Перейти до змісту

Проблема за нетбуков

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Нетбук Asus 1001p. абсолютно весь функціонал влаштовує. Куплений у 2010 році.

Проблема з акумулятором: рідна батарея вмерла за 7 місяців ( не гарантійний випадок (гарантія іде на 6)) вмирала батарея якось різко. Спочатку заряда 100% через 2 години 60% ще через 2 40% а коли було біля 20% різко з хрускотом (паркувалися головки вінта) вирубався ноут, без ніяких ознак життя. Постояв так хвилин 5, і запускався аж до екрану входу до системи, після чого, та ж історія(різко глохнув). Почалася ця катавасія з 10% а згодом ледве до 50% спускаось, і вирубався( з 10 до 50% дійшло за циклів 8 перезарядок). Ноут ( тоді ще гарантійний) відправився в сервісний центр, де з ним возились місяць, і кормили завтраками. Спочатку буцім то знайшли проблему, і був винен ноут, але в заключені яке було видано, написали, що винна батарея, і це не гарантійний випадок мовляв: " хочете поремонтувати - купляйте батарею" . Тоді я ще не працював(бідоття, студент) і не міг собі дозволити купити нову батарею. Тобі комп з нетбука перейшов у стаціонарний, і простояв на столі, майже до цього часу(ним активно користувався батько). Нещодавно, замовив батарею, яка успішно приїхала... новенька(пофіг що китай). І... Проблема знову та ж сама! Ноут працює і дохне на 20%. Без ніяких навіть заїкань на те що кінчився заряд акумулятора. І з кожним наступним циклом все швидше. Поставив програми, що замірюють вміст акумулятора, і побачив, що він впав з 97 000 mAh до 87 000 mAh за декілька днів(за даними програми). Питання , в чому може бути проблема, і чи є їоч якась можливість, "реанімувати" нетбук, від "настольного" життя?

З.Ы. вибачте за граматику, не моя клавіатура.

Опубліковано

вибачайте за офтоп, але це -

просто порвало :)

Опубліковано

вибачайте за офтоп, але це -

просто порвало :)

Друкую, не дивлячись на клавіатуру) тому так. А по сабжу?

Чи може хтось знає файних людей що зможуть продіагностувати?

Опубліковано

я мав досвід з луцькими ремонтниками, досвід не дуже гарний.

після цих пригод 2 рази звертався на Подол-Сервіс в Київі.

нарікань не було. оперативно ремонтували та давали гарантію.

Опубліковано

Схоже на проблеми по живленню, проблемний БЖ або материнка, котрі в свою чергу "зводять з розуму" контроллер батареї, або невірно читаються показники того таки контроллера

Опубліковано

акум скоріше за все садить щось на материнці це може бути мікруха або транзистор в принципі оглянути і можливо зроблять це волинь маркет 3 поверх олександр

Опубліковано

Результати такі... Переставив біос, все пройшло гладко, акумулятор заряжається до 100% потім мегаповільно розряжається(45 % за 8-9 годин)... витерпів десь до 65%, потім сзроби рестарт вінди, стало показувати 51%, ще 1 рестарт, 51 відсоток... через хвилин 15 просто виключився... і включається на секунд 10...

Думаю провести калібровку батареї... правда без пунятія як це робити, повні заряд-розряд не допомагають...

Опубліковано

Думаю провести калібровку батареї... правда без пунятія як це робити, повні заряд-розряд не допомагають...

Разряжаешь батарею, заряжаешь до 100%, отрубаешь сеть. Перезагружаешь и входишь в биос (f2, del у кого что), там по менюшками (обычно в меню boot) ищешь что-то вроде Smart Battery Calibration\Battery Calibration\Power Calibration. Далее жмешь Yes, ждешь завершения. Выходишь с биоса. Калибровка завершена.

Опубліковано

Разряжаешь батарею, заряжаешь до 100%, отрубаешь сеть. Перезагружаешь и входишь в биос (f2, del у кого что), там по менюшками (обычно в меню boot) ищешь что-то вроде Smart Battery Calibration\Battery Calibration\Power Calibration. Далее жмешь Yes, ждешь завершения. Выходишь с биоса. Калибровка завершена.

в Биосе ничего такого нету, там всего доступно только пару, менюшек. Реально ли сделать с флешки, при помощи сторонних утилит калибровку? Имеется ввиду из под бута?

Опубліковано

вввв принципі є утіліти для калібровки походу в асуса тож мають бути окремі тогбто якщо в біосі нема то окремо мусять бути поггули в неті

Battery Doubler

Опубліковано

Nenitel 24 січня 2012 - 16:59 Поставив програми, що замірюють вміст акумулятора, і побачив, що він впав з 97 000 mAh до 87 000 mAh за декілька днів(за даними програми

Ти що, автомобільний акумулятор втулив у ноут? Вперше чую, щоб ноутбучний акум мав ємність 97 Ампер! Та й для авто беруть найчастіше 60 -ти амперні.))

Наприклад, рідний має 4400 мАч при 10.8 В. Дивитися тут: http://retera.ru/reviews/asus-eee-pc-1001p.html

Опубліковано

ну по-перше - раз в біосі немає можливості калібрувати акумулятор - то калібрувати його не потрібно. Нові акумулятори настільки напхані електроникою що самі з цією задачею непогано справляються.

По-друге - це не кислотний акумулятор, який бажано розкачати перед роботою. Якщо акум ноутбука посадити "в ноль" ігноруючи попередження софта - то він швидше за все почне втрачати ємність. Це вже не раз проходили, бо народ у нас інструкції не читає а використовує на новому залізі старі дідівські методи.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...