Перейти до змісту

Карлос Кастанеда


ODZER

Рекомендовані повідомлення

Висловіть вашу думку стосовно легендарного Карлоса Кастанеди.

Гуру-нагваль чи геніальний містифікатор?

Хоча на мою думку однозначно геніальний.

Якщо всі його книги видумка чи компіляція - він талановитий письменник.

Якщо не видумка - талановитий послідовник вчення толтеків...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо вікинути магію і езотерику, то дуже файна праця по психології. Багато корисних і результативних практик.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1302627158' post='1052351633']

а хто це?

чув колись, планокури про нього постійно говорять :)

чи з кимось плутаю?

Ні, не путаєш. Ось почитай.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Пам'ятаю і я. Всім подобалося, що він там наївся якоїсь індіанської трави, і бігав по преріям в образі собаки. Намагався було читати, але не зміг.

Може через те, що тієї трави не курив.. ЧИ може не доріс, чи навпаки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

наступний крок- текіла!

Толік, це ж не дегустація в Ортеолі :P там жували все, що під ногами росло ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дійсно, багато хто зупиняється після 1-2 книги.І Кастанеда ассоціюється з прийомом пейота, дурмана та мескалітових грибів.

Насправді вже в наступних кингах стає зрозуміло - наскільки це небезпечно і шкідливо. Дон Хуан(вчитель Кастанеди) був вимушений використати це, щоб швидше добитись певних результатів. Тобто, це все робилось під наглядом людини, яка розуміла що робить( і небезпеку цього) і розуміла ясно для чого це робити.

Використання пейота для пророцтв і т.д. - одна з частин традицій американських індіанців.

І Кастанеда робив просто антропологічний щоденник в перших двох книгах.

Можливо, когось це розчарує - в наступних книгах психотропні речовони не згадуються.Навпаки, показана вся глибина вчення індіанців( або повна містифікація). Але якщо це містифікація- це шикарний фантастичний твір.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Дальше второй книги кто-нибудь пробовал читать?

Перечитала свого часу все, що вдалося знайти. Зараз подумую перечитати \от тільки закінчу те, що читається зраз\

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо, когось це розчарує - в наступних книгах психотропні речовони не згадуються.Навпаки, показана вся глибина вчення індіанців( або повна містифікація). Але якщо це містифікація- це шикарний фантастичний твір.

В этом-то и прикол - последующие книги вставляют больше, чем первые :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Всі книги Кастанеди , як матрьошки. Чим далі, тим більш сутнісні речі. І читати треба по порядку, бо зрозуміти наступну книгу без попередньої тяжко.

Чомусь частина людей припиняють читати після першої, ще частина після третьої, а п"ята - справжній екватор, на ній чомусь багато спотикаються і кидають читання.І головні матрьошки лишаються невідкритими.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто, вірити хочеться, але боїшся обманутись?

Справа не в вірі. Його книжки - це ж не підручник чи шлях. Деякі практики та техніки з книжок Кастанеди з успіхом застосовують. До того ж вони є і в інших традиціях. Наприклад практика усвідомлених сновидінь є в даосизмі, в тибетському буддизмі його сновидінь - одна з основних практик.(дуже подібна на техніки Кастанеди).

А легендарний "огонь изнутри" і розчинення тіла дона Хуана здається повною фантастикою. Насправді ж в індуїстських напрямках йоги, і в тому ж таки тибетському буддизмі існувала і існує реалізація Тіла Світла чи Райдужного Тіла, коли тіло повністю розчинялося в своїй природі, і люди не вмирали, а розчинялись. До речі в Тибеті таких випадків сотні, якщо не більше. Лише в 20 ст було більше 5 зареєстрованих випадків, останній в 1998 році.

Тому , неймовірні речі з його книжок виявлялись реальними.

Але обставини зникнення Кастанеди.. Одні офіційні джерела свідчать, що наприкінці життя все було далеко не ідеально.

Ніби то він зловживав своїм становищем гуру, нібито було багато компіляцій, придумок. І нібито помер від раку печінки, ще й хворів діабетом. Група найближчих послідовників була в шоці, адже вони разом мали згоріти в "огне изнутри". І вони всі зникли , і доля їх невідома, лише тіло однієї знайшли в пустелі. І ця одна, яку називали "Голубим лазутчиком", ніби-то була істотою з інших вимірів реальності. Насправді ж була якоюсь офіціанткою, яка грала роль і була ніби-то його коханкою.

І Кастанеда робив помилки, тому й не реалізував, те ,що мав реалізувати.

І це був удар для його послідовників

Інші джерела свято вірять , що всетаки він згорів" в огне изнутри", реалізувався.

Факти та видумки переплутались. Залишилось дуже багато питань

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Хочете посміятись - читайте(матеріал з Абсурдопедіїї :rolleyes: ):

http://absurdopedia.wikia.com/wiki/Карлсон_Кастанеда

Карлсон Кастанеда, (Который-Жил-Без-Крышы), сокращённо КК[1], известный в русской традиции как Ка́ктус Костое́дов — выдающийся американский грибник, знатный кактусовод, кактусовед и кактусоед, непревзойдённый воздухоплаватель, ученик Дон-Жуана. Культивировал грибки на ногах, руках и крылышках, злоупотреблял также галлюциногенами и текилой. Виртуозно лизал марки. Умел перекидываться в белую ворону, облетел все помойки Мексики и написал многотомный путеводитель по ним, благодаря чему вошёл в аналы истории. Во время одной из экспедиций вступил в конфликт с мексиканским тушканом и погиб в неравном бою, потеряв точку сборки; был найден на одной из помоек в совершенно разобранном виде. По непроверенным слухам, был незаконным внучатым троюродным племянником брата тещи Карлсона-с-Марса, и именно благодаря помощи последнего научился летать, хотя и без моторчика.

Основные труды

«С Дон-Жуаном по борделям Мехико»

«Приход в удаленную реальность»

«Икстлан слезам не верит»

«Сказка о Силе джедаев»

«Второе Кольцо Силы, или Мордор наносит ответный удар»

«Третье Кольцо Силы, или не Все ещё пропито»

«Дон Хе(Хи) Ниро возвращается. Погода нелетная»

«Пассивная Сторона Петли Нагваля Мебиуса»

«Пособие по осознанному сексу во сне»

«Пятое колесо спора»

По данным некоторых многочисленных исследований Карлсон Кастанеда является также автором романов «Война и пир» (под псевдонимом Тигр Толстой, более известный, как ТТ), «Сага о Форсайтах» и сценария к сериалу «Не родись красивой». Некоторые ученые также утверждают, что его перу принадлежат все произведения мировой литературы длиннее ста семидесяти пяти страниц (по мнению этих достойных мужей, автором всех рифмованых стихов является Марина Цветаева).

Основным вкладом Карлсона Кастанеды в философию является теория так называемого Утопического Национал-Нагвализма, в которой автор акцентирует внимание на различиях между Тоналем и Нагвалем, а также различными Тональностями и Нагвальностями. К созданию этой универсальной теории автора привело длительное общение с мексиканским престидижитатором Доном Жуаном, известным также как Учитель Йода.

Последователи

Последователи учений Карлсона Кастанеды в настоящее время разбрелись на четырнадцать школ и двадцать восемь линий по признакам наибольшей продвинутости вдоль головного меридиана Большой Мамы (также известной как Планета Земля). При переходе меридиана в полночь, при соответствующем намерении и достаточном запасе телесного электричества каждый ученик-кастанедовец (т. н. школьник) может быть принят в ряды краснознаменной линейной дивизии новых видящих (которые, кстати ответствены за плачевное состояние массовой культуры и российского энергетического канала МюТВ), став одним из сантимэтров тонализма-нагуализма.

Средний возраст последователя около восьми с половиной лет, по причине высокого уровня детской смертности в данной среде. Несмотря на это, у каждого ортодоксального последователя тонализма-нагуализма, а также ксендзюковщины (малоизвестного малороссийского еретического движения) имеется отраженное в 13 книге Кастанеды «Mein Teil» право не умирать вообще(см. Тезисы).

Для искушенного в «неделывании» последователи КК выглядят как ромбовидные овалы человеческой формы и стремятся к достижению свободы путём проскока мимо Орла. Для отвлечения внимания сей плотоядной птицы практиканты используют мышей, агнцов, других практикантов (совместная практика) и набор пассов, вводящих в заблуждение любой обьект, обладающий сознанием. Географическое распространение последователей КаКи повторяет собой основные маршруты миграции галюциногенных препаратов, с очагами в Мексике, Амстердаме, Югготе и Минске, с особой концентрацией вида в туманных местах, которые способствуют «скрытию истинной личности» и позволяют вдоволь заниматься «перепросмотром». Практикантов, скрытно перепросматривающих важные моменты своей жизни с сопутствующими пассами, можно часто встретить в тёмных комнатах с включённым телевизором, видеомагнитофоном и туалетной бумагой.

Примечания Править

↑ Кстати говоря, некто из его поклонников — В.Пелевин, однажды назвал полное имя Кастанеды, которое последний по абсолютно непонятным причинам скрывал от общественности и, как оказалось, не напрасно. Полное имя, данное Карлсону родителями, потрясло до глубины души даже самые суровые сердца, поскольку даже они никогда бы не назвали ребёнка Карлосоном Цезарем Клавдием Нероном Августом Сентябрём Октавианом Каннибалом Сальвадором Араной Кастанедой.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж прослухав пару книжок.

Дальше бажання не має.

Хоча загалом деколи проскакують цікаві думки.

Думаю автор все придумав, але за основу взяв різні існуючі ізотеричні вчення і техніки.

Для планокурів і любителів отруйних грибів - чтиво саме те!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

' timestamp='1302703837' post='1052352229']

чувак який в лсд те саме шо кастанеда в грибах

Може Альфред Хофман? :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я теж прослухав пару книжок.

Дальше бажання не має.

Для планокурів і любителів отруйних грибів - чтиво саме те!

Названия прослушанных книг?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Названия прослушанных книг?

Перші дві в хронологічному порядку:

http://ariom.ru/forum/p157536.html

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блиин :)

Читал выше посты? ;) После первых двух книг описания нарко-употребления становится заметно меньше, на первый план выходит совсем другое ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Блиин :)

Читал выше посты? ;) После первых двух книг описания нарко-употребления становится заметно меньше, на первый план выходит совсем другое ;)

Можливо.

Ти вже сам почав читати далі?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Да уже давно весь прочитан :)

Ок, прослухаю ще кілька.

Відпишусь потім.

ursa, так відпиши свої враження на рахунок книг.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ursa, так відпиши свої враження на рахунок книг.

поки ursa відпишеться.. то напишу свої враження від книг я.

Прочитала всі 12 як то кажуть "залпом". Правда трохи давно це було - читала десь на курсі 2 університету, тому деталі не дуже пам"ятаю. Але враження від книги супер (я не планокур, і нічого не нюхала, щоб прочитати це <_< ). Якщо відкинути всякі там наркоманські штучки - то смисл в тому, що описано тип пізнання чи сприйняття світу - як хто хоче, який був незнайомий пересічній звичайній людині. Люди в основному сприймають щось апріорі, на основі своїх уявлень про те як влаштований світ, речі і як треба поводитись. А це в свою чергу було нав"язане іншими ж людьми. Дон Хуан показує, що можна сприймати реальність по-іншому. Вийти за рамки обмежень соціуму.

Не пам"ятаю точно в якій з книг, вроді би в "Сказки о силе" описуються три типи уваги, за допомогою яких сприймається і описується світ. ІМХО з наркоманією зв"язку ніякого. Просто цікава думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Квантова фізика говорить, що світ - це одна єдина енергія. І це дуже перекликається з постулатами Дона Хуана про енергетичні волокна і т.д.

Мені сподобалось твердження про точку сборки. По суті світ,що ми сприймаємо лише інтерпретація.Як настройка на одну станцію FM. І всі експерименти Кастанеди з психотропними речовинами зводились до того,щоб швидко показати, що та інтерпретація яку ми бачимо, чи сприймаємо, лише одна із безлічі(безлічі станцій, якщо образно сказати). Та й безліч усіх інших реальностей ( чи точніше інтерпретацій) не мають особливого значення, адже в основі їх лежить чиста енергія.

І інтерпретація чи бачення світу напряму залежить від сприймаючого. Тобто навколишній світ - дуже суб"єктивний ,а не такий твердий і непорушний, як нам здається.

От і напрошується висновок - ми не живемо в цьому світі, а переживаємо кожен свій світ.

А різні магічні штуки, описані в його книжках. Якщо згідно квантової фізики навколишній світ -єдина енергія, гра енергії, то чому б тому, хто володіє тайнами енергії не творити надзвичайні речі- перетворюватись в ворону чи інші "чудеса" з книжок Кастанеди

але це лише моя суб"єктивна думка.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.


Hosting Ukraine
AliExpress WW


×
×
  • Створити...