Перейти до змісту

Колесніков підтримав ініціативу назвати львівський аеропорт іменем Данила Галицького


Korting

Рекомендовані повідомлення

Сьогодні, 7 листопада, віце-прем’єр України - міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що вважає вдалою ідею назвати львівський аеропорт ім’ям короля Данила Галицького.

"Йдеться про короля Данила Галицького, засновника Львова. Я думаю, що це цілком в дусі часу, у дусі того, як називають аеропорти в світі. Це така об’єднуюча назва, все-таки засновник міста заслуговує на повагу, і відразу говорить гостям міста, що вони прилетіли у місто, засноване королем Данилом Галицьким. Я думаю, це вдала назва", - сказав Колесніков.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кабмин присвоил аэропорту Львова имя Данила Галицкого

Международный аэропорт "Львов" получил название в честь основателя города короля Данила Галицкого. Соответствующее распоряжение Кабинета министров Украины принято сегодня, 9 ноября, во время заседания правительства по представлению вице-премьер-министра, министра инфраструктуры Бориса Колесникова. Об этом сообщает пресс-служба Министерства инфраструктуры.

По убеждению вице-премьер-министра, предложение назвать львовский аэропорт именем основателя города Львова короля Данила Галицкого является удачным. "Думаю, что это - полностью в духе времени, в духе того, как называются аэропорты в мире", - отметил Колесников. Кроме того, вице-премьер-министр выразил убеждение, что это название является "объединительным".

Напомним, 7 ноября завершилось голосование относительно названия львовского аэропорта. На протяжении пяти дней в опросе, который проводился в сети Facebook, приняло участие 12 тыс. 258 пользователей. С ощутимым отрывом победило предложение назвать аэропорт в честь основателя города короля Данила Галицкого (3 тыс. 283 голосов, по состоянию на 12:00 понедельника 7 ноября 2011 года). Второе место заняло название в честь Степана Бандеры (2 тыс. 197 голосов). На третьем месте - название "Аэропорт Львов" (1 тыс. 554 голоса).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте, є таке правило на переговорах - просити більше і нездійснене, щоб виконали хоч щось. Тут Садовий з Свободою зіграли добре. Тільки біда в тому що скоріш за все, це вийшло випадково. А то могли просто назвати Аеропорт Львів і все. Данило Галицький, католик і український король, не дуже приємна постать для кацапів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Знаєте, є таке правило на переговорах ...

Брєд сивого котика.. Йопт, яка ж там каша з галіматні в голові..

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цойс, ти ж освічена людина : галіматья а не галіматня :))

галiматья то в головi,а галiматня ще й нижче пояса )))))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Час розпочинати дискусію про назву аеропорту в Жулянах

Останні тижні на Західній Україні тривали суперечки щодо імені особи, на честь якої назвуть аеропорт у Львові.

У підсумку, аеропорт назвали іменем Данила Галицького.

На мою думку, це – не найбільш вдала назва. По-перше, вона не повідомляє нічого нового мешканцям України.

По-друге, для іноземців назва не створює чіткого асоціативного ряду. Вона стосується постаті, яка становить інтерес для істориків, але не для пересічних європейців, які під час туристичних візитів обмежуються спрощеним поглядом на країну перебування.

Причина – в елементарних часових лімітах візиту. Ти маєш три дні, і за цей період повинен дізнатися про об'єкти, які можеш побачити на власні очі.

Набагато вдалішим була пропозиція назвати аеропорт іменем Йогана Пінзеля.

На відміну від Данила Галицького, постать Пінзеля значно більш "маркетингова". Результати його життя мають осяжні прояви у скульптурах, на які можна подивитися на власні очі та навіть помацати (якщо дозволять).

Більше того, така назва дозволила би чітко прив'язати Пінзеля до України.

Назвавши аеропорт іменем Пінзеля, Львів мав шанс побудувати симпатичний міф для міста, створити нові туристичні об'єкти та отримувати на цьому додаткові прибутки від продажу фотоальбомів про Пінзеля, магнитів на холодильник, чашок з зображеннями його робіт та футболок з його прізвищем. А потім започаткувати конкурс сучасної міської скульптури імені Пінзеля та створити центр вивчення спадку Пінзеля.

Тобто дати додатковий поштовх інфраструктурі заробляння грошей на історичних постатях, що успішно функціонує в Європі.

Звичайно, все це можна робити і без присвоєння аеропорту імені Пізнеля, але таке номінування зробило би цей рух неминучим.

Але рішення вже ухвалено – аеропорт носитиме ім'я Данила Галицького.

Незабаром відкриття нового терміналу в Борисполі, а також нового терміналу в Жулянах.

Це – привід започаткувати дискусію, чи слід також дати назви двом київським аеропортам.

Не впевнений, що громадськість зможе пролобіювати свою кандидатуру для аеропорту в Борисполі, але відстояти свою назву в Жулянах цілком по силах.

Якщо така дискусія почнеться, моя пропозиція – надати аеропорту в Жулянах ім'я Казимира Малевича.

По-перше, це дозволить нам приватизувати прізвище одного з визначних киян, який здобув всесвітню славу.

По-друге, це змусить київську владу зайнятися створенням у місті осередку Малевича та заснувати хоча би мінімальний документальний центр про його постать.

По-третє, сам по собі Малевич дуже маркетингова фігура, а його роботи широко упізнавані. Відповідно, розкрутка Малевича через назву аеропорту може стати приводом для започаткування в Києві "малевицького" руху, конкурсів сучасного мистецтва тощо.

Ну, і зрештою, не називати ж аеропорт у Києві іменем Кия, Щека та Хорива?

Звичайно, залишається варіант, що оскільки терміналом в Жулянах володіє "Юра Єнакіївський" (сам аеродром – комунальний), то аеропорт назвуть іменем космонавта Берегового.

Але, думаю, хоча би тут здорового глузду вистачить...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...