Перейти до змісту

Інклюзивне навчання в загальноосвітніх школах


laska

Рекомендовані повідомлення

Діти з особливими освітніми потребами відтепер можуть здобувати освіту у загальноосвітніх навчальних закладах за місцем проживання.

Про це йдеться у Порядку організації інклюзивного навчання у загальноосвітніх навчальних закладах, який Кабінет Міністрів затвердив 15 серпня цього року.

Прийняття акта сприятиме реалізації державної політики щодо забезпечення конституційних прав і державних гарантій дітям з особливими потребами на здобуття освіти за місцем проживання, йдеться у повідомленні прес-служби Кабміну.

Передбачається, що для цього в загальноосвітніх закладах будуть створені умови для інклюзивного навчання.

Зокрема, планується забезпечити безперешкодний доступ до приміщень навчальних закладів, збереження єдиного освітнього простору, проведення освітньої роботи у відповідність до потреб дитини, а також підготовку педагогічних працівників до роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби.

Реалізація передбачених заходів буде здійснюватися в межах державного та місцевих бюджетів.

джерело

Отож, діти з вадами фізичного та (або) розумового розвитку навчатимуться разом із здоровими однолітками.

Але для цього школи мають створити умови: пандуси, ліфти, достатня кількість тьюторів і т.д.

Знаю на сьогодні про навчання однієї дитини з вадами розумового розвитку у початковій школі. Спочатку чула невдоволення батьків, що дитина неадекватна, заважає навчальному процесу. Пройшло 2 роки, чую інші відгуки: діти навчилися терпінню, поваги, доброти, згуртовано допомагають вчителю, оберігають ту дитину.

А як ви ставитесь до інклюзивного навчання?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аналогічний приклад з нашою молодшою: у дитсадку в групі був хлопчик з ДЦБ - на останній рік вже дорогу від садка додому йшов сам, коє-як роказував віршики, а діти, бачачи, що є проблема навіть у дошкільному віці старались оберігати його.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мав розмову з жіночкою, керівником центру для поганозрячих дітей, вони готували сепціальну книжечку для звичайних учнів шкіл, яка би пояснювала їм про проблеми поганозрячих однолітків і про то, що вони вчитимуться разом.

Позитивно ставлюся до ідеї, надіюсь, це допоможе нашим дітям нормально ставитись до людей з вадами, а тим почуватися повноправними учасниками суспільства

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...