Amaranth Опубліковано 23 Березня, 2011 в 13:57 #1 Опубліковано 23 Березня, 2011 в 13:57 Задумала сама зробити сифон до акваріума на батарейках. У когось може є досвід?Оо, не звично мені писати не рідною українською...
laser Опубліковано 24 Березня, 2011 в 06:43 #2 Опубліковано 24 Березня, 2011 в 06:43 на мою думку поганий задум.по-перше потрібно мудрити насоспо-друге від батарейок пропрацює він не довго явнопо-третє тре купляти насадку, яка "розпилюватиме" бульбашкикраще дайте оголошення, купіть б/у в когось.
Amaranth Опубліковано 24 Березня, 2011 в 13:55 Автор #3 Опубліковано 24 Березня, 2011 в 13:55 Я сподіваюсь, Ви не подумали, що я буду робити фільтр, аєратор? Я про сифон, щоб грунт чистити. Бачила в неті на відео такий, насадка для втягування грунту та бруду була з пластикової пляшки. Насосом був старий автомобильній ручний, здаеться, пилосос. І таких відео багато. Сподобалося те, що такий сифон не сильно порушував грунт. Акуратненько все так робилося. І під классичну музичку ._. От заходилася собі шукати, як можна скласти таку штуку. А от грошей платити за заводський якось не хочеться Маю три великих акваса, а сифон звичайній, пластиковий за 20 гривень, то мені тяжко вже ним справлятися.
Amaranth Опубліковано 24 Березня, 2011 в 15:46 Автор #4 Опубліковано 24 Березня, 2011 в 15:46 Ну ось наприклад це було схоже на те, що я бачила, тільки трошки не таке.
laser Опубліковано 24 Березня, 2011 в 21:51 #5 Опубліковано 24 Березня, 2011 в 21:51 хех, дійсно я затупив шось тоді скажу як ми відсмоктували какашки з дна. брали звичайний шланг, відро. відро ставиться нижче акваріума - на пілогу. шлангом підсмоктується вода, а далі вона самотоком смокче водячи інший кінець по дну, потік затягував мул. після відстоювання в декілька хвилин, чиста вода поверталася назад в акваріум. бруд зливався. доливалась чиста вода, заготовлена раніше. спосіб простий і не надто напряжний як на мене. Маю три великих акваса заздрю по білому
Amaranth Опубліковано 25 Березня, 2011 в 00:55 Автор #6 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 00:55 Да я не про те, як висмоктувати. Мені апаратик треба такий скласти, як на відео. Вже нашла вроді те шо треба, тільки там ні за який прилад, що буде тягнути воду сам нема і слова. У мене такий простенький та дешевенький. В мене моїм у відро більше води виливається, ніж витягуеться кака ._. Та і рука втомлюється качати повітря.
pura Опубліковано 25 Березня, 2011 в 06:31 #7 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 06:31 імхо, на відео в ролі насоса використовується "голова" якогось атмана (фільтру)
wwork Опубліковано 25 Березня, 2011 в 08:13 #8 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 08:13 В мене сіфон теж саморобний, пластикова бутилка до неї шланг ПВХ, без вяких помп. Тягне бруд набагато кращ ніж на відео. Навіщо з помпами заморочуватись? Крім того на дні акви бувають гнилі листки, недумаю що вони через помпу пройдуть.
Amaranth Опубліковано 25 Березня, 2011 в 14:09 Автор #9 Опубліковано 25 Березня, 2011 в 14:09 Так, на відео Атман, але я ж сказала, що хочу подібний бачила пилосос, але ж не точно такий. Я бачила декілька трохи інших конструкцій. В одній був автомобільний пил., а в іншій моторчик на батарейках.З моторчиком вже не можу знайти відео. В мене сіфон теж саморобний, пластикова бутилка до неї шланг ПВХ, без вяких помп. Тягне бруд набагато кращ ніж на відео. Навіщо з помпами заморочуватись? Крім того на дні акви бувають гнилі листки, недумаю що вони через помпу пройдуть. А мені подобається, як на відео тягне. Не порушує рослини. Ну і про листки. Хочу помудрувати, як ях тягнути. Я з свіх аквасів дістати їх руками не можу. Так, без помпи листки не дістати, а вот з механічним це якраз. Є в мого друга на батарейках, фірмовий, тягне. Але той фірмовий і коштує 200 гриваків.
keepo Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 07:19 #10 Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 07:19 Фірмовий і без батарейок коштує 200 грн Для того щоб тягнуло бруд і меньше рухало рослини - треба збільшувати діаметер втягуйочого патрубка. Затія з мотором абсолютно незрозуміла, який у ньому сенс? ЗІ є китай на батарейках - http://www.arowana-im.com.ua/product_info.php?cPath=39_228&products_id=3436, не зовсім ноунейм, але і не німець ІМНО, за такі гроші всіляке "рукоблуддя" втрачає сенс . Якщо цікавить - замовляйте, в наступну поставку привезу
Amaranth Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 07:26 Автор #11 Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 07:26 Нет, спасибо. Не интересует Китай )
keepo Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 08:16 #12 Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 08:16 А який сенс в моторі? що він дає, крім проблем? + воду всерівно треба міняти, оскільки крім нерозчинних рештків життєдіяльності є ще і розчинені в воді
Amaranth Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 15:22 Автор #13 Опубліковано 11 Квітня, 2011 в 15:22 При купованому теж треба буде міняти воду )Сделала. Довольна )
keepo Опубліковано 12 Квітня, 2011 в 08:41 #14 Опубліковано 12 Квітня, 2011 в 08:41 При купованому теж треба буде міняти воду дк а хто каже, що нетреба? Сенс від таких штук є в морському акваріумі, особливо на великих об"ємах, де вода справді влітає в копієчку. В прісних акваріумах така річ в короткій перспективі може призвести до стрибка нітритів (дивлячись наскільки глибоко "копати" сифоном), а в далекій перспективі до накопичення нітратів, фосфатів і інших "радощів", які стимулюють ріст нижчих.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.