаконилось )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я б зараз з державою не шуткував, особливо перед виборами. Зараз ще порівняно просто, а от потім закрутять гайки всюди і не факт, що самовільне, пройде гладше ніж колись.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я так от скажу, як приймуть податок на нерухомість та будуть будинки здавати в експлуатацію битренько аби платили податки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Nikos, не там читаєте. В ст.96 нижче по тексту є такі частини, наприклад:

Експлуатація об'єктів будівництва, які не прийняті в експлуатацію, а також наведення недостовірних даних у декларації про готовність об'єкта до експлуатації, вчинені щодо об'єктів I категорії складності, -

тягнуть за собою накладення штрафу від трьохсот п'ятдесяти до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів II категорії складності, -

тягнуть за собою накладення штрафу від чотирьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Діяння, передбачені частиною одинадцятою цієї статті, вчинені щодо об'єктів III категорії складності, -

тягнуть за собою накладення штрафу від п'ятисот до шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Якшо комусь буде цікаво можу потім написати чи узаконилось )
напишіть. і суму напишіть :)
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а я так от скажу

або як в Єгипті, де незавершене будівництво податком на нерухомість не обкладається

post-9912-0-76237600-1330615772_thumb.jp

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 8 місяців потому...

Узаконилось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Шось забув відписати. Узаконилось. Так як самоволка була побудована до 2002р. (чи то до 2006р.) штраф був рівно 170 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А на сьогоднішній день у скільки би обійшлось

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Коли був в "кабінетах влади", то жіночка ходила плакала, що сусіди написали скаргу на них з чоловіком, що вони щось там добудували і штраф там був близько 5000 грн.

Взагалі з орендою землі (власником землі де самоволка є нерезидент України, то прийшлось брати в оренду), тех. паспортами, послугами БТІ, деклараціями, звітами про техстан і штрафом в сумі получилось десь 4000-4500 грн. і близько півтора року часу )

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 1 місяць потому...

Интересно от чего зависит величина штрафа?У нас квартира на последнем 4м этаже, одна на площадке и мы взяли кусок площадки и пристроили как коридор к квартире, т.е. попросту говоря перенесли входную дверь. Места оставили на площадке так, чтобы можно было открыть входную дверь и оставили нормальный доступ к выходу на чердак...по сути забрали 2м кв. Прошло месяца 3, сегодня утром позвонили "волнующиеся соседи"( мы не живем еще в той квартире, потому нам звонят если что), кто то очень распереживался, что мы сделали эту пристройку, при чем этот кто-то живет не в нашем, а в соседнем подъезде.В понедельник муж будет встречаться с недовольными, вот и интересно что из этого всего получится...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

навіть перегородки в квартирі не маєте права змінювати без переробки проекту((( така вже процедура, а взагалі саме гірше коли хтось жаліється,

тоді починають розбиратись, а коли нікому не заважаєте то все люкс, всі задоволені, хоч і не по нормах.

узгодити можна, дивлячись яке планування коридору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

навіть перегородки в квартирі не маєте права змінювати без переробки проекту((( така вже процедура, а взагалі саме гірше коли хтось жаліється,

тоді починають розбиратись, а коли нікому не заважаєте то все люкс, всі задоволені, хоч і не по нормах.

узгодити можна, дивлячись яке планування коридору.

Мы в квартире, в которой раньше жили, делали второй этаж, на чердаке...все официально и законно, 1,5 года потратили на беготню...проект, приходы пожарников, архитекторов и кого там еще...сделали, так как продавали квартиру, да и площадь внушительная была, 2 комнаты, коридорчик и еще лестницу делали, а тут...2м квадратных...даже не думали куда то идти, при мысли об этом начинается истерический смех...сквозь слезы...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так як самоволка була побудована до 2002р. (чи то до 2006р.) штраф був рівно 170 грн.

А яким чином встановлюється факт що самоволка була побудована до 2002 року (ну чи до 2006р)? Це треба перевіряючого інспектора задобрити?

Якщо відповідь на публіку не можна то будь-ласка в приват.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

самі не бігайте по службах, підіть в проектну організацію, яка такими речами займається, памятаю рік тому одна контора робила перепланування, там були балконні двері знесені (став проріз) і перегородку перемістили і це все затвердити, то людина заплатила 1500 грн., готове їй віддали в руки через місяць.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Питання.

Є гараж, побудований ще за радянської влади. Чи можна його якось документально оформити? І що це буде коштувати?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Места оставили на площадке так, чтобы можно было открыть входную дверь и оставили нормальный доступ к выходу на чердак...по сути забрали 2м кв.

Нормальний (згідно затверджених норм) доступ був без Вашого втручання. Забравши 2м.кв, Ви порушили норми і будете нести кримінальну відповідальність, якщо, не дай Бог, буде надзвичайна ситуація з теміновою евакуацією людей чи майна з Вашої квартири чи з горища, в якій постраждають люди або майно. А також адміністративну відповідальність за створення незручностей працівникам, які обслуговують будівлю та людям, які живуть у будинку. Штраф залежить від багатьох факторів. Виходи на горище є не у всіх під"їздах, напевно, тому присутня зацікавленість людей з сусіднього під"їзду.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Места оставили на площадке так, чтобы можно было открыть входную дверь и оставили нормальный доступ к выходу на чердак...по сути забрали 2м кв.

Нормальний (згідно затверджених норм) доступ був без Вашого втручання. Забравши 2м.кв, Ви порушили норми і будете нести кримінальну відповідальність, якщо, не дай Бог, буде надзвичайна ситуація з теміновою евакуацією людей чи майна з Вашої квартири чи з горища, в якій постраждають люди або майно. А також адміністративну відповідальність за створення незручностей працівникам, які обслуговують будівлю та людям, які живуть у будинку. Штраф залежить від багатьох факторів. Виходи на горище є не у всіх під"їздах, напевно, тому присутня зацікавленість людей з сусіднього під"їзду.

С одной стороны я соглашусь, со стороны закона и т.д. и т.п. и бла-бла-бла...Звучит так страшно, особенно про криминальную ответственность....ууужасть....Только вот..."зацікавленість людей" я бы объяснила не такими возвышенными порывами как вы, а обычными..."ни себе ни людям". Я понимаю, что перед законом не правы мы...но чисто по человечески тошно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та навіть п"яний електрик, сусід чи монтажник інтернет провайдера, впавши з драбини і отримавши травми, лізучи на горище, запросто зможе доказати, що впав не тому що п"яний, а через те, що не міг нормально поставити драбину з-за вашого перепланування.

Норми порушені - повід косить бабло всім, хто має бажання і змогу створити Вам проблем.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

та навіть п"яний електрик, сусід чи монтажник інтернет провайдера, впавши з драбини і отримавши травми, лізучи на горище, запросто зможе доказати, що впав через те, що не міг нормально поставити драбину з-за вашого перепланування.

У нас на чердак не нужно лезть....наша квартира построена на чердачном этаже, потому там на уровне нашей входной двери дверь на чердак, ее открываешь, наклоняешься и заходишь туда....так что если кто то упадет, то явно из за своего пьянства......фе можно всегда найти....и дело не в нашей застройке, а в людях...когда мы покрывали лаком паркет, в двери была записка, что соседи вызовут милицию...когда выносили строительный мусор и я еще не успела помыть подъезд, опять записка...(при том, что есть уборщица, которая никогда не моет...так...подметает 1й этаж), а когда я отдраила весь подъезд... и даже там где было чисто записки "Спасибо", конечно не было...С некоторыми соседями познакомились, общались...они все понимают, но как всегда...баба Яга найдется...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я не маю на меті критикувати чи звинувачувати Вас. Для деяких людей можливість погіршити чиєсь життя завжди буде причиною наживитись. Зараз така ситуація в країні, що люди з кожним днем стають злі і недобрі. А ще мають заздрість, корисливість і для декого шантаж, погрози, вимагання - єдина розвага, спосіб покращити матеріальне становище, можливість купити спиртне і т.д. :_37:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А яким чином встановлюється факт що самоволка була побудована до 2002 року (ну чи до 2006р)? Це треба перевіряючого інспектора задобрити?

Якщо відповідь на публіку не можна то будь-ласка в приват.

В старому технічному паспорті в якому стояла відмітка про самовільне будівництво була дата цієї відмітки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

взагалі варто покращувати обстановку а не погіршувати, я за те щоб писати позитивні речі, а не такі повідомлення негативні, які хтось потім використовує проти і нормальних людей.

про тотальне пянство, здирство і тд тп.

п.с. емоційна сторона питання завжди приваблює непрофесіональний підхід і людей-сусідів з довгим носом. де є тільки факти сусідів як вітром здуває, і нема тоді ніпорадників ні критиків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А якщо я збудую зараз будинок і скажу що збудував його в 2002 році? Хто це перевірить, доведе?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...