Перейти до змісту

Как работает Большой Адронный Коллайдер


Alexander47

Рекомендовані повідомлення

дійсно доступно ;)

детектори які сприймають результат зіткнення частинок розроблялись в україні. тобіш наша держава теж приймає в цьому участь

цікаво звідки береться електроенергія?? за часів савєтів, коли будувалась загоризонтна радіолокаційна система, то для живлення її антен збоку будували електростанції (наприклад чорнобиль-2 + атомка біля прип'яті)

десь читав шо хочуть строїти ше більший колайдер...

а ось фраза "ми побудували його для того шоб взнати шо буде коли зіткнуться протони..." виглядає як вечірня казочка. здається там дослідження набагато серйозніші проводять.

ше питання: що відбувається зараз там? чому преса затихла про кінець світу? запустили його на повну чи ні? відремонтували? я розумію що на обчислення і систематизацію результатів одного досліду потрібно місяці суперкомпам, але могли б вже і оприлюднити якісь дані. всетаки півсвіту замішано в цій справі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 місяця потому...

енергыя там береться "з пальця" точніш з атомного пальця, бо ніщо більш не дасть такої потужності.

Чи відремонтували? Думаю так

От було б супер якби той старт на повну(не тестовий) транслювали в неті і хтось із персонала чісто для прикола перервав сигнал... тоді у всього світу би ачьоко заграло, чють не прикол вєка, хатя напевно був би прикол вєка :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...