Перейти до змісту

Тех. питання

drozl

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Привіт всім.

Куплено ноут Pavilion DV6, стоїть 7-ка 64-bit. Основна незручність - дебільна розбивка диска:

02e72573bc39.jpg

, тобто системний розділ - другий по-списку (повільніший) і займає магже 300 гіг, що незручно при бекапах.

Питання по-суті - чи можна використати Partition Magic для resize і Acronics TrueImage для перегрузки образів з диску на диск?

P.S. Логічно було-б скористатися якимось LiveDVD основаному на win 7, але гугль знайшов всього 1 такий, і без цих програм.

post-547-0-40467100-1300610652_thumb.jpg

Опубліковано

А як на рахунок перебить вінду, розбивши диски як хочеться і ввести ліцензійний серійник з нижньої кришки ноута?

Опубліковано

Tum@n - каже правду - буде набагато проще. без ніяких замудрьонів і ризику втратити інфу.

міняй вінду- все форматнеш і розіб*єш як собі бажаєш.

Опубліковано

ні в якому разі не можна використовувати Partition Magic. Можна Acronis DiskDirector або ж GParted.

Я думаю кращий варіант дій такий: 1. Скачуєш з торентів і встановлюєш Acronis DiskDirector і Acronis TrueImage Home. Підключивши зовнішній накопичувач скидує туди повний клон всього вінта станом на зараз. Створюєш завантажувальний диск або флешку(там є така ф-ція).

2. Перерозмічаєш з допомогою ADD прямо в вінді як заманеться. Коли все зробить і все працює нормально - вбиваєш(або залишаєш) той страховочний образ який скинув на зовнішній накопичувач.

Опубліковано

Перерозбити можна тим же акронісом. Але врахуй, що на отому першому розділі на 200 мегабайт лежить загружчик і т. д., його не варто чіпати. Оцей рекавері можна грохнути, якщо не плануєш користуватись вбудованим відновленням. Хоча штука дуже зручна.

Я так розумію, основна незручність полягає у тому, що всі дані і сама вінда на одному диску. Зроби дефрагментацію того диска, постарайся, щоб там побільше вільного місця, візьми загрузочний диск з яким-небудь акронісом і можна перерозбити: спочатку зменшити диск, де стоїть вінда до потрібного розміру (але щоб не менше, ніж займають усі дані, які там є; дані між дисками акроніс перекидати не зможе), потім грохнути всі непотрібні розділи і на цьому місці створити один великий. Це може зайняти багато часу не лякайся.

От, власне, тому перевстановлення вінди, котре вже радили, є дуже хорошим варіантом.

Якщо є якісь критично важливі дані, їх треба на час оцих операцій скинути на окремий носій, бо раптом що.

Опубліковано

Всім дякую, буду бекапитись, потім гратися...

На жаль з невідомих причин не можу плюсанути нікого.

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...