Andrew_Best Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:04 #1 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:04 Зіткнувся із цікавою інфою про наш політех. По закінченні універу і здачі диплому,кожному студенту як і всім нам колись приходилось робити обхідний лист. А зараз, придумали неписаний пункт в обхідному - потрібна довідка від роботодавця, що він не проти взяти студента на роботу - а тоді тільки підписуються обхідний. З цього приводу я висловлю таку думку: 1)це абсолютно не правомірно, навіть посилаючись на закон про обовязкове працевлаштування, якщо студент вчився на державній формі, оскільки зі сторони ВУЗу ніяких дій які мали б бути згідно закону не застосовувались до студента (тобто робота заздалегідь - здається за рік до закінчення не пропонувалась, ну і т.д.) 2) а цей пункт до юристів, яким чином на на підставі чого можна підписати даний обхідний лист, або до яких прямих органів звернутись, щоб наказати законопорушників а в часності кекрівництво ВУЗу?
lilechka Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:18 #2 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:18 Чула, що і ВНУ таке практикується... Також чула якими правдами і неправдами студенти брали довідки з місця роботи, щоб отримати диплом
carlzeiss Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:19 #3 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 06:19 В свій час я теж мав таку проблему. Вирішується "кладкою" мата звичайного на ту , яка ставить даний підпис.
Vadimm Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:13 #4 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:13 Я мусив нести довідку інакше довелося б обирати школу в якомусь глухому селі в Маневичівському чи в якомусь іншому районі (був розподіл між тими хто по держзамовленню). Добре що на той момент вже працював, то роботодавець сказав що напише мені мох і болото в ту довідку, що продиктую. Проканало. Хоча потім задавали питання що буде робити інженер-фізик (чи якось так) у видавництві)))
GOODMAN Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:24 #5 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:24 Це вимагають в тих,хто вчився на державному, "платникам" по барабану!В свій час я йшов в райво і писав 2 заяви. Перша про прийом на роботу, підписана була начальником відділу освіти, а друга для відділу освіти про те, що після закінчення я не буду претендувати на вакансію. Першу заяву без другої не підписували!
Dream Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:58 #6 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 07:58 Боротьба за статистику. Дімі Тютюннику треба ж чимось звітувати перед Кольою Дапашліви.
Flower Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:06 #7 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:06 Особисто в мене не було такої проблеми, без проблем підписали обхідний лист. Напевно все залежить від факультету, наприклад на ФОФі в ЛНТУ такого не вимагають ні для студентів державної ні для платної форми навчання. А після четвертого курсу взагалі державників заставили писати заяви, що не мають претензій до університету з приводу подальшого направлення на роботу.
NeoN Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:33 #8 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:33 А після четвертого курсу взагалі державників заставили писати заяви, що не мають претензій до університету з приводу подальшого направлення на роботу.так, таке є, але от що цікаво - після цієї заяви на 5му ВИМАГАЮТЬ довідку про працевлаштування, і дійсно не підписують обхідний (тьотінька прямо мені сказала - любу, рябу, ліпову, но треба, або як варіант, якщо вам декан особисто дозволить - я підпишу, КНІТ)
Arden Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:42 #9 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:42 А зараз, придумали неписаний пункт в обхідному - потрібна довідка від роботодавця, що він не проти взяти студента на роботу - а тоді тільки підписуються обхідний.Довідка що не проти взяти на роботу, чи, що працюєш?Якщо перше, тобто тобі пишуть бумажку, що тебе беруть на роботу, отримуєш диплом і адьйо?
NeoN Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:55 #10 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 08:55 Довідка що не проти взяти на роботу
Andrew_Best Опубліковано 14 Червня, 2011 в 13:05 Автор #11 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 13:05 Довідка то не проблема, просто мені цікавий правовий розвязок цього питання. Як офіційно сказати пішли н...х, підписуйте!?
BARAKUDA Опубліковано 14 Червня, 2011 в 13:28 #12 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 13:28 Суть цих довіодок одна - на слідуючи рік вибити в міністерстві не менше бюджетних місць ніж цього року. Типу всі випускники (не менше 80%) працевлаштовані. В нас все класно. Можна навчати нових студентів. Якщо студенти таких довідок не принесуть, то по даній спеціальності до ВУЗу виникне багато запитань.
Flower Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:09 #13 Опубліковано 14 Червня, 2011 в 14:09 Це вже навряд чи спасе наші вузи, оскільки з кожним роком хоч не хоч кількість державних місць зменшується, а довідки тут вже нічим не зарадять. Та й рівень освіти у Луцьку залишає бажати кращого... А ціни на платній формі вже помаленьку доганяють ціни Київських вузів...
msice Опубліковано 28 Травня, 2012 в 15:53 #14 Опубліковано 28 Травня, 2012 в 15:53 яка зараз ситуація з цим? якщо я непринесу довідки про майбутнє працевлаштування мені невидадуть диплом? незнаю де її дістати
Zalepok44 Опубліковано 29 Травня, 2012 в 20:19 #15 Опубліковано 29 Травня, 2012 в 20:19 яка зараз ситуація з цим? якщо я непринесу довідки про майбутнє працевлаштування мені невидадуть диплом? незнаю де її дістати Дуже культурно їх послати на 3 букви, скажуть що не віддадуть диплом - то скажи хай ждуть перевірки прокуратури... Так як законних підстав вони тобі невидавати диплома не мають.
Adeon Опубліковано 5 Червня, 2012 в 10:34 #16 Опубліковано 5 Червня, 2012 в 10:34 Немного внесу ясности в данную картину. Но для начала сделаю небольшой экскурс в историю, чтоб всем было понятно откуда это появилось.И так, во первых, отчет о трудоустройстве всегда требовалась только от студентов, которые обучались на бюджетной форме, так как их обучение оплачено предприятием которое у государства заказало данного специалиста и заплатила за него деньги, за что этот специалист обязан отработать 3 года на это предприятие, либо написать отказ и вернуть деньги. Платники, в свою очередь, сами оплачивают свое обучение и не обязаны нигде ничего отрабатывать и ничего никому возвращать, по этому от них никаких отчетов не требовалось. Но это было так при СССР, это было правильно, логично и разумно, так была база, были университеты и все шло на развитие страны. Но в независимой Украине все совсем не так. Базы давным давно нет, так как больше половины предприятий и хозяйств развалены или ликвидированы, система бизнеса и производства давно изменилась, а система высшего образования нет. Теперь рабочих мест все меньше, а специалистов штампуют как детали на фабрике. В итоге предприятия никого не заказывают, а бюджетные места есть и государство "тратит" кучу денег на бюджетников, а чтоб вернуть эти деньги требует какие-то там справки и отчеты. Да, Табачник недавно подписывал приказ для университетов что они должны отчитаться за каждое бюджетное место, вот в универах и требуют от студентов справки.Согласно действующего законодательства Украины про высшее образование, университет обязан вам выдать направление на работу, что должно быть указано в зачетке и в отдельном документе, который выдается вам на руки вместе с дипломом! Но, так как сейчас никто никого никуда не направляет, по этому вы университету ничего не должны! А не выдать диплом они не имеют права, и обходной лист касается только внутренней структуры университета (библиотек, спорткомплексов, общежитий и т.д.) и за графу "трудоустройство" вы спокойно можете подать заявление в прокуратуру и вы даже без юриста выиграете это дело ничего не потратив. Читайте закон и будет все хорошо! Удачи студентам! )))
MACCEN Опубліковано 8 Червня, 2012 в 07:06 #17 Опубліковано 8 Червня, 2012 в 07:06 Да якби університет направляв, то нікуди не дінишся треба відпрацювати - і це правильно.А так в наглу хочуть зробити що мол ми всіх працевлаштуали - це не правильно.Шліть куди подалі!
BARAKUDA Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 19:13 #18 Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 19:13 Там ще є один прикол із біржею праці. Що стати туди після закінчення ВНЗ (якщо студент навчався на державній формі) потрібно з ВНЗ принести якусь довідку (типу направлення від ВНЗ на роботу з відмовою роботодавця)... от тут і може виникнути проблема...
Megaherz Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 19:20 #19 Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 19:20 Там ще є один прикол із біржею праці. Що стати туди після закінчення ВНЗ (якщо студент навчався на державній формі) потрібно з ВНЗ принести якусь довідку (типу направлення від ВНЗ на роботу з відмовою роботодавця)... от тут і може виникнути проблема...а називається вона "довідка про самостійне працевлаштування" - і означає, що студент відмовляється від запропонованої університетом роботи і самостійно здійснює пошук роботи.
Bit Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 22:33 #20 Опубліковано 14 Серпня, 2012 в 22:33 що це за старі-нові приколи?) сам цьогоріч закінчив ВНУ. ніяких таких довідок не брав, обхідний підписали та і все. хоча відучився на державному.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.