Перейти до змісту

Фотозвіти з рибалки

inhelp

Рекомендовані повідомлення

На фото - звичайний подуст (підуст)

передивився ще раз фото, дійсно - по забарвленню і будові це Подуст.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 1,7 тис
  • Створено
  • Остання відповідь

На фото - звичайний подуст (підуст)

передивився ще раз фото, дійсно - по забарвленню і будові це Подуст.

забарвленню чого? на фото хвіст червоний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Значить так, впіймав я марену , а не подус. Колір відрізняється тому що вона пролежала у пакеті (не взяв садка) приблизно з 9 ранку до 6 вечора. У неї був бронзовий колір, але потім повідлітала луска і стала світла (на фото видно де є луска то колір бронзовий ). У подуса морда не така ну і хвіст у марени червонющий а у подуса ні. Так вот.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В марени губи як у карпа і рот "дивится вниз" .... подуст більше я би сказав на краснопірку чимось схожий, плотву

П.С. на фото 100% марена

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось марена (вусач) крупним планом:

39f3fa063fdat.jpg

13769d4038c5t.jpg

А оце подуст:

bd6af4988dd6t.jpg

Порівняємо з тією, що впіймав Andreyxxx :

111695426933t.jpg

То яка ж це риба? :_02:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ось марена (вусач) крупним планом:

39f3fa063fdat.jpg

13769d4038c5t.jpg

А оце подуст:

bd6af4988dd6t.jpg

Порівняємо з тією, що впіймав Andreyxxx :

111695426933t.jpg

То яка ж це риба? :_02:

Да блін.... У марені дійсно губа нижня іде до низу так як на моєму фото, а у подуса звищайна морда. Я не сильний рибак і спорити не буду, але біля мене був рибак який ловить все життя і він казав що це Марена.

Подивлюся може знайду ще фото цієї риби і скину.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да блін.... У марені дійсно губа нижня іде до низу так як на моєму фото, а у подуса звищайна морда.

Не зовсім так. У подуста рот також не зовсім такий, як у більшості видів риб. Він знаходиться дещо знизу, під хрящеватим рилом:

2408f5bb1ce6t.jpg

Тому, можливо, і плутають деякі риболови ці два види риб.

Але головна відмінність - наявність у марени двох пар вусів навколо рота.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

S-driver

Я не бачу далі продовжувати з Вами діалогу нарахунок даного питання .... причини:

1) Знайомий вчиться на іхтіолога йому скіну ссилку, він сказав шо то 100% марена

2)http://uk.wikipedia....i/Марена_(риба) в залежності від місця де зловлена риба, змінюється і її окрас

на фото в пості № 105 Ви навели приклад Марени ДНІСТРОВСЬКОЇ(вона тоже рахується звичайною) а ось фото Марени ЗВИЧАЙНОЇ http://uk.wikipedia....rbus_barbus.jpg

яка водиться в Наших краях...

3) З власного досвіду, говорю що це Марена...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Вот Марена, прошлый год словил, вроде она, я вообще первый раз и единственный такую рыбу словил :)

DSC_0279.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да блін.... У марені дійсно губа нижня іде до низу так як на моєму фото, а у подуса звищайна морда.

Не зовсім так. У подуста рот також не зовсім такий, як у більшості видів риб. Він знаходиться дещо знизу, під хрящеватим рилом:

2408f5bb1ce6t.jpg

Тому, можливо, і плутають деякі риболови ці два види риб.

Але головна відмінність - наявність у марени двох пар вусів навколо рота.

Спутати підуста і мирона вусача може тільки рибалка початківець , на другому фото вже точно видно що це мирон вусач, прогонисте тіло і тоста спина, в підуста (свинка) по народному тіло як у плотви ширше і спинка вужча, а вуса в такого екземпляра ще маленькі і їх на фото просто не видно

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У тій рибці що я зловив були вуса тільки на фото не видно. Вони розташовані знизу та зверху вроді 4 шт. було.

Риба дуже смачна :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

У тій рибці що я зловив були вуса тільки на фото не видно. Вони розташовані знизу та зверху вроді 4 шт. було.

Риба дуже смачна :)

Ну, якщо були вуса, то питань немає - значить точно вусач (марена). :_02: Тим більше, якщо смачна. :0111:

Бо подуста зі Стира, чесно кажучи, їсти майже неможливо через різкий запах мулу. Хіба що копченого...

Кілька разів ловив таких, але завжди навіть кішка відмовлялася їх їсти. :_20:

А марена - нічого, нормальна на смак, хоча це й дивно, адже спосіб харчування у цих двох риб практично однаковий...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наступного разу коли упіймаю, а я точно це зроблю, нароблю багато фото і вуса і хвіст і спина і очі, щоб більше не сперечатися :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

вот как-то так

ЯКЩО МОЖА, БІЛЬШ КОНКРЕТНО, ДЕ ЛОВИЛИ.?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наступного разу коли упіймаю

наступного разу відпусти, якщо це усач, і його дійсно не можна ловити... :_04: Але про це треба точно прочитати в якомусь документі.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Рибалочки на Ікві

post-21429-0-27585800-1373574615_thumb.jpost-21429-0-89125700-1373574621_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За вчора і сьогодні проплив на човні з Млинова до Луцька. Спочатку плив по Ікві до Торговиці, там Стир з"єднується з Іквою, і далі по Стиру. Вода в Ікві чиста, в масці видно під водою на 2-3 метра. Рибу всяку видно "неозброєним оком".

7-8 липля проплив Стир по участку Рожище-Годомичі. Вода висока, заплави в багатьох місцях затоплені. Всі рибаки, яких я зустрічав, кажуть, що риби як ніколи багато. Їй є де виплоджуватись і вигулюватись. Вночі на ріках стоїть безперервний хлюпіт - ходить риба. На гніздування лишились багато чайок, крачок, куликів, качок, є лебеді. Такого і я не припомню.

post-21429-0-04177200-1373578563_thumb.j Іква в Остріїві.

post-21429-0-50684000-1373578554_thumb.jСтир біля Нового.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Navigator, впевнений що в тебе більше ніж 2 фото зі сплаву і думаю не тільки я один був би вдячний якби ти повикидав їх ще :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

PavelS Фото зі сплавів з невеликими коментаріями закидаю сюди http://board.lutsk.u...ir/page__st__60

або сюди

З маршруту Млинів-Луцьк закину на днях

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

Улова ніц, зате відпочили

post-13697-0-56709600-1374481050_thumb.j post-13697-0-09247700-1374481069_thumb.j

post-13697-0-34576700-1374481093_thumb.j post-13697-0-21354600-1374481113_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 тижня потому...

З понеділка на вівторок. с.Пугачівка. Рівненська обл.,Млинівський р-он. Рибалка -день 25грн. Доба-50 грн. Вломали сторожа на 50 грн. за двох. Ввечері карась не брав,почав з 23.00 десь до 03.00. З самого ранку взагалі глухо,почав брати десь після 10.00. Бере потроху і на все. Я ловив на пружину+медовий кук. Товариш ловив на резинку (старий,добрий,забутий спосіб),тупо на черва. Клювало ні чуть не гірше. Ставок мілкий,води по пояс.Резинку заносили на середину.Крась здебільшого від долоні. Декілька було на 250-300 грм. На вихідні кажуть людей багацько. Місць для риболовлі не айс.

ЗЮ. Мій улов в садку.

post-11231-0-14965300-1375275099_thumb.j

post-11231-0-11345900-1375275117_thumb.j

post-11231-0-49427700-1375275133_thumb.j

post-11231-0-15244600-1375275150_thumb.j

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це на першому ставку від траси?Чи дозволяє ловити на другому?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Так,на першому. На другому 100 грн. і ,вроді,(казав рибак сусідній)потрібно брати дозвіл в голови сільради. Що там клює,поняття немаю,але людей там не було взагалі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...