Перейти до змісту

розширення квартири за рахунок спільного коридору

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Ситуація. Квартира у багатоквартирному будинку. На поверсі шість квартир. На спільній площадці з досить довгим коридором три квартири. До вхідних дверей квартири є вільних 2 метри, частину з яких є бажання приєднати до квартири. До найближчих дверей сусідів більше 2,1 м.

Практично усі сусіди (зі схожим розташуванням квартири) у під"їзді перенесення дверей уже зробили. Можливо хтось вже має досвід узаконення такої операції. Буду вдячний за чітку, толкову інформацію. Припущення про потребу кудись звертатися прошу лишити при собі. Сам здогаюся що без БТІ і можливо інших служб не обійтися. І ще - скільки обійдеться таке юридичне оформлення?

Опубліковано

Більше 6 років стоїть перегородка, дозволів ніяких не робили, тільки згода сусідів :unsure:

Опубліковано

Робіть тамбур, погодивши його з сусідами: лишайте існуючі вхідні двері, світло в тамбур проводьте теж від себе.

Опубліковано

З одними сусідами є нюанси

з безпосередніми? Як ні, то яка їм різниця чи відгородитесь Ви від них чи ні. Головне, імхо, лишіть теперішні двері в тому стані як є.

Опубліковано

З одними сусідами є нюанси

з безпосередніми? Як ні, то яка їм різниця чи відгородитесь Ви від них чи ні. Головне, імхо, лишіть теперішні двері в тому стані як є.

З безпосередніми... А що дає те, що я лишу двері?

Опубліковано

По-перше, з т.з. безпеки краще двоє дверей; радив би звн.двері поставити звичайні, щоб не привертали до себе уваги, а вн.двері - якісь добротні. По-друге, в утвореному тамбурі поставите тумбу для тривалого та повсякденного використання взуття - болото і пил не будуть потрапляти в квартиру. Від сусідських дверей відступіть десь 0,5м - 1,6 метра якраз вистачить для роззування-взування-зберігання взуття. Ну й світло - влаштуйте освітлення в середині тамбуру від власного лічильника, або в стіні над дверима влаштуйте вікно і над ним з звн.сторони поставте лампу, напругу на яку подайте від загальнодомової мережі і встановіть 2 паралельних вимикача (один - ззовні, другий - в тамбурі).

Тіпа так. :)

Опубліковано

А що дає те, що я лишу двері?

Я так розумію що формально тоді площа вашої квартири не зміниться. І менше гемора з документами.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...