Перейти до змісту

Жива риба (короп, карась)


kayot

Рекомендовані повідомлення

Підскажіть, де краще придбати в Луцьку живу рибу (для власного споживання)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На Варшавці, справа від входу в "Караван"

дякую

а в магазинах....бо тільки після роботи є час..а там вже нікого немає

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".

Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11

дякую за інфу!!!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".

Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!

щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11

А рибу чистять, якщо попросити?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В Нашому Краї, на Шевченка, короп по 22,55 з 01.12-15.12.11

А рибу чистять, якщо попросити?

Думаю так, якщо попросити

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".

Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!

щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)

справа в тому...що коли я жарю рибу..то надрізаю поперк до хребра, з шагом 3-5мм, якщо пополам розрізати рибу - вона розвалиться...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо немає можливості придбати рибу прямо із ставків, купуємо в "Сільпо" чи навпроти в "Океані".

Купив в Слоні )сільпо) - трохи великий короп, майже по 600 грам....400 вже вважаю великим - погано прожарюється брюшко. А взагалі...можно їсти, хоча брав до цього із ставка свіжого - смачніше!!!

щоб краще прожарилось - розріжте пополам вздовж хребта))) ну і вогонь не надто великий)

справа в тому...що коли я жарю рибу..то надрізаю поперк до хребра, з шагом 3-5мм, якщо пополам розрізати рибу - вона розвалиться...

дивно, в мене чомусь не розвалюється)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 9 місяців потому...

Поділіться рецептом, як краже приготувати коропа.

Він зараз якраз нагуляв жирку назиму, треба зготувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Поділіться рецептом, як краже приготувати коропа.

Він зараз якраз нагуляв жирку назиму, треба зготувати.

чищеного коропа натерти сіллю і часником, промаринувати - 1-2 год. Промазати з усіх боків майонезом зі спеціями і запікати в духовці. Не давати ні цибулі, ні моркви.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Берем чищенного карпа, и поперёк рыбы начинаем делать надрезы (очень острым ножом) до позвонковой кости, в хвостовой части полностью, от верха до низа, а над животом только спинную часть, и так с двух сторон.

Ложим в кастрюлю, вввыжимаем лимон ( в зависимоти от количестав рыбы - количество лимона), отдельно прыскиваем соком внутри живота - запах пропадает совсем, солим обильно(рыба больше чем надо соли не возьмёт), перчим, можно чесночка надавить...и так оставляем в холодильнике часа на 1,5-2,5.

Достаём, промакивает бумажным полотенцем, обмакиваем в муку и на сильно разогретую сковородку, чтоб много было масла (олии), можно жарить одновременно и пару головок чеснока - аромат придаёт незабываемый.

Жарим до коричневой корочки, и смотрим чтоб в животе мясо приготовилось, если карп большой (больше 300-400гр), то рыбу надо разрезать на куски.

Прожаренную собеих сторон рыбку ложим на бумажные полотенца и накрываем ими же - убирает лишнее масло.

Кушать можно не передживая за кости - я даю детям уелую спинку, остаётся только плавниковые кости и хребет.

Всем приятного аппетита!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я натираю спеціями, поливаю соком лимону, змащую олією (для підрумянення) роблю з обох боків поперечні надрізи від хребта до пуза ~2-3 см, в надрізи можна вставити тоненькі дольки лимона. Можна фарширувати овочами (цибуля-часник-морква і т.д.). Викладаю на протвинь (без мішків та фольги). Живіт розпираю у 2-3 місцях зубочистками, поламаними навпіл (тоді брюшко відкрите, пропікається краще), ну і печемо. За хв 5-10 до готовності можна трошки полити ДОМАШНЬОЮ сметаною, майонезом, або посипати тертим сиром. Ну от якось так. :)

Ще можна відварити картоплі, нарізати скибками і пекти коропа на картоплі, сік буде стікати в неї - нямочка. :) Одним словом, фантазія, час і натхнення вам в поміч. Смачного! :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почистіть рибу, але випатрошити її треба через розріз по хребту (трохи більше мороки, але воно того варте!). Зробити фарш (тут на власний вибір: можна обсмажені печериці з цибулею, можна болгарським перцем, або підсмаженим овочевим асорті). Фаршируєте, викладаєте на бляху або деко і на високу температуру. Жодної кислоти не добавляю, бо риба стає твердішою, а запах можна перекрити гілочкою розмарина або сумішю спецій.

П.С. риба має бути не менше кілограма.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А для мене смажений короп з цибулькою-найсмачніше. Ріжемо на шматочки, солимо-перчимо-смажимо-поверх викладаємо смажену кільцями цибульку. Смакота.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

. Жодної кислоти не добавляю, бо риба стає твердішою, а запах можна перекрити гілочкою розмарина або сумішю спецій.

Взагалі-то кислота (сік лимона) додається до риби не тільки для запаху. Кислота розчиняє дрібні кісточки, яких дуже багато у карпових. Якщо замаринувати рибу перед смаженням чи запіканням у лимонному соку щонайменше на пів-години, то таку рибу набагато приємніше їсти. І щоб твердішою риба ставала, я також не помічав...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кислота розчиняє дрібні кісточки, яких дуже багато у карпових

На мою думку, рибу для того і надрізають по хребту, щоб краще просмажилась, паралельно висока температура олії чи масла перепалить дрібні кісточки.

Зазвичай лимонним соком поливають філе, щоб м'ясо стало твердішим і його можна було перевернути при смаженні не розламавши.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

На мою думку, рибу для того і надрізають по хребту, щоб краще просмажилась, паралельно висока температура олії чи масла перепалить дрібні кісточки.

Зазвичай лимонним соком поливають філе, щоб м'ясо стало твердішим і його можна було перевернути при смаженні не розламавши.

Спробуйте задля експерименту посмажити (чи запекти) рибу (неважливо, філе чи свіжого карпа) з лимонним соком і без нього - і тоді побачите різницю.

Я взагалі не можу їсти карпа, не обробленого лимонним соком (надрізаний чи ні - все одно) - там же кісток більше, ніж м"яса.

Карпа готую так - для смаження нарізаю на невеликі шматочки (наприклад, рибу вагою 1 кг на 6 - 8 кусків), солю, додаю сік лимона (1 лимон приблизно на 1,5 кг риби), і залишаю маринуватись приблизно на 1 годину. Після цього обвалюю в муці і на розігріту сковороду.

Для запікання так само, тільки рибу не розрізаю, а лише роблю надрізи, в які перед запіканням вкладаю по скибочці лимона.

Риба твердішою не стає! Навпаки, м"ясо ніжне і соковите, без дрібних кісточок, яке можна давати навіть маленьким дітям (але в даному випадку все ж потрібно відділити м"ясо від великих кісток).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 7 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...