Перейти до змісту

ЛНТУ

Andrew_Best

Рекомендовані повідомлення

Зіткнувся із цікавою інфою про наш політех. По закінченні універу і здачі диплому,кожному студенту як і всім нам колись приходилось робити обхідний лист. А зараз, придумали неписаний пункт в обхідному - потрібна довідка від роботодавця, що він не проти взяти студента на роботу - а тоді тільки підписуються обхідний. З цього приводу я висловлю таку думку: 1)це абсолютно не правомірно, навіть посилаючись на закон про обовязкове працевлаштування, якщо студент вчився на державній формі, оскільки зі сторони ВУЗу ніяких дій які мали б бути згідно закону не застосовувались до студента (тобто робота заздалегідь - здається за рік до закінчення не пропонувалась, ну і т.д.) 2) а цей пункт до юристів, яким чином на на підставі чого можна підписати даний обхідний лист, або до яких прямих органів звернутись, щоб наказати законопорушників а в часності кекрівництво ВУЗу?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Чула, що і ВНУ таке практикується... Також чула якими правдами і неправдами студенти брали довідки з місця роботи, щоб отримати диплом

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

В свій час я теж мав таку проблему. Вирішується "кладкою" мата звичайного на ту Dairy.jpg, яка ставить даний підпис.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я мусив нести довідку інакше довелося б обирати школу в якомусь глухому селі в Маневичівському чи в якомусь іншому районі (був розподіл між тими хто по держзамовленню). Добре що на той момент вже працював, то роботодавець сказав що напише мені мох і болото в ту довідку, що продиктую. Проканало. Хоча потім задавали питання що буде робити інженер-фізик (чи якось так) у видавництві)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вимагають в тих,хто вчився на державному, "платникам" по барабану!В свій час я йшов в райво і писав 2 заяви. Перша про прийом на роботу, підписана була начальником відділу освіти, а друга для відділу освіти про те, що після закінчення я не буду претендувати на вакансію. Першу заяву без другої не підписували!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Боротьба за статистику. Дімі Тютюннику треба ж чимось звітувати перед Кольою Дапашліви.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Особисто в мене не було такої проблеми, без проблем підписали обхідний лист. Напевно все залежить від факультету, наприклад на ФОФі в ЛНТУ такого не вимагають ні для студентів державної ні для платної форми навчання. А після четвертого курсу взагалі державників заставили писати заяви, що не мають претензій до університету з приводу подальшого направлення на роботу. <_<

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А після четвертого курсу взагалі державників заставили писати заяви, що не мають претензій до університету з приводу подальшого направлення на роботу.

так, таке є, але от що цікаво - після цієї заяви на 5му ВИМАГАЮТЬ довідку про працевлаштування, і дійсно не підписують обхідний (тьотінька прямо мені сказала - любу, рябу, ліпову, но треба, або як варіант, якщо вам декан особисто дозволить - я підпишу, КНІТ)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А зараз, придумали неписаний пункт в обхідному - потрібна довідка від роботодавця, що він не проти взяти студента на роботу - а тоді тільки підписуються обхідний.

Довідка що не проти взяти на роботу, чи, що працюєш?

Якщо перше, тобто тобі пишуть бумажку, що тебе беруть на роботу, отримуєш диплом і адьйо?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довідка що не проти взяти на роботу

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Довідка то не проблема, просто мені цікавий правовий розвязок цього питання. Як офіційно сказати пішли н...х, підписуйте!?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Суть цих довіодок одна - на слідуючи рік вибити в міністерстві не менше бюджетних місць ніж цього року. Типу всі випускники (не менше 80%) працевлаштовані. В нас все класно. Можна навчати нових студентів. Якщо студенти таких довідок не принесуть, то по даній спеціальності до ВУЗу виникне багато запитань.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Це вже навряд чи спасе наші вузи, оскільки з кожним роком хоч не хоч кількість державних місць зменшується, а довідки тут вже нічим не зарадять. Та й рівень освіти у Луцьку залишає бажати кращого... <_< А ціни на платній формі вже помаленьку доганяють ціни Київських вузів...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 11 місяців потому...

яка зараз ситуація з цим? якщо я непринесу довідки про майбутнє працевлаштування мені невидадуть диплом? незнаю де її дістати :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

яка зараз ситуація з цим? якщо я непринесу довідки про майбутнє працевлаштування мені невидадуть диплом? незнаю де її дістати :(

Дуже культурно їх послати на 3 букви, скажуть що не віддадуть диплом - то скажи хай ждуть перевірки прокуратури... Так як законних підстав вони тобі невидавати диплома не мають.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немного внесу ясности в данную картину. Но для начала сделаю небольшой экскурс в историю, чтоб всем было понятно откуда это появилось.

И так, во первых, отчет о трудоустройстве всегда требовалась только от студентов, которые обучались на бюджетной форме, так как их обучение оплачено предприятием которое у государства заказало данного специалиста и заплатила за него деньги, за что этот специалист обязан отработать 3 года на это предприятие, либо написать отказ и вернуть деньги. Платники, в свою очередь, сами оплачивают свое обучение и не обязаны нигде ничего отрабатывать и ничего никому возвращать, по этому от них никаких отчетов не требовалось. Но это было так при СССР, это было правильно, логично и разумно, так была база, были университеты и все шло на развитие страны. Но в независимой Украине все совсем не так. Базы давным давно нет, так как больше половины предприятий и хозяйств развалены или ликвидированы, система бизнеса и производства давно изменилась, а система высшего образования нет. Теперь рабочих мест все меньше, а специалистов штампуют как детали на фабрике. В итоге предприятия никого не заказывают, а бюджетные места есть и государство "тратит" кучу денег на бюджетников, а чтоб вернуть эти деньги требует какие-то там справки и отчеты. Да, Табачник недавно подписывал приказ для университетов что они должны отчитаться за каждое бюджетное место, вот в универах и требуют от студентов справки.

Согласно действующего законодательства Украины про высшее образование, университет обязан вам выдать направление на работу, что должно быть указано в зачетке и в отдельном документе, который выдается вам на руки вместе с дипломом! Но, так как сейчас никто никого никуда не направляет, по этому вы университету ничего не должны! А не выдать диплом они не имеют права, и обходной лист касается только внутренней структуры университета (библиотек, спорткомплексов, общежитий и т.д.) и за графу "трудоустройство" вы спокойно можете подать заявление в прокуратуру и вы даже без юриста выиграете это дело ничего не потратив. Читайте закон и будет все хорошо! Удачи студентам! )))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да якби університет направляв, то нікуди не дінишся треба відпрацювати - і це правильно.

А так в наглу хочуть зробити що мол ми всіх працевлаштуали - це не правильно.

Шліть куди подалі!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• 2 місяця потому...

Там ще є один прикол із біржею праці. Що стати туди після закінчення ВНЗ (якщо студент навчався на державній формі) потрібно з ВНЗ принести якусь довідку (типу направлення від ВНЗ на роботу з відмовою роботодавця)... от тут і може виникнути проблема...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Там ще є один прикол із біржею праці. Що стати туди після закінчення ВНЗ (якщо студент навчався на державній формі) потрібно з ВНЗ принести якусь довідку (типу направлення від ВНЗ на роботу з відмовою роботодавця)... от тут і може виникнути проблема...

а називається вона "довідка про самостійне працевлаштування" - і означає, що студент відмовляється від запропонованої університетом роботи і самостійно здійснює пошук роботи.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що це за старі-нові приколи?) сам цьогоріч закінчив ВНУ. ніяких таких довідок не брав, обхідний підписали та і все. хоча відучився на державному.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...