COBICTb Опубліковано 27 Листопада, 2011 в 20:38 #1 Опубліковано 27 Листопада, 2011 в 20:38 В наявності: Fujitsu Lifebook T4220.Необхідно: Встановити на даний апарат Windows XP із збереженням всіх функцій планшетного ПК.Буду вдячний за поради і підказки.
BACbOK Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 02:42 #2 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 02:42 І в чому проблема? Вінду ставиш з флешки (флешку з віндою робиш з допомогою проги WinSetupFromUSB), драйвера накатуєш звідси і вуаля.
vampirich Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 06:52 #3 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 06:52 отаке для цього придумано. Windows XP Tablet PC Edition зветьсяхоча на ноуті і сімка нормально працюватиме, а в сімці вбудовані програми є для роботи планшетом
Zheny@ Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 10:15 #4 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 10:15 Є прога від Майкрософта Windows 7 USB/DVD Download Tool.Запустив прогу - вказав образ, вказав, куди лити образ (Флешка чи диск) і все. 15 хвилин часу.
BACbOK Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 11:00 #5 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 11:00 Жень, наскільки я розумію, то вказана тобою прога створює загрузочні флешки з Win 7, а топікстартер бажає поставити на планшет WinХP.
Zheny@ Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 15:00 #6 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 15:00 Fujitsu LifeBook T4220 оснащается процессором 2GHz Core 2 Duo T7300, оперативной памятью 1GB DDR2-667 SDRAM, встроенной видеокартой Intel® GMA X3100 и жестким диском емкостью 160 GB. T4220 хорошо справляется с офисными программами и другими приложениями, но требовательные 3D игры не пойдут, из-за общей видеопамятЯ б 7-ку ставив. Я так розумію, там Вісто є. А хочу, вірніше - НЕ ХОЧУТЬ, Вісту. Хай би ТС щось відписав!
COBICTb Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 21:18 Автор #7 Опубліковано 28 Листопада, 2011 в 21:18 setup.exe - дивна річ, я до цього не додумався.Щодо загрузки з Флешки - варіант випробуваний - не працює. В BOOT-меню апарата є варіант загрузки з CD/DVD але оскільки сам апарат таким пристроєм не обладнаний то завантажує систему із звичайного CD/DVD-привода, підключеного через звичайний IDE/USB-адаптер. Але не все так просто... Чомусь на 100 процентів робочі загрузочні диски (CD/DVD) при такому способі загрузки дають сбої. При чому в доволі несподіваних місцях.Зараз на апараті стоїть СІМКА, але не все так просто...Система не може донастроїти кілька пристроїв. І не допомагає ні DriverPackSolution 11.8, ні пошук в інтернеті.Також не працюють функціональні клавіші на фронтальній панелі планшета та заявлений в специфікації Shock Sensor.На іншому вінчестері є встановлена XP, але і тут не все слава Богу...Із драйверами все відмінно, але апарат працює як звичайнісінький ноутбук.Що стосується вибору системи, то я не був у захваті від сімки саме на на цьому апараті. Хоча від ХР поки що теж. Перевагу віддам системі яку вдасться швидше подружити з планшетом.Дякую за корисні посилання та поради. Чекаю подальшої інформації.
Zheny@ Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:12 #8 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:12 COBICTb1) відповідь гугла на запит по назві - дає відповідь, що у апараті таки є CD/DVD привід.2) Якщо кривий образ - з нього 7-ка не стане. Перевірено.3) Можна було дати детальний опис апарата, щоб не доводилося гадати.4) не встановлені кілька пристроїв: 2 варіанта. 1) криві руки (пробачте за прямоту) 2) Не існує дров під сімку на даний пристрій.5) подружи планшет із Ubuntu. Спробуй принаймні.6) 90% проблем із дровами - ліньки думати/шукати/пробувати.
vampirich Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:14 #9 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:14 такий апарат НЕ МОЖЕ НЕ ВМІТИ грузитися з флешки.Або неправильно зробив завантажувальну флешку, або не там шукав вибір загрузкиДеякі біоси не покажуть варіант заргузки з флешки, допоки біос ту флешку не проініціалізує. Тобто втикнув флешку, тоді включив комп, і в меню з"явиться "boot from usb hdd" - для варіанту образу закатаного на флешку, з допомогою ULTRA ISO.Ще є варіант що деякі флешки з деякими типами біосів не дружать - приміром мій HP з 3 моїх флешок нормально грузиться лише з однієї - хоча всі робив загрузочними одним способом.Те що з диска не грузиться - може диск погано нарізаний, а може двд в тебе вже почуть подихає - тому варто для впевненості перевірити можливість загрузки з іншого зовнішнього двдНа іншому вінчестері є встановлена XP, але і тут не все слава Богу...ну це не дивно - бо для роботи на таблетках придумана XP Tablet PC edition, вона має всі приколи для роботи з сенсорним екраном, хіба драйвера треба буде понаходити.Зараз на апараті стоїть СІМКА, але не все так просто...Система не може донастроїти кілька пристроїв. І не допомагає ні DriverPackSolution 11.8, ні пошук в інтернеті.Також не працюють функціональні клавіші на фронтальній панелі планшета та заявлений в специфікації Shock Sensorне може донастроїти це драйвера не стають чи як? детальніше з цього місця. Бо щось багато невідомих.Функціональні клавіші у більшості ноутів заводяться не драйверами, а утиліткати типу "hotkey utility" "quick launch buttons" і т д - пошукай щось подібне по смислу до свого ноута.
BACbOK Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:23 #10 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:23 Візьми ще спробуй Ubuntu 11.10 останню поставити, може сподобається.Оболочкою Unity, як на мене, на планшеті досить непогано буде користуватися.
vampirich Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:36 #11 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:36 Візьми ще спробуй Ubuntu 11.10 останню поставити, може сподобається.Оболочкою Unity, як на мене, на планшеті досить непогано буде користуватися.отут згідний. Убунту досить цікаво працює з планшеткою (сам користуюся). Добавлю що Убунту можна поставити через Wubi - тоді не треба ламати голову з розділами, завантажувачем і т д. для "побавитися" - саме то.
BACbOK Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:39 #12 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:39 vampirich, використовувати wubi не рекомендую категорично. Ну її нафіг, тільки лишні проблеми потім будуть вилазити. На спеціалізованих форумах постійно наголошується, що краще цю фічу не використовувати, а розбити нормально розділи і стандартно ставити ОС.З.І. Краще вже в інсталяторі вибрати автоматичну розбивку розділів.
vampirich Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:44 #13 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 07:44 я сказав "для побавитися" - тобто глянути що то за звір і чи він цікавийЩо буде не ідеально працювати, то зрозуміло. Але цей варіант подібний до віртуальної машини - не треба заморочуватися і за щось переживати. запустив інстал і маєш убунту
COBICTb Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 22:35 Автор #14 Опубліковано 29 Листопада, 2011 в 22:35 Уточнюю:Для Zheny@1. Є або CD/DVD, або додатковий акумулятор (Другий варіант)2. Не сімка а ХР і диски дієздатні. З них стаціонарні машини піднімаються на УРА і працюють ОГО-ГО3. Все, що заявлено в специфікації. Нюанс - додаткова батарея на місці привода і звичайний модем, а не 3Ж4. Руки не стільки криві, скільки короткі, а драйверів під 7 дійсно може і не існувати.5. Спробую, але пізніше. Коли не можна вибрати з двох - вибирий третє.6. Під ХР всі драйвера стають відмінно, але планшет перетворюється на звичайний ноут. (Тут починати треба із спеціалізованої системи).Для vampirichМожливо ти і правий, та я змушений костатувати факт. В ВООТ-меню 4 стандартних пункти:FDD, HDD, CD/DVD, Lan. Можливо в BIOSi і можна вручну увімкнути загрузку з флешкі, але там стоїть пароль (зараза), залишений одним із колишніх власників. Щодо флешок - я перевірив дві - одна під питанням інша перевірена в роботі неоноразово. Результат - НУЛЬ. Щодо дисків - із 5-6 дисків система (ХР) стала лише з одного. Зовнішніх приводів було випробувано 2.Дякую за інформацію, ідеї і підтримку теми.
vampirich Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 06:46 #15 Опубліковано 30 Листопада, 2011 в 06:46 От не знаю як у фуджіцу-сіменсах, але в більшості ноутів пароль біоса знімається банальним вийманням батарейки біоса.Але цей ноут, мені здається, бізнес класу, тому про захист могли подбати, і загнати той пароль десь в eeprom.Але банально виянти батарейку варто спробувати.Скажи точну модель ноута - погуглю, може які цікаві нюанси найду
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.