Перейти до змісту

Луцька влада хоче перейменувати 28 вулиць

Taurus

Рекомендовані повідомлення

Перелік вулиць, які хочуть перейменувати:

1. вул. Бабушкіна

2. вул. Баумана

3. вул. Горького

4. вул. Доватора

5. вул. Земнухова

6. вул. Кірова

7. вул. Колгоспна

8. пров. Колгоспний

9. вул. Котовського

10. вул. Краснодонців

11. вул. Куйбишева

12. вул. Лазо

13. вул. Молодогвардійська

14. вул. Невського

15. вул. Олега Кошового

16. вул. Орджонікідзе

17. вул. Панфілова

18. вул. Пархоменко

19. вул. Пролетарська

20. вул. Радгоспна

21. вул. Радіщева

22. вул. Свердлова

23. вул. Тухачевського

24. вул. Тюленіна

25. вул. Уляни Громової

26. вул. Фрунзе

27. вул. Чкалова

28. вул. Щорса

Джерело: ЗІК

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 162
  • Створено
  • Остання відповідь

Давно пора.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аби в кошторисах на перейменування передбачили кошти на благоустрій цих вулиць. І щоб не було повторів, як у випадку з двома вулицями Шухевича.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Перелік вулиць, які хочуть перейменувати:

12. вул. Лазо

28. вул. Щорса

Джерело: ЗІК

Давно обіцяють що перейменують... За моєї пам'яті уже втретє... <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Найцікавіше тут - ЯК САМЕ вони хочуть їх перейменувати.

Гадаю, нічого вартого уваги, оригінального та "історично-луцького" на карті не з'явиться.

Наприклад, серед нових 30 назв навряд чи появиться ім'я Любарта чи Вітовта (дійсно, хто вони такі, щоб вулиці називати) чи іншого волинського історичного персонажа, або ім'я покровителя міста чи будь-якого міста побратима, в честь яких Шиба поставив стовб-страшилку на Лесі Українки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Героев не напасешься на их улици.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Лазо, здається, уже переіменована.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Радіщева для чого перейменовувати? (якщо то О.М.Радіщев)?

так само не розумію, для чого перейменували вул. Суворова?

в смислє "а судьи кто"?

о, а вул. Невського - то Олександра Невсього чи що?

тоді теж не розумію...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Цікаво чи будуть повертати старі назви цих вулиць...чи щось новеньке придумають)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я не пам"ятаю всіх хто є хто по прізвищам, але чим завадив пров. Колгоспний, Чкалов, Пархоменко і ще кілька?

невже перейменування вулиць має торкатись всього того що було вкинуто попереднім режимом без виключень. Пархоменко - герой, його застава однією з перших приняла удар фашистів і наскільки пам"ятаю довго трималась. а те що він був комуністом то вже не так важливо - головне гарний приклад як треба захищати Батьківщину (не плутати з партією)

Колгоспний - з такми успіхом наступні керівники можуть і все що із середньовіччям пов"язане перейменовувати - брєд.

Історію треба пам"ятати, але аж ніяк не перечуркувати в ілюзорну угоду майбутнього...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Назва вулиці покликана увіковічнити славу власника цієї назви. Для чого увіковічнювати колгоспи - не розумію. Цю вулицю точно треба перейменувати.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пархоменко - герой, його застава однією з перших приняла удар фашистів і наскільки пам"ятаю довго трималась. а те що він був комуністом то вже не так важливо - головне гарний приклад як треба захищати Батьківщину (не плутати з партією)

Нуууу, не знаю:

Як стверджують радянські джерела, член РСДРП з 1904 року.

В червні 1917 року призначений начальником штабу Червоної гвардії Луганська.

1918 — заснував першу Радянську міліцію в Луганську. потім — особливий уповноважений 5-ої Червоної армії, член Революційної військової ради 10-ої армії.

1919 — начальник більшовицького гарнізону Харкова, учасник ліквідації заколоту отамана Григор'єва, потім у 1-й Кінній армії.

1920 — комендант Ростова-на-Дону, командир 14 кавалерейської дивізії.

Загинув у бою з загоном повстаньського отамана Кібця (Миколи Бондаренка), який сам загинув у тому ж бою[2], хоча в радянський літературі протягом довгого часу поширювалася версія про вбивство Пархоменка махновцями.[3].

Нагороджений двома Орденами Червоного Прапора.

Після революції увійшов до пантеону найшанованіших в СРСР героїв. Іменем Пархоменка названо названі населені пункти, вулиці, підприємства.

Вікі, канєшно, але то так, щоб коротко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Назва вулиці покликана увіковічнити славу власника цієї назви. Для чого увіковічнювати колгоспи - не розумію. Цю вулицю точно треба перейменувати.

тому що колгосп - цечастина історії, і він нічим не відрізняється від назви пов"язаної з дремньою історією, наприклад Данила Галицького - сумніваюсь що в ті часи простий люд жив краще ніж в колгоспі, чи візьмеом Княгиню Ольгу - не знаю чи у Луцьку є, але у Володимирі є точно - вона теж була для простих людей далеко не ангелом.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

про пархоменка сорі, поплутав значить

http://niceworld.biz/estafety/etot-den-pobedy.html

Здається ми плутаємо не з тим Пархоменком, у нашому випадку старшина Іван Пархоменко

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Аби в кошторисах на перейменування передбачили кошти на благоустрій цих вулиць. І щоб не було повторів, як у випадку з двома вулицями Шухевича.

Для цього можна булоб місцевим крутеликам продавати,в обмін на благоустрій,право назвати вулицю своїм імьям.Або 30к долярів в рік башляєш і маєш вул.Єрємєєва чи вул.Чорнухи,на 2 роки 50к. і т.д.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мадкот, напевне так і є

біля податкової до 22 червня поставили бігборд з коротким нарисом про Петра Старовойтова. так от, він був начальником погрансзастави на Західному Бузі, яка одна із першою прийняла удар фашистів. В честь нього і назване село Старовойтове. поки там не прочитала, не знала, саму ідею з такими бігбордами вважаю чудовою, але не знаю, чи ще десь по місту є

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тому що колгосп - цечастина історії, і він нічим не відрізняється від назви пов"язаної з дремньою історією, наприклад Данила Галицького - сумніваюсь що в ті часи простий люд жив краще ніж в колгоспі, чи візьмеом Княгиню Ольгу - не знаю чи у Луцьку є, але у Володимирі є точно - вона теж була для простих людей далеко не ангелом.

о, то чи не варто зараз називать вулиці, наприклад, так:

вулиця приватних фермерських господарств

вулиця відкритих(закритих, публічних)акціонерних товариств

вулиця товаристська з обмеженою відповідальністю

це ж теж історія, нічим від данила галицького не відрізняється:)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ага,колгоспну змінимо на панщинську або кріпацьку.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мої варіанти для громади:

1. вул. Бабушкіна-Дєдушкіна

2. вул. Баумана-Будівельника

3. вул. Горького-Коє-Кого

4. вул. Доватора-Новатора

6. вул. Кірова-просто дописати -Бісера Кірова

7. вул. Колгоспна-залишити без змін,в нас кожна 2-га вулиця колгоспна

8. пров. Колгоспний-те саме,що і попередня

9. вул. Котовського-Лисого

10. вул. Краснодонців-колківців

16. вул. Орджонікідзе-Кікабідзе

19. вул. Пролетарська-Люмпенська

20. вул. Радгоспна-радість Господня

27. вул. Чкалова-Дедала та Ікара

28. вул. Щорса-Хорса

ЗІ:яка свобода творчості :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

нуну, цікаво на що ж вони їх перейменують...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Буде так як з вулицею Клима Савура, спочатку (це за моєї пам'яті) була Мачтета, потім Клима Савура, зараз Ніла Хасевича, а далі аж мішно стає, що ж вони придумають... :sm128: Знову будуть українські націоналісти... <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кожна нова влада переіменовує вулиці, а реально яка разниця? В штатах взагалі вулиці просто пронумеровані, можене у всіх штатах.

Це просто ще один привід "закосити собі капусти", тепер рахуємо, скільки треба закупти нових штампів, бланків, зробити зміни у картах, таблички поміняти, і так далі. Не знаю чи вкладуться в 1 млн. грн. :) + геморняк людям, будуть путатись, вулиця Радянська так і залишилась, мало хто взгалі каже вул. Лесі Українки.

І нехай переіменують всі вулиці по типу: Сонячна, Виноградна, Осіння, Зимня і так далі, так буде пикольно і не буде приводу переіменовувати разв 5 років. А то міняються герої і погляди :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

мадкот, напевне так і є

біля податкової до 22 червня поставили бігборд з коротким нарисом про Петра Старовойтова. так от, він був начальником погрансзастави на Західному Бузі, яка одна із першою прийняла удар фашистів. В честь нього і назване село Старовойтове. поки там не прочитала, не знала, саму ідею з такими бігбордами вважаю чудовою, але не знаю, чи ще десь по місту є

ідея може й цікава, але для Бреста чи Севастополя. Для Луцька історія лишила цікавіші сторінки історії

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Після їхніх перейменовувань, виникає проблемка, потрібно шурувати і ставити собі новиш штамп у паспорті про прописку. На це треба виділити час, а якщо допізна на роботі, то нікого не валить, то проблема кожного чого то він не змінив у себе відмітку про прописку. От наприклад, я змогла лише з третього разу поміняти, двічі приходила даремно, бо тьотінька яка робить цей запис у свій робочий час тусується скрізь, тільки не на роботі... Злості на них не вистачає... :angry2:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ідея може й цікава, але для Бреста чи Севастополя

розтолкуй)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...