Перейти до змісту

як добратись в Мінськ / Вільнюс / Каунас (Литва)

ninel

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Треба добратись в Каунас (Литва) із Луцька, швидко і з найменшою кількістю пересадок. Розглядаю різні варіанти, зокрема через Білорусь. Чи є щось пряме в Мінськ із Луцька? І куди в Білорусь можна їхати із Луцька. Знаю точно з Мінська Можна в Каунас добратись. Чи є Щось із Бреста в Каунас і як туди можна добратись?

Буду ДУЖЕ вдячна!

якщо можна то дайте відповідь на електронку ninelutsk @ gmail.com

Опубліковано

Найпростіше мабуть буде від нас в брест, а звідти в Мінськ, а з Мінська в кінцевий пункт призначення.

Пару порад

Я їзджу зазвичай на ніч автобус від нас (з автостанції) в 01:40 приїзджає в брест десь в 7 ранку

а в 8 чи 8:30 там є автобус на Мінськ

Ще треба буде купляти квитки в касі, то там приймають тільки білоруськи рублію, а обмінники працюють з 9 ранку.

Міняти краще долари. в кого міняти самі Вас знайдуть.

ЦЕ мабуть все.

Опубліковано

Зустрічався на АС-1 автобус Львів-Рига, може він їде через Каунас.

Інший варіант - автобус Львів - Каунас - Вільнюс, схоже, найоптимальніший. Їде через Польщу.

Ще 1 варіант, але з однозначною пересадкою - Коблево-Миколаїв-Гродно (тільки по понеділках), а там вже до Каунаса рукою подати.

Поїзд Харків - Калінінград №311Д (перезадка в Мінську + в Бресті або в Шостці, але це гак давати по Україні)

Юзайте тут

Опубліковано

Найпростіше мабуть буде від нас в брест, а звідти в Мінськ, а з Мінська в кінцевий пункт призначення.

Пару порад

Я їзджу зазвичай на ніч автобус від нас (з автостанції) в 01:40 приїзджає в брест десь в 7 ранку

а в 8 чи 8:30 там є автобус на Мінськ

Ще треба буде купляти квитки в касі, то там приймають тільки білоруськи рублію, а обмінники працюють з 9 ранку.

Міняти краще долари. в кого міняти самі Вас знайдуть.

ЦЕ мабуть все.

А підкажіть які ціни на квитки орієнтовно по маршруту Луцьк-Брест-Мінськ?

Дякую за пораду!!!

Опубліковано

До Бреста наразі ~80 грн (з Луцька, якщо квиток в касі купувати, якщо у водія - буває і на 20% дешевше, перевірено), до Мінська - ХЗ. Майте на увазі що білоруси люблять дерти за багаж 3 шкури, тому на маршрут Брест-Мінськ сміливо накидайте 20-30%, як зрештою і на Мінськ-Каунас. Ну і звичайно не вздумайте їхати в Білорусію з гривнями.

Ще є одна хитрість - квитки на багаж купувати до найближчого райцентру (аби дали в багажник поставити) а не до вашого пункту призначення. Ці квитки купувати прийдеться, бо контролери там гєстаповці.

Опубліковано

Останній раз я їздив 12 травня ціна до Бреста була 60 грн. Брав у водія квиток

Щодо білетів на багаж в Білорусії раніше вони за це домахувались, мол купи білет на багаж. в цьому році скільки їздив, ніразу не питали, хоча багаж був і не малий

Опубліковано

Останній раз я їздив 12 травня ціна до Бреста була 60 грн. Брав у водія квиток

Щодо білетів на багаж в Білорусії раніше вони за це домахувались, мол купи білет на багаж. в цьому році скільки їздив, ніразу не питали, хоча багаж був і не малий

Вот вони оті 25% економії на квитку про які я казав:) водіі на цих рейсах не скупі. Якщо я правильно розумію писанину в квитку - то проїзд митниця - Брест (~60 км) коштує стільки ж, скільки Луцьк - митниця (~150 км). Тому щодо подорожей автобусом по Білорусі варто задуматись. Щодо багажу - не раз доводилось сваритись в Бресті на АС що 1 сумка на рило - не оплачується. Правда це було останній раз в минулому році.

Опубліковано

Вирішила їхати Луцьк-Брест-Гродно-Каунас автобусами, по часу зручно і швидше ніж через Мінськ.

Всім дуже дякую за допомогу, реально виручили!

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Варіанти доїзду до Каунаса і Вільнюса:

З Луцька:

- автобус Трускавець-Рига, відправлення в Луцьку за АС-1 в 00:35 по вівторках, четвергах і суботах. Їде через територію Польщі на Литву. Проїзжає Маріамполє і Каунас. Вартість квитка 328 грн. Перевізник Ecolines.

Зі Львова:

- автобус Львів-Вільнюс, відправлення зі Львова з Стрийського автовокзалу в 18:10 по середах і неділях. Їде через Польщу на Литву. Ціна до Вільнюса 460 грн.

Ще варіант з Луцька до Варшави в 13:05 , а далі пересадка на Варшава-Каунас. Або варіант Київ-Вільнюс-Каунас кожного дня

Ось сайт звідки взята інформація: http://www.ecolines.ua

В Луцьку квитки на автостанції не продаються, на сайті написано що можна придбати в турфірмі Флештревел

• 3 місяця потому...
Опубліковано

Збираюся їхати в Білорусію у пізнавальних цілях, заодно хочу трохи закупитися продтоварами, скільки руки донесуть :)

Хочеться дізнатися які правила переходу на кордоні, за шо можуть додовбатися?

ну і ще може які нюанси є крім згаданих вище?

Опубліковано

1. Заповнюй імміграційну картку!!!

Коли сам їхав перший раз за кордон (в Росію через Білорусь) при перетині кордону НІХТО(!) нічого не сказав про іміграційку. Все пройшло гладко, але коли вертався назад білоруський прикордонник поцікавився де вона (картка). Я кажу "а нема! мені ніхто не казав!" - виглядало по-дурному, та прикордонник розчулився і випустив, але попередив що якщо ти без картки - фактично нелегал, за таке дикий штраф і депортація із забороною в"їзду. Звичайно він по базі пробив коли і де я перетинав кордон "туди".

2. Їдь без дітей якщо не маєте закордонного паспорта на дитину. Також якщо дитина їде без 1 (чи обох) з батьків потрібна така собі "довіреність", робиться в нотаріуса, ціна 50-100 грн, строком до 1 року.

3. За багаж у Бресті доведеться платити окремо, так що на нього купуй білети чимближче, не до кінцевої. А ще краще цей нюанс виясни в касі - чи треба купувати білети на ручну поклажу, на всю чи тільки на якусь понаднормову.

4. Не користуйся "клєтчатими" сумками аля лоу-енд китай - в них риються першим ділом. Також люблять заглядати у великі сумки (більші середньої) незалежно від того чи це лоу-енд, чи хай-енд китай :). Саме білоруські митники полюбляють вибірково пошманать коли віїзджаєш з Білорусі. Хоча і на цьому боці також можуть. Всякий хавчік ховай під особисті (не нові!!!) шмоткі.

5. Залиш бабло на алкогольний дьюті фрі! При чому там може виявитись суттєво вигідніше купувати за євро чи доляри. Різниця - до 50%.

6. Не вздумай їхати туди з гривнями - наша валюта там недооцінена, при чому досить суттєво. Міняйли є в Бресті на автостанції, цілодобовий обмінник на жд-вокзалі.

7. Ліміти чого і скільки можна вивозити звідти на рило краще зараніє нарий в неті - під час поїздки тобі буде не до того. Все що понад ліміт - під шмот в гарну невелику сумку.

8. І насамкінець не забудь взяти з собою (в кишеню, не в сумку) ручку - бо коли тра заповнювати іміграційку виявляється що їх на весь автобус - півтори. :)

Нюансів ще багато, якщо ще щось цікавить задавай конкретніші питання.

Опубліковано

дякую! все чітко розписав

казали ще також що варто зберігати чеки з куплених товарів.

прочитавши правила ввозу-вивозу залишилось одне питання: як на рахунок техніки?

наприклад я їду на екскурсію, у мене в кармані 2 дорогих смартфона, відеокамера, фотокамера, пару МР3 плеєрів... ну і зарядка портативна на це все :) якісь претензії можуть виникнути? не сприймуть за шпіона :D ?

Опубліковано

Не вздумай в іміграційці писати мету поїздки "туристическая" або "за покупкамі" чи тіпа того. Тільки "частная". Це формулювання більш розпливчате і з нього менше всяких "витікаючих". Всі особисті речі декларуються як "лічниє вещі б/у". Хоча зараз по-моєму взагалі не дають заповнювати декларацій якщо їдеш "зеленим коридором" (через "зелений" коридор ідуть ті хто не везе товар). Відповідно "2 дорогих смартфона, відеокамера, фотокамера, пару МР3 плеєрів" повинні бути не в упаковці з нульцевими плівочками. Щоб смахувало на "б/у" а не на "товар". Ну і канєшно "пару МР3 плеєрів" це не по 5 на рило, сам розумієш... Колись спитав у білоруського митника чи треба декларувати мобільника, адже в правилах писало що не можна перевозити всякі пристрої для радіопередачі, митник сказав - не треба. Обручалка і брюлік на 100 карат в кулоні на шиї також підпадають під поняття "лічниє вєщі б/у". Коротше "лічниє вєщі б/у" відрізняються від "товару" тим, що вони не в упаковці.

Також в іміграційці зазначай термін перебування не в притик - щоб при форс-мажорі менше було гемору. Максимум 90 діб. А ще в іміграційці треба зазначати куди саме ти прямуєш - адресу приймаючої сторони і П.І.Б. Тому в ідеалі в попутчиків попроси адресу (колись таким чином до мене "в гості" прямувала судмедексперт з Пітєра). Не знаю чи вони це перевіряють, на крайняк можеш і пофантазувати... Чи порадься з водієм автобуса. До речі - водій - найкращий порадник, в його інтересах щоб пасажирів менше затримали і він не відхилявся від графіка. Паспорт та іміграційка подається в розгорнутому вигляді без обкладинки і всяких папірців між сторінками.

Чеки на всякий випадок таки дійсно зберігай, щоб міг довести що ти не жираф на митниці. Менше розказуй що в тебе є (хавчік, смартфони...), швидше за все тебе ніхто не буде оглядати. Взагалі, поки не спитали - мовчи. Сумку якщо і будуть ковиряти - то не глибоко, але якщо щось і ховаєш - то не під носовим платочком, тра глибше, десь під 3-4 шари лахів. І щоб сумка "з лахами" не важила як сумка "з цеглою", знай міру!

На території митниці палити можна тільки у спеціально відведених місцях, краще якщо палиш зараніє спитай де можна.

• 2 місяця потому...
Опубліковано

хочу везти в Брест 10 кілограм горіхів для продажу, скажіть, чи можна це зробити без проблем з митниками, а якщо ні, то як це взагалі можна зробити?

Опубліковано
10 кілограм горіхів

Без проблем, декларуєш як товар, проходиш фітосанітарний контроль, і вперед...

Бувають випадки коли митники (білоруси) не дозволяють ввозити ковбасу (до 1 кг, в порізаному (!) вигляді) щоб пожерти в дорозі. Довелося їсти всім автобусом. А ти про 10 кг горіхів.

Цікаво, а шкурка вичинки коштуватиме, навіть якщо якимось чудом провезеш повз митників?

Спробуй підійти на 1 автостанцію на 7-00 (в 7-10 рейс) і побалакати з водієм. Може щось порадить. Як варіант - роздати ці горіхи кожному пасажиру по трохи, аби потім назад зібрав.

Як на мене ідея погана (співвідошення ризик+гемор/вихлоп).

Опубліковано

хочу везти в Брест 10 кілограм горіхів для продажу, скажіть, чи можна це зробити без проблем з митниками, а якщо ні, то як це взагалі можна зробити?

Питання 1.горіхи лущені чи ні ?

2.10кг горіхів в особистий супроводжуваний багаж поміститься?

3.Українську митницю пройдете без питань.

4.На рахунок білоруської митниці- неможу нічого сказати.

з.і.Митний кодекс не забороняє.Краще отримати фітосанітарний сертифікат.(щоб не було геморою на митниці)

з.і.і.Якщо будуть сильно чіплятися скажіть везете як зразки для проб.

Опубліковано

1.лущені

2.ну в звичайний рюкзак поміститься

де можна отримати фітосанітарний сертифікат? якщо уточнюватимуть, до для яких проб, вигадувати, чи як краще?

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...