Перейти до змісту

Підкажіть по вінчестеру

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Маю вінта WD на 80 Гіг, в нього є головний недостаток: як другорядний він розпізнається системою, зчитується і таке інше, а от Віндовс поставити на нього не вдалося з купи спроб: установка Віндовса його бачить, форматує, починає інсталяцію початкових системних файлів, але коли діло доходить до перезагрузки щоб почати грузитись вже з вінта і продовжувати установку системи то тут починається fail. Після рестарта установка не починається з вінта а повторюється етап початкової установки з компакт-диска. І так до безкінечності. Таке враження що після початкової установки, скопійовані первинні файли чомусь не видні компютеру, і інсталяція знову повторюється з диска (тобто з нуля)

Причина саме у вінті, бо перевіряв цю операцію на двох різних системних блоках, результат аналогічний.

І постала зараз потреба достати цей вінт з "чулана" і заставити послужити на благо родіні.

З’явилась ідея піти обхідним путьом: не проводити прямий інстал системи а використати якусь програму клонування вінчестерів.

От і хочу запитати може хто мав справу з такою процедурою, і знає програмне надійне забезпечення яке б справилось з такою задачею? Попутно оглашу ще парочку наводящих питань:

1. Для клонування диски мають бути сильно подібними? Тобто щоб поставити на мою 80-ку якийсь образ вінта то той вінт має обов’язково бути 80-ю?

2. Взагалі в моїй ситуації можливо таке вирішення?

3. Для процесу клонування вінта буде достатньо робочого компютера, нетреба застсовувати якісь "ізощрьонні" девайси?

Опубліковано

Постав вінду з іншого вінта (на твому системнику). Потім скопіюй всі файли з першого вінта на проблемний. Нічого такого складного і загадкового що заставляло б юзати клонування там нема. Єдине тіки треба скопіювати MBR (master boot sector), щоб вінда загружалась. А так всі інші файли можно скопіювати хоть Тотал Командером. Вінти повинні бути відформотовані у одній розмітці (ФАТ, чи НТФС) ну це і так зрозуміло. А так, я загружав віндоус взагалі на повністтю іниших системниках зі свого вінта, і у половині випадків нвяких проблем не було, а якщо один і той самий системник взагалі проблем не буде. Відтвориш тільки структуру розділів, розмітку, файли спокіювати і ну саме головне MBR якось треба перенести і все.

Опубліковано

1. любий вінт.

2.або фокус получитья ,або факир бил пян.  :rolleyes:

3.ставиш вінду на робочий компютер , з яким має працювати 80-а.,а потім клонуєш,акронісом наприклад.

ps.ти перевір 80-у  спочатку вікторією ,або чимось подібним з DOSa,може там загрузочний сектор битий ,в принципі лічиться ,но товже інша історія.

Опубліковано

установка Віндовса його бачить, форматує, починає інсталяцію початкових системних файлів, але коли діло доходить до перезагрузки щоб почати грузитись вже з вінта і продовжувати установку системи то тут починається fail. Після рестарта установка не починається з вінта а повторюється етап початкової установки з компакт-диска. І так до безкінечності

:blush: Ги, а може просто проблема можливо в настройках біоса?

:huh: Після перезагрузки зайди туди і постав в BOOT пріорітет на вінт, або просто після перезагрузки вийняти диск а потім знову всунути коли почнеться процес інсталяції :ok:

Можливо я не зовсім зрозумів проблеми, тоді вибачте :0011:

Опубліковано

Ги, а може просто проблема можливо в настройках біоса?

Після перезагрузки зайди туди і постав в BOOT пріорітет на вінт, або просто після перезагрузки вийняти диск а потім знову всунути коли почнеться процес інсталяції

Точно ні, така думка виникала з самого початку. Всі танці з пріорітетами загрузки пройдені. Потім брався повністю інший системник, на ньому ставилась успішно вінда, але коли підключався цей вінт — результат той же. І в БІОС не треба лізти, для загрузки з СД програма просить прес ані кей, інакше сама шукає загрузку з вінта.

В вінті реально щось бед, вроді не поверхня.

може там загрузочний сектор битий

Роки 2-3 тому коли з вінтом таке обнаружилось перевіряв його, вроді MHDD утилітка була, або я не розібрався з або проблем не знайшла.

Якщо припустити що все ж битий сектор тоді вдасться мій хід конем? теоретично в такому випадку копіюй не копіюй а той сектор не функціонуватиме і вінда не грузитиметься...

Опубліковано

Роки 2-3 тому коли з вінтом таке обнаружилось перевіряв його, вроді MHDD утилітка була, або я не розібрався з або проблем не знайшла.

Якщо припустити що все ж битий сектор тоді вдасться мій хід конем? теоретично в такому випадку копіюй не копіюй а той сектор не функціонуватиме і вінда не грузитиметься...

все таки провір ще раз .

всі маневри треба робити з dos-a , можна наприклад Disk Director-ом розбити діск з пустим ,нерозміченим , не форматованим невеликим першим розділом , а все інше як завжди.інколи допомаголо. :friday:

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...