lumax Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 00:11 #1 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 00:11 Хотел бы задать вопрос тем, кто снимает квартиры. Каким образом вы производите расчет в новых экономических условиях? "Замораживаете" курс доллара на определенной ометке или требуете от хозяев снижения стоимости аренды в долларах? Прошу поделиться опытом, так как устал с каждым новым месяцем платить за квартиру на 200-300грн больше...
Scorpio Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 00:20 #2 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 00:20 Процитиую своє повідомлення з іншого топіка 1. Який район?2. Якщо бакс буде рости - чи є перспектива зменшення ціни? Якщо шукаєш помешкання то не спіши, ціни потихенько на оренду падають Як живий приклад знайома, яка дала оголошення про найм квартири, вже через два дні переїхала в чудову однокімнатну квартиру на Відродження зі всіма меблями - увага - за 1000грн+вода+світло(заплатила за 3 місяці вперед ), раніше платила 200$+вода+світло+телефон+аверс за напівпусту квартиру на Молоді. Я думаю потрібно заморозить плату в грн.
ipua Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 06:28 #3 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 06:28 Хотел бы задать вопрос тем, кто снимает квартиры. Каким образом вы производите расчет в новых экономических условиях? "Замораживаете" курс доллара на определенной ометке или требуете от хозяев снижения стоимости аренды в долларах? Прошу поделиться опытом, так как устал с каждым новым месяцем платить за квартиру на 200-300грн больше...Я як квартироздавач заморозив долар на відмітці 5.00. І поки не думаю нічого змінювати. Всім зараз важко і треба з розумінням до цього відноситись.
Shura Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 07:10 #4 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 07:10 у нас аналогично.цена зафиксирована в гривнах.человек платит в срок - нас это устраивает.
RomaBoma Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 07:15 #5 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 07:15 Хотел бы задать вопрос тем, кто снимает квартиры. Каким образом вы производите расчет в новых экономических условиях? "Замораживаете" курс доллара на определенной ометке или требуете от хозяев снижения стоимости аренды в долларах? Прошу поделиться опытом, так как устал с каждым новым месяцем платить за квартиру на 200-300грн больше...Очевидно, що все залежить від жадібності господаря. Мій господар як просив 900 грн плюс електроенергія від середини літа, так і не було розмови про підвищення платні.
goranchik Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 09:31 #6 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 09:31 Хотел бы задать вопрос тем, кто снимает квартиры. Каким образом вы производите расчет в новых экономических условиях? "Замораживаете" курс доллара на определенной ометке или требуете от хозяев снижения стоимости аренды в долларах? Прошу поделиться опытом, так как устал с каждым новым месяцем платить за квартиру на 200-300грн больше...Очевидно, що все залежить від жадібності господаря. Мій господар як просив 900 грн плюс електроенергія від середини літа, так і не було розмови про підвищення платні.передаю привіт RomaBoma від мене (Ігоря з хімічного). а в мене хазяїн виявився дуже жадним, сказав що не збирається мене кормити (тут ще нада розібрати, хто кого кормить). Ну тут напевно нема нічого дивного, адже він су@а - валютчик!Піднімає ціну в 1.5 рази!!!!! Крім того - я завжди плачу на півроку вперед. Було 250 у.о. Потім почав говорити, що хоче підняти ціну до 300. Я сказав - ок. Місяців 2 назад кажу - давайте заплачу, а він - та ні я зачекаю, мені мол не горить. І так казав аж до вчорашнього дня. Ну ви розумієте! Каже я можу зробити для вас дешевше - по курсу прийому. Добре, що це гороворив він моїй дружині - а так би послав я його б далеко-далеко.Короче, сказав що порахує по курсу 7.5 250 у.о. - а це 1875 грн!!! А перед тим було - фактично 1200!!!Які є підстави збільшувати плату за оренду?! Долар росте? а Причому тут долар. 1.Що нам зп платять доларами?2.Чи може комусь зп піднімали на протязі останніх 3 місяців?3.Чи картоплю і моркву почали за долари продавати?4.Взагалі всі прекрасно знають ціна на оренду житла формується на основі: - попиту - платоспроможностіі одне і друге стрімко падаєлюдей звільняють, зрізають зп на 30-50%НЕМА ЖОДНИХ ПІДСТАВ НА ПІДНЯТТЯ ПЛАТИ!!!В Києві вже орендна плата впала на 40%. Раніше однокімнатну мінімум, що можна було знайти за 500-600 у.о.Зараз - без проблем - 270-300%.А те що відбувається в Києві на ринку нерухомості - завжди через деякий час перекидається на регіони.Так що я прекрасно знаю - що орнеда житла через 2-3 місяці впаде і то дуже значно (на 30% мінімум).От згададаєте мої слова на весні.
keepo Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 10:27 #7 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 10:27 Короче, сказав що порахує по курсу 7.5 250 у.о. - а це 1875 грн!!! А перед тим було - фактично 1200!!!хай собі рахує, поки будеш терпіти і сидіти в тій квартирі, то він буде ламати ціну яку захоче. Давай оголошення в газети про зйом квартири. Зараз пропозицій багато.
goranchik Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 12:55 #8 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 12:55 Короче, сказав що порахує по курсу 7.5 250 у.о. - а це 1875 грн!!! А перед тим було - фактично 1200!!! хай собі рахує, поки будеш терпіти і сидіти в тій квартирі, то він буде ламати ціну яку захоче. Давай оголошення в газети про зйом квартири. Зараз пропозицій багато. так і зробив
RomaBoma Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 13:12 #9 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 13:12 Привіт, goranchik! Я впізнав тебе по ніку.І ні в якому випадку не вздумай шось там підремонтовувати в квартирі... практика показує, коли орендар міняє вхідні двері чи унітаз або підводить виділений інтернет, власник завжди залупляє губу і орендну плату, бо умови стали кращими.
Гість Podorozhnyk Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 19:15 #10 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 19:15 Думаю найкращий спосіб убезпечити себе від різних непорозумінь з хазяями укласти з ними договір, прописавши суму оренди в гривнях.Багато хто уже так робить. А стосовно ж цін уже можна придбати в Луцьку пристойну (з меблями) однокімнатну за 1300 грн в спальних районах, або 2 кімнатну за 1500.
Quiet Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 20:43 #11 Опубліковано 18 Грудня, 2008 в 20:43 Укладання договору це палка з двох кінців. З однієї сторони квартироздавач в такому договорі скоріше всього пропише не тільки фіксовану ціну за оренду, але і штрафи за марнування майна. (наприклад впало у вас дзеркало у ванну іпошкодило емаль - штраф, подряпали дверці в шкафу - штраф, не сплатили вчасно орендну плату - штраф і т.д.). З іншої сторони при укладанні такого договору квартироздавач повинен бути готовий платити прибутковий податок з орендної плати. Так, що якщо ви готові відстоювати фіксування орендної плати в договрі, будьте готові зафіксувати і свою матеріальну відповідальність за майно, що знаходиться в орендованій вами квартирі.
vef Опубліковано 19 Грудня, 2008 в 13:37 #12 Опубліковано 19 Грудня, 2008 в 13:37 Думаю укладання договору вигідне обом сторонам (якщо закони в державі працюють "конечно").Як квартирознімач зі стажем скажу так - я завжди хотів би підписувати договір про аренду, але завжди були тільки "фількіні грамоти" без юридичної сили вроді тих що видають в агенствах нерухомості.Цікаво, скільки треба переплатити зверху щоб офіційно зареєструвати угоду ?
Amar Опубліковано 20 Грудня, 2008 в 12:25 #13 Опубліковано 20 Грудня, 2008 в 12:25 Согласен, что договор - палка с двумя концами особенно сегодня. В договоре сумма прописывается на год вперед. А если цены снизятся? Платить как по договору больше чем бкдет реальная стоимость? Пока, что луче, на мой взгляд, платить помесячно (не давать денег наперед) и не заключать договоров. Учитывая нестабильную ситуацию на рынке сейчас предоплату на полгода только дураки требуют. Нужно быть независимым по крайней мере до весны, а там видно будет. Сегодня ты на работе и можешь позволить платить 1800 за квартиру, а завтра ты в очереди в центре занятости и платить такую сумму не получится, а по договору либо штраф либо плати . Я думаю, что договор - дело хорошее, но не сегодня.
Luka Опубліковано 20 Грудня, 2008 в 15:01 #14 Опубліковано 20 Грудня, 2008 в 15:01 Якщо без договору, то гроші потрібно брати наперед за кілька місяців хоча б для того, щоб було менше проблем, якщо квартирознімач нанесе матеріальні збитки. Як поступати, коли квартироздавач в кінці місяця приходить в квартиру і бачить розбитий унітаз, розмазаних комарів на стелі, відірвані двері шафи і розмальовані фломастером стіни? Якщо в сім`ї мала дитина таке буває досить часто. А квартирознімач заявляє, що так і було, і взагалі він не має грошей і виселяється? Вдягати на нього протигаз і перетискати шланг?
lumax Опубліковано 9 Січня, 2009 в 12:25 Автор #15 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 12:25 Заплатил в этом месяце 1400 грн. за однокомнатную, так хозяин еще пробурчал себе под нос что-то о растущем курсе доллара. Пора искать новое жилье....
keepo Опубліковано 9 Січня, 2009 в 12:46 #16 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 12:46 квартплата вже приблизно 1200грн в місяць про лічильники і енергозберігалки раніше треба було думати + частину квартплати ти можеш спокійно не платити - покопай теми про ЖКП і їх вимоги по договору. ну а на рахунок барикад і тд, то видно нічого вас помаранчеві не навчили в 2004-му ЗІ єдине на що важко дивитись без суму - зарплата, в перерахунку на доллари
ProektanT Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:10 #17 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:10 квартплата вже приблизно 1200грн в місяць про лічильники і енергозберігалки раніше треба було думати + частину квартплати ти можеш спокійно не платити - покопай теми про ЖКП і їх вимоги по договору. ну а на рахунок барикад і тд, то видно нічого вас помаранчеві не навчили в 2004-му ЗІ єдине на що важко дивитись без суму - зарплата, в перерахунку на доллари лічильники стояли і стоять, квартплата по них така нараховується на 3-кімнатну, а от які, цікаво, енергозберігалки на квартиру?? платити мушу все і вчасно, бо супсидія пропаде на сестру по інвалідності... а що барикади мали навчити? вислову "Моя хата скраю..."? пишеш, ніби в іншій країні живеш. і важко дивитись без суму не на зарплату, в перерахунку на доллари, а на рівень і якість життя в країні!!!! в перерахунку на долари можна лише оцінити чи стає краще, чи гірше, як зараз ((( можна класно жити з зарплатою в 500грн, навіть при нинішньому курсі, тільки якби ціни відповідні були, в раз 10 менші нинішніх... За що і боремся з владою. Буде зростати рівень життя - буде зміцнюватися нац. валюта!
Адміністратори serega Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:24 Адміністратори #18 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:24 Я беру 150 долярів за однокімнатну. а в ізраилі дешевше мабуть
Rock Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:41 #19 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 13:41 Я беру 150 долярів за однокімнатну.а в ізраилі дешевше мабуть так там війна , а На Україні лад та спокій(с) Брати Гадюкіни
TreNeR Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:08 #20 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:08 .....квартплата вже приблизно 1200грн в місяць....... Сори за офф, но просто не удержался. У Вас 30-ти комнатная квартира? С такой квартплатой и ...платити мушу все і вчасно, бо супсидія пропаде на сестру по інвалідності... выходит 1200грн?
difoto Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:47 #21 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:47 я первый, тренер, не дерзи!Проектант, предлагаю часть дома, 70 квадратов. Плати МНЕ 1200 грн и будешь в шоколаде. С мебелью, туалетом и удобствами. За такие деньги даже ОГО 1 МБит. Кароче, наебать народ всяк может, а ответ нести - не каждый.У меня мама платит а 3-х комнатную в районе 200 грн. проектант, за 1200 я тебе обеспечу хату с интернетом! про отопление молчу, хотя в эти деньги можно включить питание.
Orfey Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:57 #22 Опубліковано 9 Січня, 2009 в 20:57 за трьохкімнатну тільки за опалення буде більше 200грн але 1200 це забагато, зимою получається десь до 500 грн
Yarchik Опубліковано 10 Січня, 2009 в 06:50 #23 Опубліковано 10 Січня, 2009 в 06:50 предлагаю часть дома, 70 квадратов. Плати МНЕ 1200 грн и будешь в шоколаде. С мебелью, туалетом и удобствами. За такие деньги даже ОГО 1 МБит. Кароче, наебать народ всяк может, а ответ нести - не каждый.У меня мама платит а 3-х комнатную в районе 200 грн. проектант, за 1200 я тебе обеспечу хату с интернетом! про отопление молчу, хотя в эти деньги можно включить питание.А якщо серйозно? Детальніше в ПМ про частину будинку інфу можна? Плюс чи є можливість машину ставити?
ursa Опубліковано 10 Січня, 2009 в 08:18 #24 Опубліковано 10 Січня, 2009 в 08:18 У меня мама платит а 3-х комнатную в районе 200 грн.Это с субсидиями и льготами и в "хрущёвке"?Ты не поверишь, но я за 1-комнатную (36 квадратов) заплатил за месяц больше 200 грн. Это при том, что на воду стоят счётчики и расход её значительно меньше "рекомендованного ВодоКаналом".
difoto Опубліковано 10 Січня, 2009 в 09:13 #25 Опубліковано 10 Січня, 2009 в 09:13 Трехкомнатная. И готов поспорить, что воды и электроэнергии ты тратишь семьёй больше, чем мои родители. И вообще готов поспорить, что новое поколение не конкурент в экономии со старым. Я живу большой семьёй в часном доме - свой котел, три гаража, штук пять всяких кладовых/подвалов и т.п. - хозяйство короче. Но если б мы платили 1200 грн - застрилицца!
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.