Mala Опубліковано 6 Квітня, 2011 в 19:45 #1 Опубліковано 6 Квітня, 2011 в 19:45 Починаю зі своїх :Моя любов«Подивися, як я можу»,Скаче доня на нозі,І підстрибують дві кіскиНа спині і на плечі.Скачуть бісики в зіничках,Скаче білий комірець,І розсипує по личку,Ластовиння вітерець.Посміхається беззубоТа чекає, що скажу,Як найбільше всіх у світіДоню я свою люблю!!!*******Сонечко лягає спати, вже втомилося, мабуть, Три маленьких мурашатка, повечеряти все ждуть.Забарились мама з татком, і смачного не несуть, Чи забули, що дитятка, самі їсти не знайдуть.Озивається животик, буркотить і буркотить, Дуже хочеться у ротик, щось смачненьке положить.Визирають із хатинки, все чекають та дарма,Сонечко скотилось спати , а батьків нема й нема. Може там у лісі темнім, їх спіткала десь біда, Загубили шлях додому, а чи ноша заважка?Плачуть дітки, аж заводять, сльози градом кап та кап, Вже і нічка не лякає, тільки б маму відшукать.Попросили у сусіда, дядько Світлячок озвавсь, І шукати тата й маму в темний ліс вночі подавсь.Зорі висипали рясно, місяць ріжки припідняв,Павучок з»явився вчасно, теж шукать допомагав. Не минуло й півгодини, відшукалися батьки, Раді птахи, раді звірі і , звичайно, малюки. Просто в санітарів лісу, стільки клопотів, що жах,І сьогодні довелося чистити від сміття шлях.Хлопчик Толя був у лісі, з»їв цукерку, а тоді, Кинув сміття на стежину та побіг гулять собі.Роботящі дві мурашки, повертались до малят,Та побачивши халепу нумо сміття прибирать.От спізнилися додому, до хатинки, до малятБо у них маленькі лапки, важко їм вантаж піднять.От тому, слухняні дітки, як ідете в ліс гулять, То сміття після гулянок треба вчасно прибирать, Бо можливо, десь в хатинці, чи дуплі, а чи в гніздіЖдуть своїх батьків слухняні і голодні малюки.
Slavco Опубліковано 7 Квітня, 2011 в 06:04 #2 Опубліковано 7 Квітня, 2011 в 06:04 Любимий вірш моєї доні (їй скоро буде 8 місяців): Жили-були три китайці Як, Як-Цидрак, Як-Цидрак-Цидроні Жили-були три китайки: Ціпа, Ціпа-Дріпа, Ціпа-Дріпа-Лім-Помпоні. Оженився Як на Ціпі, Як-Цидрак на Ціпі-Дріпі, Як-Цидрак-Цидроні на Ціпі-Дріпі-Лім-Помпоні. Наодились у них діти: У Яка з Ціпою Шах, У Як-Цидрака з Ціпою-Дріпою Шах-Шарах, У Як-Цидрака-Цидроні з Ціпою-Дріпою-Лімпомпоні Шах-Шарах-Шароні.
lilechka Опубліковано 17 Квітня, 2011 в 12:30 #3 Опубліковано 17 Квітня, 2011 в 12:30 Я сегодня сбилась с ногУ меня пропал щенокДва часа его звалаДва часа его ждалаЗа уроки не садиласьИ обедать не моглаВ это утроОчень раноСоскочил щенок с диванаСтал по комнатах ходитьПрыгатьЛаятьВсех будитьОн увидел одеяло - Покрываться нечем сталоОн в кладовку заглянулС медом жбан перевернулОн порвал стихи у папыНа пол с лестницы упалВ клей залез передней лапойЕле вылезИ пропал...Может быть его укралиНа веревке увелиНовым именем назвалиДом стеречьЗаставили?Может, он в лесу дремучемПод кустом сидит колючимЗаблудилсяИщет домМокнет, бедный, под дождем?Я не знала, что мне делатьМать сказала-ПодождемДва часа я горевалаКнижек в руки не бралаНичего не рисовалаВсе сидела и ждалаВдругКакой-то страшный зверьОткрывает лапой дверьПрыгает через порог...Кто же это?Мой щенокЧто случилосьЕсли сразуНе узнала я щенка?Нос распух, не видно глазаПерекошена щекаИ, впиваясь, как иглаНа хвосте жужжит пчелаМать сказала: - Дверь закройК нам летит пчелиный ройВесь укутанныйВ постелиМой щенок лежит пластомИ виляет еле-елеЗабинтованным хвостомЯ не бегаю к врачуЯ сама его лечу
Mala Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 20:23 Автор #4 Опубліковано 28 Квітня, 2011 в 20:23 Промінчик опустився на плечеІ тихо шепче у тепленьке вушко,Твоя матуся - це для тебе - все,Це сонце, вітер, все, на що дивлюся.Цей світ не повний без тепла людей,Які благословили світ дивитись,За ніжний погляд маминих очейГотова я Всевишньому молитись.Торкнусь долонею до теплої щоки,Де поцілунок рідної людини,І хай дощем змиваються роки,Ми теж цього дощу малі краплини.
Mala Опубліковано 7 Травня, 2011 в 18:30 Автор #5 Опубліковано 7 Травня, 2011 в 18:30 КолисковаСпить моє малятко, спить,Загойдались хвилі дивосвіту,Голосок-дзвіночок не бринитьМедом, мов помазані повіки.Спить, моя красуня, спить,Мрії перетворюються в диво, Тільки б не сполохати ту мить,Доля простеляється щаслива.Спить, моя мурашка, спитьПосміхаються вуста чарівно,Хай лунає твій веселий сміх,І реальністю хай стане мрія.(Mm)
Yuliya Опубліковано 18 Липня, 2011 в 09:33 #6 Опубліковано 18 Липня, 2011 в 09:33 Наталя ЗабілаМЕТЕЛИКЯ біжу, біжу по гаю, Я метелика впіймаю. А метелик не схотів — Геть від мене полетів.Сів метелик на травичку, Може, думав — не помічу? Блиснуть крилечка ясні — Зразу видно вдалині. Сів метелик на листочок — Може, там сховатись хоче? Блиснуть крилечка рябі — Не сховатися тобі!Полетів він на лужок, Заховався між квіток. Я іду, іду, іду — Метелика не знайду.**********Вадим КрищенкоМетеликиОй метелики білявіРозлетілись по галяві.За метеликом побіг,Та спіймать його не зміг.Полетів він на горбочок,Сів на різьблений листочок,Дуже схожим став на квітку —І його ніде не видко.**********Олена ПчілкаМетеликДіти бігають, стрибають,Далі — весело гукають:— Ах, метелик!., подивіться!Ось він, ось він метушиться!Та який же гарний, гожий!Наче квітка, прехороший!**********
laska Опубліковано 18 Липня, 2011 в 15:19 #7 Опубліковано 18 Липня, 2011 в 15:19 Лічилки Лесі ВознюкВеселкова лічилкаВ лузі дощик із квітоккольоровий сплів вінок.У долину, аж до річки,простяглись барвисті стрічки.Ось червона, перша стрічка, —колір стиглої сунички.Друга — наче мандаринки,що оранжеві в них спинки.Третя — жовта, наче сонцезазирає у віконце.А четверта — то зелена,як листок берізки, клена.П’ять — блакитна, барвінкова, наче квіточка святкова.Шоста — синя, як ті сливи,що дощі вмивали й зливи.Сьома — вкрили ліс та балкифіолетові фіалки.Із семи стрічок веселихутворилася веселка, і щоб знати кольори,ти лічилку повтори.Мандрівна лічилкаМи лісочком мандрували,все довкола рахували.Раз — суничка, два — малинка,три — край стежечки ожинка,а чотири — то чорнички,що засмаглі мають щічки.П’ять — грибок-боровичок,ось минувся вже лісок.Далі полем мандрували,все довкола рахували.Раз — волошка, два — то жито,три — все поле маком вкрите,а чотири — гречка квітне,зустрічає бджіл привітно.П’ять — пшениченьку знайшли,ось і поле перейшли.Далі лугом мандрували,все довкола рахували.Раз — дзвіночок, два — ромашка,три — духмяна біла кашка,а чотири — конюшиназвеселила всю долину.П’ять — то коник-стрибунець...Ось прогулянки кінець.Мандрували, потомились,рахувати научились.Хочеш вміти рахувати?Завтра з нами йди гуляти.
Varvara Опубліковано 18 Липня, 2011 в 15:27 #8 Опубліковано 18 Липня, 2011 в 15:27 Вкладаю спати кошенят:одне, два, три, чотири, п'ять.Одне руде, сіренькі інші.Ну годі нявкати, тихіше!Не можна в ліжко, горе з вами - нас всіх шістьох насварить мама.Отож хутчіш лягайте спати,мої маленькі кошенята.автор я
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.