Перейти до змісту

Прийму в дар флопік 5.25 або (старий сканер або принтер)

Demeter

Рекомендовані повідомлення

З метою використання шагового мотора від вище вказаних пристроїв в ролі генератора з величезною подякою забрав би у вас старе непотрібне барахло.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене є ШД від принтерів струйних, — з радістю поділюся, але скажу чесно, генератори з них івойух...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

у мене є ШД від принтерів струйних, — з радістю поділюся, але скажу чесно, генератори з них івойух...

Я знімав 2-3 вати

Я маю (ось такий) так з нього вдавалось 5 ват зняти... Звісно я ще ним не "награвся"

stepper_motor_components.JPG

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

при яких обертах?

я хотів теж колись зробити портативний генератор, але облишив ідею через малий ККД =(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ну дрелькою розкручував отримавав 24 вольт без навантаження, струм при КЗ був 0,66 А

Дриль по моєму 1300 обертів.

Підключав ось по такій схемі:

3.jpg.

А звідки така інформація про низький ккд? ось у сонячних батарей чи ел. пельє о там дійсно низький

а тут як мінімум 70% але при низьких обертах двигун чинить механічний опір що дійсно збавляє коефіцієнт корисної дії.

Якщо маєте якісь більшу шестерню яка підійде до крокового двигуна попробуйте покрутити руками і заміряти що скільки і куди...

Шестерню можна дістати з того ж принтера головне щоб кількість зубців була більша аніж на валу в 3-4 рази тоді і конструкція буде ефективною.

Людина може забезпечити 60-120 обертів на хвилину...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А ось тут я писав як можна коштів/навиків осідлати вітер.

"Мостікі" 200 В 2 А я купував по 2 грн. штука на варшавці...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

=)

я аналогічно підключав. крутив вручну, такшо знімав вольти і міліампери, тому і кажу, шо толк малуватий, як на мене.

в планах була побудова переносного генератора для походів (зарядка мобілок і т п)

ІМХО краще з велика 6-ти вольтне динамо або колекторний двигун постійної напруги з магнітами.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ІМХО краще з велика 6-ти вольтне динамо або колекторний двигун постійної напруги з магнітами.

З динамо все так само Гг як і з шаговіками, по суті динамо то майже шаговік

А колекторний двіжок... у нього із недоліків - треба забезпечити високу швидкість обертання валу то ше й щіткі стераються...

Хоча якщо пощастить і надибаєте щось на 48 вольт то і малі обороти будуть достатні...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Добавлю, отаким як на фото вище я розкручував руками до напруги в 6 вольт амперметр показував силу струму при КЗ 0.2 А навіть не знаю які там такі вам міліампери вдалось добути...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

напевно через малий розмір з нього толк малий.

HWman, твоя тема закрита, відписюю сюди, бодай пробачать мені модери.

переглянув швиденько тему, теж цікавлюся питаннями портативних або простих генераторів, аби в поході шось підзаряжати, чи шось таке щоб комп від ного робив.

наразі дійшов висновку що найпростіше це механічний або вітрогенератор. по останніх маю цілу купу літератури.

Якщо когось цікавить — викладу (62 мб)

Щоб генератор був хороший, його треба робити робити самому. Використовувати крокові двигуни, трьохфазні безколекторники і інші не ефективно. зазвичай у двигунах якщо і є магніти, то досить слабі. для достатньої генерації тре неодим =)

В планах побудова мінівітрячка з магнітами від вінчестерів і самостіна трьохфазна система катушок. розрахунковий діаметр генератора — компакт диска, товщина пару см.

сонячні батареї штука хороша, і при достатній кількості можна і телефон заряжати, але ціна.... ще рік назад придумали наддешеві не кремнієві сонячні елементи на полімерній основі. технологія дозволяє штампувати їх буквально як газети. здавалося б революція, тільки чому їх нема в продажі? Достати звичайні елементи в Україні за помірною ціною теж нереально =(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Файно подякував laser за подаровані моторчики. Тему можна зносити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...