Перейти до змісту

Лукашенко: Україну поставили на коліна


Dima4s

Рекомендовані повідомлення

Президент Білорусії Олександр Лукашенко вважає марними спроби зовнішніх сил натиснути на Білорусь, і впевнений в тому, що на країну ніхто не нападе.

"Упевнений, що на нас не нападуть, тому що нас бояться", - заявив Лукашенко в середу в Брестській фортеці, спілкуючись з учасниками заходів, присвячених 70-річчю початку Великої вітчизняної війни.

Як сказав білоруський президент, "нас сьогодні намагаються" нахилити "з боку Заходу, і в Росії такі є".

На питання про те, чи можливо сьогодні "нахилити" Білорусію економічними методами, Лукашенко заявив, що "сьогодні іншими методами ведуться війни проти наших держав (Білорусії, Росії, України)".

"Україну поставили на коліна, намагаються поставити Білорусію", - зазначив білоруський президент, заявивши про неправильні оцінки західних політиків щодо ситуації з правами людини в республіці.

"Ніякої диктатури у нас немає, і тому немає причин нас нахиляти", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусії впевнений, що у важку хвилину республіку підтримає її союзник - Росія.

"Упевнений, що в разі чого-небудь більше 90% росіян будуть стояти разом з нами", - сказав Лукашенко.

Він також звернув увагу, що "наша велика перемога - наше велике надбання - Росії, Білорусії, всіх радянських людей".

"Це велике надбання нас потихеньку намагаються відняти, говорячи навіть, що ми війну розв'язали. Ми віддати це надбання не повинні", - підкреслив президент.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/06/22/6322647/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не хотів створювати нової теми.

</h1>

<h1>Росія повністю припинила поставки електроенергії до Білорусі

Росія опівночі повністю припинила поставки електроенергії до Білорусі, мотивуючи це відсутністю чергового платежу з боргу, і випустила викривальний фільм «Білоруське чудо».

Експерти вважають, що тепер в помсту Білорусь може відігратися на розташованих на своїй території російських військових базах, відключивши їх від електропостачання, повідомляє NEWSru.

У ВАТ "Інтер РАО ЄЕС" пояснили, що жорсткі санкції з відключенням пов'язані з тим, що Білорусь так і не провела платіж у розмірі 600 мільйонів рублів для погашення заборгованості. У компанії відзначають, що заходи мають тимчасовий характер, і якщо гроші надійдуть, компанія "готова протягом доби відновити поставки в повному обсязі".

Наприкінці минулого тижня прем'єр-міністр Білорусі Михайло МЯСНІКОВИЧ обіцяв, що борг буде сплачено найближчим часом. За словами представників "Беленерго", хоча білоруських грошей для платежу у компанії достатньо, проте є проблеми з їх конвертацією.

В "Інтер РАО" чекали, що білоруська сторона ліквідовує борг до 8.30 за московським часом 28 червня, проте цього не сталося через те, що в Білорусі поки не можуть знайти валюту для оплати заборгованості.

9 червня "Інтер РАО" удвічі скоротила поставки електроенергії до Білорусі - з 400-500 МВт до 200 МВт, оскільки "Беленерго" не платила за них з березня, а загальна заборгованість досягла 1,5 млрд. рублів. Тоді сторонам вдалося домовитися, що борг виплатить кількома траншами до 5 липня, і поставки електроенергії поновилися в колишньому обсязі.

Зрештою в російській компанії дедлайн перенесли на понеділок, 27 червня. В "Інтер РАО" пояснили, що, згідно з існуючими правилами, відключення поставок електроенергії виконується протягом доби після подачі заявки оператору. Така заявка надійшла вранці 28 червня, відключення сталося о 00.00 29 червня.

і хто на коліна поставлений?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В нашем веке, поставить любую страну на колени как 2 пальца обоссать. Было бы желание. Помните ситуацию когда европа осталась без газа на пару дней :) чуть не вымерзли :) . Если перекрыть все поставки - электрики, газа и.т.д. то не то что на колени - раком станешь.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:D

Незалежна держава....звучить дуже смішно)

Думаю білорусь не пропаде без єлектрики російської)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

:D

Незалежна держава....звучить дуже смішно)

Думаю білорусь не пропаде без єлектрики російської)

Бацька ж Супермен:0123: він все порішає.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...