Перейти до змісту

Настільний суперкомп'ютер - недорого

b0rg

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

CeBIT: «Настольный суперкомпьютер» TyanPSC T-500 на 10 процессорах AMD Opteron

Посетители CeBIT, желающие «получить на свой стол 104 GFLOPS» (GFLOPS - миллиард операций с плавающей точкой в секунду) могли оценить кластер TyanPSC T-500, который сама компания называет Personal Super Workstation. Кластер, включающий пять системных плат, рассчитан на установку до 10 процессоров AMD Opteron 2200-й серии (HE), 80 Гб памяти DDR2 533 или 667. Внутренние соединения реализованы при помощи интегрированного оптического коммутатора Infiniband. Примечательна малая потребляемая мощность – кластер подключается к обычной сети и потребляет не более 1400 Вт, и невысокое значение уровня шума, создаваемого настольным суперкомпьютером, которое, по утверждению компании, не превышает 52 дБА. Главным образом, система позиционируется, как инструмент для научных вычислений.

T-500.jpg

Предполагается, что, благодаря использованию относительно недорогих процессоров, она приглянется институтским лабораториям и другим учреждениям, сочетающим ограниченный бюджет с высокими запросами к вычислительной мощности. Заявленная стоимость базовой модели TyanPSC T-500 – менее 20000 долларов. Начало поставок ожидается в апреле.

ixbt.com

post-58-1174300792.jpg

Опубліковано

І знову AMD рулить :D

А взагалі я думаю, що за кілька років така система подешевшає і стане доступною звичайному користувачу.

З.І. Цікаво яка відеосистема там стоїть...

Опубліковано

ЫЫ, да хоть GeForce4, какая разница... Он создан для научных иследования, математического моделирования надсложных обьектов, на нем врятли сапер даже есть :D, пока самая мощная видеосистема только в игровых приставках.

Опубліковано

При моделюванні різних складних фізичних явищ і графічному відображенні їх на дисплеї потужна відеосистема відіграє не останню роль

Опубліковано

Oushen, а для 3D кінематографа хіба не кластери використовуються? Наскільки я розумію в таких комп"ютерах трохи інша система. Розрахунки проводить обчислювальна потужність а на виході стоїть цифро-аналоговий перетворювач для ЕЛТ і якась простіша приблуда для цифри.

Наскільки знаю, то зараз карти nvidia можуть використовувати свій процесор як сопроцесор при "важких" розрахунках і великому навантаженні на ЦП, то чому б не задіяти таку схему навпаки?

Опубліковано
Не думаю, что для изображения цепочки ДНК нужно мощная видеосистема. :D

А для складних інженерних конструкцій?

Опубліковано

Макс, на сегоднишний день для сложных инжинерных конструкций хватает мощностей и простых пк, а "суперкомпьютером" нужем именно для тех научных иследований на обчисление которых простой пк потратил бы пол столетия.

Опубліковано

Та ж сама ХР розуміє до 32 проців.

post-791-1174326113.jpg

Если внимательно присмотреться к фотографии, то кажись WindowsXP стоит :D :D

Я, наприклад, зразу побачив. А може це для лінуха десктоп якийсь чи ше якийсь понт, але скоріш всього ХР.

Опубліковано
для сложных инжинерных конструкций хватает мощностей и простых пк

Oushen, ти пробував спроектувати складну інженерну конструкцію на пк? як людина, яка захищала диплом по автоматизованій системі проектування редукторів, можу тобі сказати, що твого новокупленого комп"ютера вистачить на простеньку модель з чотирма колесами, двома валами і корпусом - при перебудові сього чуда він вже буде задумуватись... а якщо брати щось важче - типу турбіни на електростанції, в якій до 10000 параметризованих деталей, то її перебудова займе ой як багато часу...

До чого я це писав - думаю, що ти переоцінюєш мощу сучасних компів, якщо є потреба, то підгрузити завжди знайдеться чим.

Опубліковано

Потужна відяха на даний момент потрібна тільки геймерам :blink:

Навіть для 3d цілком підійде офісна або застаріла, аби оператіви було вагон і проц чимшвидший.

А для деяких математичних обрахунків, які на виході давали невеличкий графік(кілобайт 200) моїй сучасній машинці(Атлон64 3000+, гіг рами) треба було думати дня два. Так що така машинка якраз буде в тєму для науковців.

Опубліковано
Oushen, ти пробував спроектувати складну інженерну конструкцію на пк? як людина, яка захищала диплом по автоматизованій системі проектування редукторів, можу тобі сказати, що твого новокупленого комп"ютера вистачить на простеньку модель з чотирма колесами, двома валами і корпусом - при перебудові сього чуда він вже буде задумуватись... а якщо брати щось важче - типу турбіни на електростанції, в якій до 10000 параметризованих деталей, то її перебудова займе ой як багато часу...

До чого я це писав - думаю, що ти переоцінюєш мощу сучасних компів, якщо є потреба, то підгрузити завжди знайдеться чим.

Может и так, пока свой комп не удалось ни чем серьезно подгрузить.

Хотя, помню смотрел документалку про то как снимали "Парк юрского периода", так там 2 комнаты (наверное около 80кв. м ) были заставлены компьютерами, мощь которых была кинута на моделирование моделей всяких динозавров. Но тогда кажись первые пни были.

ЗЫ: А я себе уже и дипломный нашел :smile3:

то підгрузити завжди знайдеться чим.

Думаю про это нам расскажет Facktor, системмный трей размером с 1/3 панели задач, я видел только у него :smile3:

Опубліковано
то підгрузити завжди знайдеться чим.

Думаю про это нам расскажет Facktor, системмный трей размером с 1/3 панели задач, я видел только у него :smile3:

Ну це не рекорд ,в одного юзера в startup було сорок пунктів і на робочому столі включені всі фенечки,сильно жалівся що комп тормозити став.

Опубліковано
Хотя, помню смотрел документалку про то как снимали "Парк юрского периода", так там 2 комнаты (наверное около 80кв. м ) были заставлены компьютерами, мощь которых была кинута на моделирование моделей всяких динозавров. Но тогда кажись первые пни были.

в таких случаях используются графические станции! Пней там никаких нет! Их отличие от ПиСишника примерно такое же, как отличия между Вольксвагеном и Катерпилларом. :(

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...