Forever Autumn Опубліковано 8 Лютого, 2012 в 20:54 #1 Опубліковано 8 Лютого, 2012 в 20:54 Впродовж місяця - із 15 лютого до 15 березня - закликаємо Вас прийти до Станції переливання крові, що розташована на проспекті Волі, 47, та здати кров. При здачі крові обов’язково потрібно зазначити, що кров здається для дитячого онкологічного центру, який розташований в приміщенні дитячої поліклініки. Для здачі крові потрібно мати при собі паспорт та ідентифікаційний код. Не можна бути донором неповнолітнім та тим, що перехворіли на гепатит А («хвороба Боткіна»). Як повідомив завідувач відділенням дитячого онкологічного центру Сергій Миронюк, у Луцьку існує гостра проблема із поповненням резервів крові, зокрема, для онкохворих дітей. Щороку в центрі лікується близько сотні дітей. Лише на їхні потреби щороку необхідно брати кров у 400 донорів. Окрім того є дефіцит по групах крові, особливо це стосується ІІІ та ІV груп, резус «-». ** Від себе: Люди, давайте, хто має можливість, прийдемо та дамо тим бідним діткам хоча би щось від себе. Вони там, бідахи, залякані, перестрашені, батьки на нервах... Хай відчують, що решті не все одно. Якщо не ми - то хто?
igorrrko Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 12:08 #2 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 12:08 Я з б з величезним бажанням допоміг,тільки не вольно.Не візьмуть мою кров.
Forever Autumn Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 14:24 Автор #3 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 14:24 Кров приймають з 9:00 до 13:00 і з 14:00 до 16:00
valerija Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 14:30 #4 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 14:30 Дуже добре, що люди відгукуються здати кров для онкохворих діток. Однак гострішою проблемою є створення бази даних донорів саме для таких діток, тому що донорська кров потрібна постійно. Інколи для пошуку донора певної групи крові витрачаються дорогі хвилини, тому було б добре, щоб віднайшлися люди, котрі б могли у такі хвилини допомогти врятувати життя.Створенням бази даних донорів в напрямку дитячої онкології (а саме для діток онкогематологічного центру Волинської обласної клінічної дитячої лікарні) займається БФ "Стопрак" (Луцьк). Тел: 095 89 00 632, Марія Адамчук.Тож, якщо хтось бажає стати донором й при потребі побігти врятувати дитяче життя, звертайтеся будь ласка до Марії Адамчук.
Андрій Віталійович Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 20:16 #5 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 20:16 А я б був постійним донором, як мій батько, але маю медичну заборону...
valerija Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 21:02 #6 Опубліковано 9 Лютого, 2012 в 21:02 Така база даних є на станції переливання крові. Там всіх заносять в комп"ютер, постійних донорів і тих, хто здає безкоштовно.Це загальна база донорів для всіх хворих, без розподілу на вік чи стать. А база донорів для онкохворих дітей – це зовсім інше. Щоб здати кров для них на станції переливання, потрібно спочатку взяти направлення з онкогематологічного відділення й аж тоді ви будете впевнені, що кров потрапить саме до онкохворих діток. Винятком є такі акції (як вищезазначена), коли обувлюється певний час та години здачі.Навіть сам завідуючий відділенням погоджується, що створення такої бази – необхідність, адже їм постійно потрібні як донорська кров, так і тромбоконцентрат (при низькому падінні тромбоцитів в крові дитини, необхідний донор на тромбоконцентрат. Протягом декількох годин за допомогою сепаратора крові з вашої крові візьмуть лише тромбоцити безпосередньо в дитячому відділенні. Ця похідна крові зберігається не більше п'яти днів і здається для конкретної дитини при потребі і особистій домовленості).З крові, яку Ви здали на станції переливання крові, зроблять ер-масу і плазму. Ці похідні крові необхідні під час операції, а також у деяких випадках при низьких аналізах після хіміотерапії, коли організм дитини вже не в змозі самостійно впоратися.Словом, потрібні донори, які зможуть у будь-яку хвилину підтримати дитину й здати для неї кров чи тромбоконцентрат.
Scabiosa Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 14:57 #7 Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 14:57 В дитячій лікарні при заборі крові принаймні один раз (кілька місяців тому) мабуть використали нестерильні інструменти - в знайомого були після забору крові проблеми (неодноразовий донор).
valerija Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 21:18 #8 Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 21:18 В дитячій лікарні при заборі крові принаймні один раз (кілька місяців тому) мабуть використали нестерильні інструменти - в знайомого були після забору крові проблеми (неодноразовий донор).Мене завіряли в лікарні, що для донора жодної небезпеки немає, бо все, що застосовують для здачі крові одноразове. Більша небезпека є для діток, тому що повністю перевірити донорську кров неможливо.
Scabiosa Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 22:29 #9 Опубліковано 10 Лютого, 2012 в 22:29 Мене завіряли в лікарніЯк мінімум раз вони "прошляпили", і цю інфу. якщо ви з ними спілкуєтесь, донесіть, аби донорам теж не завдали шкоди.
Forever Autumn Опубліковано 11 Лютого, 2012 в 08:00 Автор #10 Опубліковано 11 Лютого, 2012 в 08:00 Я поки кров здавати не можу. Ми робили з деякими бордівцями донорський рейд в понеділок. Що можу сказати - в станції переливання персонал хороший і все чотко
AK88 Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 00:18 #11 Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 00:18 Повірте мені, насправді це дуже важливо. Рак - це страшно. Рак дитини - вдвічі страшніше. З особистого досвіду знаю - наприклад, після проведення хіміотерапії показники крові сильно падають. То небезпечно. Що вже говорити за дітей - вони в таких ситуціях ризикують життям набагато більше. До того ж, від раку ніхто не застрахований - ні ви, ні ваші родичі, ні ваші діти...А здати кров насправді дуже легко і практично безболісно. Колись і сам був донором. Як бонус, ви отримуєте кілька гривень і довідку, яка дає право на додатковий день відпустки. Ну і, крім всього, Бог бачить добрі вчинки і, напевне, на небесах вам це зарахується =)Якщо ж здати кров не хочете/не можете, то хоча би допоможіть поширити цю інформацію.P.S. Прохання до адмінів - на період акції закріпіть цю тему.
MOTOROLLLA Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 06:24 #12 Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 06:24 Виходить, що медики перевіряють кров на віруси і захворювання після того, як здасиш "донорську дозу"? Чи перед тим?
MANJAK11 Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 06:44 #13 Опубліковано 14 Лютого, 2012 в 06:44 Виходить, що медики перевіряють кров на віруси і захворювання після того, як здасиш "донорську дозу"? Чи перед тим?пiсля
Forever Autumn Опубліковано 21 Лютого, 2012 в 07:13 Автор #14 Опубліковано 21 Лютого, 2012 в 07:13 З Борди хтось ходив?
Dima4s Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 10:35 #15 Опубліковано 23 Лютого, 2012 в 10:35 З Борди хтось ходив?Я вже писав, що здав 10.02.12 і цю здачу добавили до акції (пост №11)ходив в їдальню? шотам смачненького на 25ре є?
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.