Перейти до змісту

В Україні страйкують ветеринари


sashulya

Рекомендовані повідомлення

Ветеринарні лікарі з 14 лютого оголосили всеукраїнський страйк через заборону використання кетаміну: на період страйку всі ветклініки України відмовляться від проведення оперативних втручань на тваринах.

Як повідомили в Асоціації ветеринарної медицини України, страйк триватиме до 21 лютого, – інформує Gazeta.ua.

Таким чином ветеринари хочуть привернути увагу громадськості до ситуації, що склалася.

Разом з тим ветеринарні лікарі збирають підписи під петицією «Операції для тварин – без болю і страждань!», яку мають намір відправити до Кабінету міністрів України.

Згідно з Постановою КМУ №4 від 5 січня 2011 року, до групи препаратів «психотропних засобів» віднесено кетамін, який входить до складу препаратів, що використовуються у ветеринарії для проведення загальної анестезії тварин і широко використовується у ветеринарній практиці.

На сьогодні використовувати кетамін можна тільки за наявності спеціальної ліцензії, якої у більшості ветеринарних клінік країни немає.

У свою чергу ветеринари зазначають: речовини-замінники коштують дорожче і не знеболюють, а просто роблять тварину нерухомою.

http://www.volynnews.com/news/ukraine/v_ukrayini_straykuyut_veterynary/

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

... и животное при операции может умереть от болевого шока. Если врач отважится ввести животному кетамин - врачу грозит срок.

Таким образом, маразм в нашей стране все процветает, и теперь он добрался и до животных....

Пожалуйста, БУДЬТЕ ОСТОРОЖНЫ сейчас со своими питомцами. Т.к. помочь им сейчас в случае беды будет практически невозможно....

Сбор голосов под обращением к КАБМИНУ

http://www.sborgolosov.ru/voiteview.php?voite=335

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...