Перейти до змісту

Настройка ADSL-модема

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Вопрос в следующем:

Имеется АДСЛ-модем (128 кбит/с, УкрТел) и свич. Если подключен один комп - интернет нормальный. Если подключается второй - то на первом интернет более-менее, а на втором (подключенном) - жуткие тормоза. Если подключать компы наоборот (сначала второй) - то тормоза уже на первом...

Что нужно и вообще можно ли что-то сделать, чтоб скорость интернета была одинакова на двух компах? Каким-то образом настроить сам модем? Или придумать АйПишники для каждого компа?

Опубліковано

Ну так если качать или лазать на первом компе то другому остаются остатки скорости.

По крайней мере у меня так. Сегодня утром подключал своих 2 компа, правда через 2 сетевухи. В основной комп мтыкал модем и вторую сетевушку из которой подключал второй комп. И когда юзал инет то приоритет скорости был целиком на первом компе.

Я на нем качал и лазал по инету, а на 2 компе еле 3-6кб выжимал. Скорость 256 у мну.

Опубліковано

Т.е. добиться равномерной скорости невозможно никак? Ни программно, ни аппаратно (с условием использования 1 АДСЛ-модема и одной линии)?

Опубліковано

можно, есть проги для администрирования сети, в том числе и инета.

Вроде даже в Tmetr есть такая функция, только у меня базовая версия ток с 4 фильтрами, а полную с кряком чет найти не могу, поэтому точно не скажу.

Опубліковано

Я зробив у себе так:

На модемі в фаєрі фиставив можливість конекта до модема тільки з ІРхи мого сервака 192.168.1.150 і всунув модем в загальний свіч, поскільки сервак я паралельно для роботи використовую на ньому стоїть ХР і UserGate, на якому користувачі аутинтифікуються по МАС і ІР адресах. Інтернет я роздаю ще 2 людем, тому кожен з них має обмеження по швидкості (виставляєме тим же UserGateом) 20кб/сек. Всі задоволені, причому ця прога дозволяє контролювати швидкість не тільки по проксі, але й по НАТ.

Виходить така карта:

Мій комп (сервак)----модем(теж всунутий в свіч)----свіч------клієнти

(але до модема підключається тільки сервак, і розданий інет виходить назад в свіч)

В майбутньому планую купити шось з пасивним оходженнями проца і вліпить туда Фрю, бо чув шо чере неї можна роздавати швидкість залежно від кількості користувачів в мережі пропорційно. Як на мене то в любому випадку повинен бути сервер під роздачу.

Опубліковано
Вопрос в следующем:

Имеется АДСЛ-модем (128 кбит/с, УкрТел) и свич. Если подключен один комп - интернет нормальный. Если подключается второй - то на первом интернет более-менее, а на втором (подключенном) - жуткие тормоза. Если подключать компы наоборот (сначала второй) - то тормоза уже на первом...

Что нужно и вообще можно ли что-то сделать, чтоб скорость интернета была одинакова на двух компах? Каким-то образом настроить сам модем? Или придумать АйПишники для каждого компа?

Напиши конкретно, яка схема мережі тобі треба? Чи потрібно адмініструвати (обмежувати) вихід в інет на обох компах? Якщо тобі просто необхідно вихід незалежний некерований вихід в інет з обох компів, то достатньо підключити модем до світча і настроїти його (модем) в режимі роутера. Як це зробити, напишу в ПП, якщо скажеш модель свого модема.

Якщо тобі потрібно щей адмініструвати доступ в інет, то потрібно на одному компі (умовно будем говорити "сервері") ставити дві мережеві карти і якесь ПЗ типу гейту чи проксі, наприклад, usergate.

Так що тобі потрібно?

Опубліковано

Навіщо 2 сетеві карти, якщо при наявності свіча модем можна всунути в нього. Все одно інет канал буде тільки між модемом і сервером.

• 6 місяців потому...
Опубліковано

до Tum@n: Ати так і не зміг налаштувати модем на обмеження роздачі трафу певним користувачам? Бачу просто поставив UserGate?

Яб так тоже зробив але треба щоб комп був постійно включений а так мені не прушно (хіба що окремо на сервер купити якогось старого компа).

Опубліковано

Не. ЮзерГЕйт це фігня повна. Самий реальний НАТ в Керіо. Там можна і 2-3 підключення одночасно ділить і тому подібне. Так що рекомендую.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...