Перейти до змісту

Украинизация. Да.

difoto

Рекомендовані повідомлення

А хто казав що відсутні українські книги?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 100
  • Створено
  • Остання відповідь

Той хто їх не читає. І підозрюю, що не читає взагалі книг :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

а в чом суть топстарта, если несколькими предложениями ? ниасилил, да и с коментов нипанятно..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді порекомендуйте мені якусь фантастику чи детектив українських авторів на українській мові. Я ці книги з задоволенням прочитаю

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ниасилил

Будьте так любезны,сделайте усилие.может,чего нового узнаете

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тоді порекомендуйте мені якусь фантастику чи детектив українських авторів на українській мові. Я ці книги з задоволенням прочитаю

та фатае украиноязычных книг, по крайней мере выдавныцтва работают исправно...

было лишь бы бабло на их издание...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ага, всю статью так и ниасилил, но, вероятно, из статьи выплывает то, что украинскую нацию, культуру, язык никто не ущемлял и не убивал, а наоборот только укрепляли и усиливали положение в социуме...

так ? если так - то статья флеймовая..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Електроншик:

1. Навчись спілкуватись українською. Хоча б на рівні "понаїхавших" москалів.

2. Хто винен у відсутності українських книг та фільмів? Автопрому? Рівні освіти українців?

Не розумію. Хіба я не вмію спілкуватись українською? Обгрунтуйте будь-ласка!

Я можу писати та розмовляти українською, російською та гірше англійською. Якщо я десь припустив помилок при написанні й це комусь дошкуляє то вибачте будь-ласка.Цікаво б на яку оцінку був би написаний диктант з української мови в цих людей? :)

А по другому питанню. Скажу так. У 90-ті роки у Росії відомі письменники, поети, вчені, режисери виступили з заявою про те що якщо не прийняти кардинальних мір по захисту культури, то будуть втрачені досягнення культури під натиском маскультури Заходу. Це тоді коли просто полились на екрани низькопробні фільми, коли всюди була чути в більшості випадків англомовна музика, не друкувались книги. Тоді був прийнятий закон про податкові пільги, й як результат зараз там штампують власні фільми, друкують книги, тощо. Хоча в більшості випадків фільми не дуже, але їх багато. Голівуд також не кожний фільм робить як шедевр.

В нас, на Україні, нічого такого не було. Як наслідок назвати більше ніж кілька десітків фільмів, які випустили за всі роки незалежності, просто неможливо. Де кіностудія ім. Довженко? Де одеська кіностудія? Це так з самих відомих за часів СРСР...

А хто винуватий? Ми ж самі, які допустили до влади цих та попередніх можновладців, які тільки й пиляли грошенята...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А єссі нєт? Гєтто, на**я лізти в тему якщо тобі навіть впадляк читнути про що вона?:))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А єссі нєт? Гєтто, на**я лізти в тему якщо тобі навіть впадляк читнути про що вона?

ну я ж просыв у пару предложениях описать ситуэшен ))) шибко много там заумных слов :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гетто покинул нас на 3 суток за флейм, оффтопик и откровенный тупак. Я сбился с мысли, так что продолжайте остальные.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де кіностудія ім. Довженко?
Є. Знімають. Того ж ТойХтоПройшовКрізьВогонь, наприклад...
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Колись їхав у поїзді з однією бабусею. Розговорились за голодомор, бо було дивно, що нас як баранів мільйонами винищили в 30-х. А вона розповіла про це цікаво, що коли розпочали українізацію, цвіт нації почав виринати, постала певна інтелігенція. Її виявити стало легше і репресувати відповідно. Народ лишився без еліти, немов би без голови.

А тіло без голови боротися не буде.

Досвід ще громадянської війни показував совєтам, якщо не задовільнять нацвимог, хоча б частково, то комуняки приречені. Того і пішли на це вони свідомо.

І зараз отакі пости - це просто кощунство над пам'яттю тих людей, які були внаслідок тієї ж українізації фізично знищені.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ось вона, історія - в кожного свої факти <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ko3bMa, історія дуже політизованна наука, особливо якщо мова йде про не далеке минуле...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки ж років бабусі, яка свідомо розуміла що робиться в ті часи, зробила висновки і тобі розказала. Чи бабусі хтось розказав? Чи хтось розказав тому, хто розказав бабусі?

Якщо мислити такими категоріями, то виходить що НЕП організували для виявлення контри і подальшого фізичного знищення?

... далі золотого червонця ввели, для виявлення і тих хто володіє надлишком золота і знищення.

плять, нехай вмруть всі.. Пол Пот нервно курить в коридорі.

Історія радянського союзу має декілька переломних сегментів. Рішення різних періодів потрібно аналізувати окремо. Раз вже взялись.. хоча історія - [censored], ще та (с)

Якби наступником Леніна був не Йосип Весаріонович, а Троцький то політика "правильного" культивування культури різних національностей задля побудови світового комунізму була домінантою. Але прийшов дядько у якого свої погляди.. мяко говорячи.

І давити на гнилу педаль смертями за ідею, хватить саме вам.. махровим, імхо. Залиште в спокої мертвих.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Де кіностудія ім. Довженко?
Є. Знімають. Того ж ТойХтоПройшовКрізьВогонь, наприклад...

Ого, дякую не знав...

цей фільм наш чи як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ого, дякую не знав...

цей фільм наш чи як?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Скільки ж років бабусі

І давити на гнилу педаль смертями за ідею, хватить саме вам.. махровим, імхо. Залиште в спокої мертвих.

Не вважаю порядним, розпитувати вік у бабусь і тим пачу не збираюсь забувати, те що різного роду запроданці робили із нашими пращурами. В спокої мертвих треба, безумовно, лишати, але і в серці пам'ять про "соввєцкі подвиги" треба теж закарбовувати.

Мдя, безумовно, Троцкий би комунізм би побудував... Може варто комусь подивитись до чого добудувались в Північній Кореї?

Ще раз "українізація" був процесом задоволенням нацвимог, без якого совєти не протрималися б на початку.

А коли побачили до чого іде - прикрутили гайки по повній програмі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А вік бабусі тут абсолютно не важливий. З таким самим успіхом можна процитувати будь кого..

Троцький і північна Корея це взагалі за гранню мого розуміння.

Суть різних політик до приходу Йосипа і після, це не побачили-прикрутили.. а пішли принципово зовсім іншим шляхом. До цього зводиться дискусія навколо теми.

Я от одного не можу зрозуміти. Якого біса опирати національну ідею на сто раз переписану і сумнівну історію з ворогами і іншим бардаком, якщо достатньо виховання і розуміння в ключі сьогодення.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

плять, нехай вмруть всі.. Пол Пот нервно курить в коридорі.

Zeuss, от зря ти так про Пол Пота. Пол Пот був нормальний чувак, тільки цілі йому ставили нереальні. Його би в інші умови - був би другим ХоШиМіном. А так, прикинь, ставлять тобі старші товариші з Китаю задачу - нагнуть Вєтнам. А чим ти його з Камбоджі будеш нагібать? От він і пустився "во всє тяжкіє". В рєзультаті і Вьєтнам не нагнув, і страну просрав.

А сталіну ніхто задач не ставив, він сам собі, починаючи с ізвєстних собитій, малював реальність. Домалювався до Конституції СРСР, на яку українські нацики повинні би молитись, бо якби її не було, то і Украіни би теперішньої не було. Але щоб це зрозуміть, треба думать, а нацики не думають, за них вже всьо продумали.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я от одного не можу зрозуміти. Якого біса опирати національну ідею на сто раз переписану і сумнівну історію з ворогами і іншим бардаком, якщо достатньо виховання і розуміння в ключі сьогодення.
Але щоб це зрозуміть, треба думать, а нацики не думають, за них вже всьо продумали.

політичні ігри, мать їх.

але лякає те, що більшості народу тільки того і треба <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Задачі це вже інша тема. Ми ж тут не про глобалізм а націоналізм :)

Але аналогія малюється з тим брєднячком що тут пишуть. Правда Пот не церемонився..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Про яке виховання та державну національну ідею сьогодні можна говорити?

Це їх хто,Янукович з Табачником втілюють?

Включіть ФМ, чи ТБ і в 90% ви почуєте росіську пісню чи побачите російський фільм.

Це вже регіонали тиждень тому самі визнали, що Росія веде проти України війну на всіх фронтах ,а

на інформаційному найбільше.

Ким треба бути, щоб сьогодні заявляти, що в нас все гладко та прекрасно?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Але щоб це зрозуміть, треба думать, а нацики не думають, за них вже всьо продумали.

політичні ігри, мать їх.

але лякає те, що більшості народу тільки того і треба <_<

Та які там "ігри", ніхто ні з ким не грається. Більшість людей сприймають боротьбу еліт як дещо статичне, те, що вони бачать тут і зараз. І для того, що не відволікати цю більшість від такого сприйняття, придумують символи, що підтримують існуючий стан речей, себто статичність світосприйняття.

Причому, незалежно від змісту символів, їх наявність влаштовує всі воюючі еліти. Як наочний приклад можна взять орденоносця Степана Бандеру: даєм орден - відбираєм орден, декларуєм що герой - декларуєм що гандон. І неважно, хто при владі, важно щоб ці рухи були неважливі для еліт, але визивали біль у жопі людей з промитими мізками. Тоді під таки рухи можна і шось своє провернуть.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...