IncvizitoR Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:37 #1 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:37 Маю вінта WD на 80 Гіг, в нього є головний недостаток: як другорядний він розпізнається системою, зчитується і таке інше, а от Віндовс поставити на нього не вдалося з купи спроб: установка Віндовса його бачить, форматує, починає інсталяцію початкових системних файлів, але коли діло доходить до перезагрузки щоб почати грузитись вже з вінта і продовжувати установку системи то тут починається fail. Після рестарта установка не починається з вінта а повторюється етап початкової установки з компакт-диска. І так до безкінечності. Таке враження що після початкової установки, скопійовані первинні файли чомусь не видні компютеру, і інсталяція знову повторюється з диска (тобто з нуля)Причина саме у вінті, бо перевіряв цю операцію на двох різних системних блоках, результат аналогічний.І постала зараз потреба достати цей вінт з "чулана" і заставити послужити на благо родіні.З’явилась ідея піти обхідним путьом: не проводити прямий інстал системи а використати якусь програму клонування вінчестерів.От і хочу запитати може хто мав справу з такою процедурою, і знає програмне надійне забезпечення яке б справилось з такою задачею? Попутно оглашу ще парочку наводящих питань:1. Для клонування диски мають бути сильно подібними? Тобто щоб поставити на мою 80-ку якийсь образ вінта то той вінт має обов’язково бути 80-ю?2. Взагалі в моїй ситуації можливо таке вирішення?3. Для процесу клонування вінта буде достатньо робочого компютера, нетреба застсовувати якісь "ізощрьонні" девайси?
Korting Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:47 #2 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:47 Постав вінду з іншого вінта (на твому системнику). Потім скопіюй всі файли з першого вінта на проблемний. Нічого такого складного і загадкового що заставляло б юзати клонування там нема. Єдине тіки треба скопіювати MBR (master boot sector), щоб вінда загружалась. А так всі інші файли можно скопіювати хоть Тотал Командером. Вінти повинні бути відформотовані у одній розмітці (ФАТ, чи НТФС) ну це і так зрозуміло. А так, я загружав віндоус взагалі на повністтю іниших системниках зі свого вінта, і у половині випадків нвяких проблем не було, а якщо один і той самий системник взагалі проблем не буде. Відтвориш тільки структуру розділів, розмітку, файли спокіювати і ну саме головне MBR якось треба перенести і все.
Rock Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:51 #3 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 12:51 1. любий вінт. 2.або фокус получитья ,або факир бил пян. 3.ставиш вінду на робочий компютер , з яким має працювати 80-а.,а потім клонуєш,акронісом наприклад. ps.ти перевір 80-у спочатку вікторією ,або чимось подібним з DOSa,може там загрузочний сектор битий ,в принципі лічиться ,но товже інша історія.
Artis Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 13:14 #4 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 13:14 установка Віндовса його бачить, форматує, починає інсталяцію початкових системних файлів, але коли діло доходить до перезагрузки щоб почати грузитись вже з вінта і продовжувати установку системи то тут починається fail. Після рестарта установка не починається з вінта а повторюється етап початкової установки з компакт-диска. І так до безкінечності Ги, а може просто проблема можливо в настройках біоса? Після перезагрузки зайди туди і постав в BOOT пріорітет на вінт, або просто після перезагрузки вийняти диск а потім знову всунути коли почнеться процес інсталяції Можливо я не зовсім зрозумів проблеми, тоді вибачте
IncvizitoR Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 14:25 Автор #5 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 14:25 Ги, а може просто проблема можливо в настройках біоса? Після перезагрузки зайди туди і постав в BOOT пріорітет на вінт, або просто після перезагрузки вийняти диск а потім знову всунути коли почнеться процес інсталяції Точно ні, така думка виникала з самого початку. Всі танці з пріорітетами загрузки пройдені. Потім брався повністю інший системник, на ньому ставилась успішно вінда, але коли підключався цей вінт — результат той же. І в БІОС не треба лізти, для загрузки з СД програма просить прес ані кей, інакше сама шукає загрузку з вінта.В вінті реально щось бед, вроді не поверхня.може там загрузочний сектор битий Роки 2-3 тому коли з вінтом таке обнаружилось перевіряв його, вроді MHDD утилітка була, або я не розібрався з або проблем не знайшла.Якщо припустити що все ж битий сектор тоді вдасться мій хід конем? теоретично в такому випадку копіюй не копіюй а той сектор не функціонуватиме і вінда не грузитиметься...
Rock Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 15:27 #6 Опубліковано 21 Квітня, 2011 в 15:27 Роки 2-3 тому коли з вінтом таке обнаружилось перевіряв його, вроді MHDD утилітка була, або я не розібрався з або проблем не знайшла. Якщо припустити що все ж битий сектор тоді вдасться мій хід конем? теоретично в такому випадку копіюй не копіюй а той сектор не функціонуватиме і вінда не грузитиметься... все таки провір ще раз . всі маневри треба робити з dos-a , можна наприклад Disk Director-ом розбити діск з пустим ,нерозміченим , не форматованим невеликим першим розділом , а все інше як завжди.інколи допомаголо.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.