sweetlena Опубліковано 25 Березня, 2011 в 22:33 #26 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 22:33 Не знаю як зараз, а раніше так просто в 21-шу не можна було попасти. Потрібно було бути або супер вундеркіндом, або з нормальними "бабосіками".Пішла з документами дитини, написала заяву, прийняли без проблем. Правда питання прописки стояло. В першу чергу беруть діток, що "відносяться" до їхньої школи. А момент з "бабосіками" теж, думаю, буде, тільки в процесі навчання, і до цього треба бути готовим.
laska Опубліковано 25 Березня, 2011 в 22:44 #27 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 22:44 Гімназії не мають права відмовляти у прийомі дитини у початкову школу зі свого мікрорайону, це за законодавством.Гімназія №21, зазвичай, набирає один клас зі свого мікрорайону і 3 класи за відбором.Я писала, що класи уже переповнені. І ще один момент, якщо ви потрапили у прогімназійні (1-4) класи, то адміністрація попереджає, що у 5 клас проводитимуть екзамени серед всіх бажаючих (своїх і чужих учнів). І наберуть, як правило, уже 3 класи, тобто бл.30 дітей відсіють. І тут уже за положенням, мікрорайон проживання не береться до уваги.Саме тому подумайте добре, чи потягне навчання дитина і як аукнеться на дитині зміна школи. Знаю батьків, які свідомо не йшли на це і відразу обирали інші сусідні школи.
Vadimm Опубліковано 26 Березня, 2011 в 07:22 #28 Опубліковано 26 Березня, 2011 в 07:22 ... Саме тому подумайте добре, чи потягне навчання дитина і як аукнеться на дитині зміна школи. Знаю батьків, які свідомо не йшли на це і відразу обирали інші сусідні школи.По-моєму не правильно дитині ставити занижену планку ще до вступу у школу. Хоча якщо батьки не збираються займатися з дитиною, то звичайно не паряться цим питанням. Але дитина тоді по життю не буде прагнути до навчання, а до школи буде відношення "аби пережити" і "етап у житті".Вважаю якщо в дитини є хоч якісь здібності (а це 99% дітей) то їх варто розвивати, але не обмежуватись рамками школи.Сам живу біля трьох шкіл - 5, 9, 15. І вже подумую (дитині немає 3х років) - чи варто віддавати дитину в 5 (вона найближча) чи в 9 (сам там вчився, високий рівень, хоча вона трохи далі). Варіант з 15 зовсім не розглядаю бо вона ніяка.Ще хорошим критерієм є спеціалізація школи (природнича/лінгвістична/точні науки), хоча в 6-7 рочків ні дитина ні батьки, напевне, не знають під який напрямок "заточений" мозок.
electric Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:28 #29 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:28 Хтось тут писав що школа 22 жахлива, а я чув що навпаки , дуже непогана . Може в кого зараз там є учні , розкажіть як там насправді . Моя дитина йде в перший клас цього року і подали документи в 22. Тепер сумніваюсь.
sweetlena Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:32 #30 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:32 Гімназія №21 увійшла в список 100 найкращих шкіл України, але є батьки які тішаться і 22-гою (наприклад) школою. І маючи можливість, не віддають своїх дітей до гімназії. Якщо у виборі визначилися, обрали 22 школу, не варто далі думати, забирати заяву, а готувати маля до школи і прикладати всі зусилля, щоб навчання було цікавим і результативним.
laska Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:59 #31 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 12:59 Маю дві сім"ї знайомих чиї діти (четверо) навчаються в 22-ій з 1-го класу. Задоволені обидві, уже в старших класах.
swen1989 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 13:46 #32 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 13:46 21-а школа зараз одна із самих самих. під час навчання дитини там, потрібна додаткова серйозна допомога батьків (в плані навчання, не $ (хоча гроші тоже будуть мати місце)). якщо ви будете мати змогу займатися з дитиною - будь ласка. я навчався в 25-й школі всі 10 років. нарікань немає. викладацький склад компетентний. поборів наглих не було (не рахуючи на ремонт і тд)...
Vadimm Опубліковано 28 Березня, 2011 в 14:48 #33 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 14:48 Щодо 22ї школи (якщо це вона навпроти Золотого Дракона) - писав я зі слів людини, яка викладала певний предмет в 21й школі, і їй довелося підмінити кілька тижнів (місяців?) викладача в 22й. Тобто в порівнянні - ...опа, а так не знаю, просто переказую слова. Подробиць не знаю.
MACCEN Опубліковано 28 Березня, 2011 в 20:08 #34 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 20:08 Если ребенок балбес, то ему никакая школа не поможет Хотя учителя играют главную роль, только они могут отбить охоту к учебному процессу Плюс родители, которые сами были троечниками хотят из ребенка сразу сделать вундеркиндера, тем самым покрыть все расходы на его воспитание, чтобы он в будущем смог стать алигархом , могут отбить охоту к учебному процессу еще быстрее чем учителя. Отсюда вывод такой, школа играет не маловажную роль, но, главное как родители расскажут ребенку что ему нужно учиться, как и для чего, и приложат максимум усилий к его обучению. Это репетиторы, и пряники и кнуты, потом спасибо только скажет когда вырастет. На заметку родителям, поговорить с учителями, чтобы постоянно спрашивали ваше чадо, тогда чадо поймет что "отмазаться" не получится, придется учиться. PS: скажите ребенку, что копать траншею не сложно, и могут все, и тот, кто руководит процессом копания получает больше зарплату, хотя и отвечает за тех, кто ее копает. Отсюда дать чаду поработать конкретно где-то на даче, а потом дать ему умственную альтернативу, тогда он будет знать что проще решить задачу чем окучивать картошку
electric Опубліковано 28 Березня, 2011 в 20:29 #35 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 20:29 Если ребенок балбес, то ему никакая школа не поможет Крім розумових здібностей дитини ще є середовище в якому вона перебуває. Я не шукаю своїй дитині супер ліцеї з супер навантаженнями, але сильний педагогічний колектив ,здатний забезпечити навчальний та виховний процес. Якщо ці умови будуть то і дитина без здібностей але з бажанням вчитись дасть результат і навпаки в школах де панує хаос іздібна дитина пропаде.
Dimkaki Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:25 #36 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:25 Стандартні "спальні" школи. Класично у Луцьку сильними вважались 1, 4, 5, та частково 9 школи, як зараз не знаю. Дозвольте не погодитись...Я сам,вчився в 1 класі в школі №1, з другого в 22,а з 10-го знов, у школі №1. В 22-гій, з 5 класу інформатика була,само-собою математика 2 уроки кожен день,а по четвергам(чи по-середам) з 7 класу - 4 уроки математики(2алгебри+2геометрії) англійська майже кожний день(один день два уроки зразу)... Прийшов,в 10-й клас в першу школу (№1) у свій-же клас, казали - "ой,атстой прийшов з забитої школи", а потім всі списували, і дівчатка які "тянули на золоту медаль і вчили англійську з 6 років", плакали коли мені ставили 5,а їм "5 з мінусом" (ну вчителі ще тоді нормальні були),а про інформатику вони тільки в 10-му класі "почали"... А менша сестра навчалась в 21 Гімназії,вже в наш час (трошки вище середнього) до 9-го класу,потім закінчувала 10-11 в СШ22, і ніразу не жалкує, зараз в МАУП, хоч могла і на державний поступити (юрфак). До чого веду,просто подорослішала трохи, і почала розуміти,що ті "побори" які тоді потрібно було платити за навчання в 21...Краще витратити на себе,так батькам і сказала, умніца Не знаю як зараз,але,так було...
Dimkaki Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:31 #37 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:31 Если ребенок балбес, то ему никакая школа не поможет Крім розумових здібностей дитини ще є середовище в якому вона перебуває. Я не шукаю своїй дитині супер ліцеї з супер навантаженнями, але сильний педагогічний колектив ,здатний забезпечити навчальний та виховний процес. Якщо ці умови будуть то і дитина без здібностей але з бажанням вчитись дасть результат і навпаки в школах де панує хаос іздібна дитина пропаде. Тут, є, також, ньюанс...Бачив "Наша Раша"?, там де про вчительку,от в деяких школах таке і практикується,тобто - коли батьки "ходять-носять",то,можливо і інше ставлення буде,а коли ні,то навіть коли дитина буде "тянути руку".... Чим простіша школа - тим більший результат, це собсно моє ІМХО... І дитину треба привчати (ну хоть поки не зрозуміє сама), що не важливо хто там в школу що приніс і т.п. а в 1-2-3 класі, ДОРОГІ мобілкі, взагалі - "ДИЧИНА". Бо,і діти заздрять (і в дитини розвиваються "негарні" відчуття зверхності і т.п.),і старшокласники (особливо небезпечно), і люблять вони ходити з ними по вулиці і слухати музику,я дуже негативно до цього відношусь...Навіть,якщо дитина буде йти з прстою "лопатою", то "мало-лі" придурків... Якщо я не правий - виправте. P.S.Хіба що, дитина, настільки слухняна, що сказали - "тільки в крайньому випадку можна дзвонити", тоді да, і то якусь "лопату", шоб не травмувати "психологічно" дитину,якщо загубить ,або вкрадуть мобілу...
Dimkaki Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:41 #38 Опубліковано 28 Березня, 2011 в 23:41 Щодо 22ї школи (якщо це вона навпроти Золотого Дракона) - писав я зі слів людини, яка викладала певний предмет в 21й школі, і їй довелося підмінити кілька тижнів (місяців?) викладача в 22й. Тобто в порівнянні - ...опа, а так не знаю, просто переказую слова. Подробиць не знаю.Читай трохи нижче там написав і про 22-гу і 21-шу. Якщо не секрет, скажи який предмет вона там заміняла,там майже всі "старі" залишились, якщо предмет не гуманітарний - то вона не права,там дуже "сильні" - фізики,математики... от інформатики тепер не знаю -колишній мій вчитель вже давно в управлінні нацбанка(не остання людина,сертифікати Cisco ще років 12 тому отримав,а що зараз має я навіть не питав...),вчитель географії - зараз директор 4 гімназії,одна з математичок завуч була в 26... Слабка школа №22?
Vadimm Опубліковано 30 Березня, 2011 в 07:00 #39 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 07:00 Щодо 22ї школи (якщо це вона навпроти Золотого Дракона) - писав я зі слів людини, яка викладала певний предмет в 21й школі, і їй довелося підмінити кілька тижнів (місяців?) викладача в 22й. Тобто в порівнянні - ...опа, а так не знаю, просто переказую слова. Подробиць не знаю.Читай трохи нижче там написав і про 22-гу і 21-шу. Якщо не секрет, скажи який предмет вона там заміняла,там майже всі "старі" залишились, якщо предмет не гуманітарний - то вона не права,там дуже "сильні" - фізики,математики... от інформатики тепер не знаю -колишній мій вчитель вже давно в управлінні нацбанка(не остання людина,сертифікати Cisco ще років 12 тому отримав,а що зараз має я навіть не питав...),вчитель географії - зараз директор 4 гімназії,одна з математичок завуч була в 26... Слабка школа №22?Це не моє особисте судження. Щодо предмета відписав в приват.
MACCEN Опубліковано 30 Березня, 2011 в 09:52 #40 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 09:52 Выбор школы еще должен быть в том районе, где живет сам ученик, потому как на машине его не будешь возить постоянно. На счет среды обучения, да, если ты тусуешься постоянно с людьми, которые не тянутся к успеху, и им на все пофигу, скоро и сам таким будешь, потому как тебя просто "подавят", если ты слаб. Вот у родителей и задача отсеять "не нужных" друзей, и знакомых, чтобы чадо росло в благоприятных условиях
laska Опубліковано 30 Березня, 2011 в 10:22 #41 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 10:22 Выбор школы еще должен быть в том районе, где живет сам ученик, потому как на машине его не будешь возить постоянно. Думаєте зі Зміїнця діти пішки ходять і тільки в 13-ту? Ситуації бувають різні. Буває сильний клас і в ньому слабкий учень і батьки надіються, що він все потягнеться за сильнішими. А він навпаки почувається там кепсько, замикається, різко відчуваючи свою неповноцінність. І часто буває, що така дитина попадає в новий колектив і відкривається зовсім неочікувано. Тому, для мене як мами, більшу вагу має психологічний клімат в якому перебуває моя дитина. А хороші знання можна і в звичайнісінькій школі отримати. А щодо грошей у школах нового типу , то маю переконання, що все залежить від вас. Ходіть на збори і контролюйте ситуацію. Бо серед батьків часто находяться ті, котрі мають можливість тратитися і самі прогинаються і нав'язують таку політику іншим (я про розкішні ремонти і дорогі подарунки). І ще одне. Чую багато нарікань на школи, от тільки дивуюсь, чому останню суботу місяця, коли начальник управління проводить прийом громадян, під кабінетом пусто?
BARAKUDA Опубліковано 30 Березня, 2011 в 10:30 #42 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 10:30 Выбор школы еще должен быть в том районе, где живет сам ученик, потому как на машине его не будешь возить постоянно. На счет среды обучения, да, если ты тусуешься постоянно с людьми, которые не тянутся к успеху, и им на все пофигу, скоро и сам таким будешь, потому как тебя просто "подавят", если ты слаб. Вот у родителей и задача отсеять "не нужных" друзей, и знакомых, чтобы чадо росло в благоприятных условиях Не обов'язково - для прикладу більша половина учнів із 4-ої та 21-ої школи живуть не те що за межами районів, що відносяться до цих шкіл, а взагалі за межами міста. Головне щоб була можливість і бажання...
MrVes Опубліковано 30 Березня, 2011 в 13:20 #44 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 13:20 В 21 не віддав би.
sweetlena Опубліковано 30 Березня, 2011 в 13:51 #45 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 13:51 В 21 не віддав би. А якби жив в кількох кроках від неї? Возив би кудись?
MrVes Опубліковано 30 Березня, 2011 в 15:24 #46 Опубліковано 30 Березня, 2011 в 15:24 А якби жив в кількох кроках від неї? Возив би кудись? Я і живу В цю школу здали своїх дітей 3є моїх знайомих і 2 з них стверджують, що мозком дітей править $. Діти можуть бути дуже жорстокими, по відношенню до своїх однолітків, а вчителі в 21 гімназії в це питання не лізуть ... точніше лізуть тільки після того, як прийдуть батьки і поскандалять добряче. Інформація від людей старших і досить забезпечених, а тому сумніватися в викладених ними фактах не приходиться. З.І. Поряд з 21-ю є ще й 25-а школа і 26 не так далеко
nataliya Опубліковано 1 Квітня, 2011 в 07:12 #47 Опубліковано 1 Квітня, 2011 в 07:12 вожу дітей в 21... чому всі про побори нарікають? я цього не відчула. стандартні проплати - на школу 25грн. (бо двоє дітей, за одну 30 грн. в місяць). ремонт - залежно від класу, в минулому році на малого клас здали по 30 грн, а на малої по 80 грн, там ще і вазони докупляли, і красити більше треба було...)ми здаємо на школу оптом за пів року, то нам ще і проценти нараховується, які на потреби класу йдуть.питання подарунків вчителям - на 8 березня здавали по 30 грн, бо 14 жінок вчителів. Керівникам, чи на дні іменинників - рідко, невеликими сумами. Тут все залежить від батьків. на зборах були і пропозиції по 100 здавати! часом базарники таке чудять!Проблема співпраці батьків-вчителів існує завжди. Ще в часи мого школярства були "елітні" школи, або "елітні"класи в простих школах. і тоді були діти (див.батьки) які хизувалися статками чи досягненнями. це все є і зараз. так на Св.Валентина в класі одна дівчинка подарувала іншій 500 грн! КРУТО? при чому дитина не з дуже забезпеченої сімї... просто коли батьки дома постійно мусолять тему, що все можна купити, хто при грошах - той правий, т.д - у незрілому мізку це трансформується у таки вчинки! в 21 постійно проводяться збори на різні болючі теми виховання дітей. чи батьки це слухають? чи щось роблять? а коли в 3му класі хлопчик кожен день мав мін. 50 грн. на всіляку чухню, а інший-одна мама та 1000 в місяць, починаєш задумуватися, чи не краще розділяти класи за статками батьків?!
electric Опубліковано 2 Квітня, 2011 в 07:25 #48 Опубліковано 2 Квітня, 2011 в 07:25 Думаю давно пора розділяти. Якщо в одному класі вчаться мажори та діти з сімей з меншими статками ,останні будуть комплексувати до психологічної травми. Діти жорстокі і якщо хтось має менше то будуть клювати. Тому і в школу дитину треба віддавати згідно свого соціального статусу.
storm Опубліковано 2 Квітня, 2011 в 08:52 #49 Опубліковано 2 Квітня, 2011 в 08:52 сам о йе недавно закінчив 21 гімназію і нею задоволений. Навчання проходить парами (з 5 класу здається), впринципі сисстема нормальна - більше часу можна зосередитись на одному предеметі. Ще є ДІЗ - додаткові індивідуальні заннятя. На них можна щось доздати, додатково позайматись чи отримати пояснення того, що не зрозумів на уроках. Але загалом на них мало хто ходить, комусь лінь, а комусь і не треба. А ще в рейтингу шкіл враховується досягнення учнів на олімпіадах, тому з кращими займаються додатково.Загалом школа чиста і охайна, є два комп'ютерних класи, і спортивна база теж добра: два закритих спортзали, басейн. Рівень англійської високий. Вчителі високого рівня. А взагалі можливості в учня вищі, ніж в зичайній школі, але все залежить від самого учня.
erica Опубліковано 4 Квітня, 2011 в 09:07 #50 Опубліковано 4 Квітня, 2011 в 09:07 чи не краще розділяти класи за статками батьків?! Це нереально і нічого не дасть. Сама знаю кілька випадків, що сім"я досить бідна, але дитині купуються елітні шмотки і телефони. Та "елітні" кишенькові гроші. А буває і навпаки. Тому тут справа не в доходах, а в головах батьків. А тут, як відомо, наука безсила Я, коли обирала школу своєму чаду, не елітність оцінювала а якість викладання предметів та рівень дисципліни. Так і більшість батьків.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.