Перейти до змісту

Розлучення


lektoriy

Рекомендовані повідомлення

Дуже прошу посприяти в підготовці до процесу розлучення. Живемо в Луцьку. Мені 34, дружині 37, прожили 13 років, є син 11 років. Живемо в гуртожитку, маленька двокімнатна квартира загальною площею 39 кв. м. , не приватизована, хоча процес приватизації за словами дружини наче б то розпочався. Квартиронаймачем, тобто власником житла є дружина, у нас обох постійна прописка. Розлучаємось за згодою сторін. І все б зрозуміло якби не одне "але". Справа в тому, що в мене немає більше де жити (батько переписав квартиру в якій я виріс, на сестру, в неї велика сім’я), і якщо я з "барського плеча" залишу все нажите дружині і просто піду з дому, то опинюсь на вулиці. Не можу собі цього дозволити. Бо зарплати моєї ледь вистачить, щоб знімати інше житло для себе. Одним словом - все життя одягав, кормив, ремонт робив, на моря відправляв, поки стелі затирав, щоб полюкою не дихала, а вона тим часом... ну, це вже особисте, про це не буду. Пдкажіть, на що я можу розраховувати, які в мене є права власності на майно і житло, і взагалі, з чого розпочати? Заяву в РАГС про розлучекння ще не носив. Чекатиму на Ваші коментарі, панове. Дякую.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тут не заява в РАЦС подається, тут у суд подаються документ, а розділ майна - домовтесь самі вже якось, бо виходить - "все життя одягав, кормив, ремонт робив, на моря відправляв" а зараз зняти не можеш квартиру собі. не треба так песимістично дивитись на процес і тим більше проживати майбутнє, котрого немає і може не бути

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А до юриста звернутися не пробували? Бо щось не бачу сенсу в тому, щоб розпинатися тут на всю Борду про те, яка погана дружина і який Ви хороший чоловік, та чекати порад людей, некомпетентних у даній справі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А для чого тоді існує цей розділ? Правила

Caprichos правий, те що за 10 хв. виясняється у юриста тут і за день можна не почути. все залежить від рівня балоболсті народу що читає - можуть таке роздути в тему і без

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо головна проблема у тому що потрібно розділити неприватизовану квартиру - таки дійсно допоможе тільки юрист.

ІМХО, може не розлучайтесь, вчіться пробачати? Хоча б заради сина.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Отож бо, що уже...

Це справа топікстартера, де запитувати. За таким принципом можна у всіх розділах посилати до психологів, гугл і тд.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Приватизуєте квартиру - тоді розлучайтеся.

Квартира має приватизовуватися на всіх прописаних у ній осіб. Очевидно, що це буде три особи: чоловік, дружина, дитина. Таким чином, топікстартеру перепадає 1/3 в квартирі. Для жінки це - вигідний варіант, бо вона, залишившись з дитиною (фактично, маючи під контролем 2/3 квартири) зможе цю 1/3 викупити, якщо не за наслідками домовленості - то через суд.

Домовляйтесь між собою, або квартира залишається комусь за умови компенсації частини її вартості, або ж продаєте квартиру, і ділите гроші. Інколи відмова від свого права на частку в квартирі позбавляє необхідності платити аліменти (за наявності аліментного договору).

Розлучення в даному випадку (за наявності неповнолітньої дитини) можливе винятково через суд.

Давати консультації по інтернету - невдячна справа. Тому що те, що можна обговорити за 3-5 хвилин - в інтернеті розтягується на цілі дні непотрібної переписки. Шукайте знайомого юриста, адвоката - і починайте планування своїх дій.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...