Перейти до змісту

Віри, Надії, Любові та Софії


Abrikos

Рекомендовані повідомлення

30 вересня церква вшановує пам’ять святих мучениць Віри, Надії, Любові та їхньої матері Софії.

За переказами, у II столітті в язичницькому Римі жила благочестива вдова Софія, яка не приховувала своєї віри в Ісуса Христа. Мала вона трьох донечок, що носили імена головних християнських чеснот: Віру, Надію і Любов. Софія виховала дівчаток у любові до Бога, навчивши не прив’язуватися до земних благ. Чутка про приналежність до християнства цього сімейства дійшла до імператора Адріана, відомого своїми гоніннями на християн, і він побажав особисто побачити трьох сестер і їхню матір. Усі четверо постали перед правителем і без страху сповідали віру в Христа, що воскрес із мертвих і дає вічне життя всім віруючим у Нього.

Здивований сміливістю юних хистиянок, імператор переконував їх відректися від віри. Проте всі аргументи і красномовство виявилися марними, і сестри-християнки не змінили своїх переконань.

«Я з радістю піду до любого мого Господа Спасителя», – сказала свята Віра. Вона мужньо схилила голову під меч і так віддала свій дух Богові. Молодші Надія та Любов, яких надихнула мужність старшої сестри, зазнали подібних мук: їм відсікли мечем голови.

Святу Софію не покарали тілесно, але прирекли її на ще страшніші душевні муки від розлуки із закатованими дітьми. Страждальниця поховала останки своїх дочок і два дні не відходила від їхньої могили. На третій день Господь послав їй тиху смерть і прийняв її багатостраждальну душу в небесну обитель. Свята Софія, зазнавши за Христа великих душевних мук, разом з дочками зарахована Церквою до сонму святих.

Це сталося 134 року. Старшій Вірі тоді було 12 років, середній Надії – 10, а молодшій любові – лише 9 літ.

Мощі святих мучениць із 777 року покояться в Ельзасі, у церкві Ешо.

Сьогодні всіх жінок, які носять ці імена вітають з Днем янгола. З давніх часів було прийнято кожній Вірі, Надії, Любові і Софії дарувати букети квітів і шоколадні цукерки. За традицією іменинниці відправлялися на вранішню службу в храм, щоб вшанувати своїх батьків. Цього дня жінкам дозволялося не працювати, навіть не поратися по дому.

Цього дня за народним календарем відзначають «жіночі іменини», улаштовують дівочі посиденьки.

Також у день пам’яті святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії Церква відзначає День усиновлення.

Вітаємо усіх дівчат, які носять ці прекрасні імена, зі святом! :0050:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Віри, надії, любові імениницям і нетільки :g15:

до речі, в моїй родині є Віра, Надія, Софія і скоро з'явиться Любов :g15:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...
  • 2 року потому...

Вітаю всіх форумчаночок, з іменем Віра, Надія, Любов, і Софія, з днем Ангела!

plmB.jpg

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 11 місяців потому...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...