Перейти до змісту

Мандариновий сік

Sant

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Шановні форумчани! Виникло бажання скуштувати такої от екзотики. Може хтось знає, чи є таке взагалі чи то моя бурхлива фантазія мене обманула :D ? Ну звичайно, завжди можна купити кілька кіло мандаринів і зробити самому, але це не так дешево, та і багато не зробиш. Якби була можливість, купив би літра 2. Буду вдячний, якщо хтось підкаже, де придбати.

Опубліковано

якось бачив таке діло на полиці супермаркету.. тобто в природі він існує

тільки там було питання: чи було у того мандаринового соку, щось спільне з мандаринами, окрім назви :)

Опубліковано

...тільки там було питання: чи було у того мандаринового соку, щось спільне з мандаринами, окрім назви :)

Це сумно... В нас взагалі мало який сік є нормальним. В мене, наприклад, завжди виникало питання на рахунок справжності гранатового соку...

Опубліковано

ну гранатовий сік пам'ятаю років 5 назад був 12 грн за літру оптом, оце був справжній..., вроді би з азербайджана, в таких скляних банках

Опубліковано
оце був справжній..., вроді би з азербайджана, в таких скляних банках

Якраз таки азери і грішать "мутним" соком, який і соком не назвеш...

Читав колись тест з детальним хім. аналізом, там переможцем був - Сандора, котрий здається коштує  >20 грн\літр.

Опубліковано

Шановні форумчани! Виникло бажання скуштувати такої от екзотики. Може хтось знає, чи є таке взагалі чи то моя бурхлива фантазія мене обманула :D ? Ну звичайно, завжди можна купити кілька кіло мандаринів і зробити самому, але це не так дешево, та і багато не зробиш. Якби була можливість, купив би літра 2. Буду вдячний, якщо хтось підкаже, де придбати.

В житті не бачив, ні в нас, ні за кордоном.

На соковижималці робив фреш - смачно виходить. Але не настільки смачно, щоб викидати стільки жому, і не їсти мандаринки, як вони є.

Ще смачніше - змішаний мандариновий і хурмовий сік (мандаринок треба трохи більше), але нині хурми доброї вже не купити...

Опубліковано

У мене взагалі виникає сумнів у якості соку, який у нас продають, тим більше гранатового, чи, навіть, мандаринового (якщо такий є). Просто сісти і порахувати собівартість виготовлення такого соку і виходить чималенька сумма. Сама дуже люблю звичайний моркв"яно-яблучний сік, який роблю сама)))

Ще смачніше - змішаний мандариновий і хурмовий сік

А хурму я люблю просто так заточити :P:D

Опубліковано

Нам колись знайомі з Грузії два мішки мандарин привезли. От тоді чавили сік мало не щодня. Але не скажу, що був такий вже смачний. Апельсиновий я люблю більше. Та й грузинські мандарини не дуже солодкі і сік був кислуватим. А ще сік мав не такий насичений, приємний, мандариновий смак, як самі фрукти. А взагалі мандарини обожнюю, особливо взимку. :)

Опубліковано

мандариновый сок покупал и пил неоднократно. Parmalat, если мне не изменяет память. дома фреш тоже работает без проблем. а те, кто не любит "жом" подумайте, много ли сока можно выжать, скажем, из морковки?

Опубліковано

solnishko, понимаешь, одни производители соков считают, что сок - это жом разведенный с водой. другие еще и действительно немножко сока добавляют :smile3: но что морковку, что яблоко, сколько не жми - сока получится наперсток на килограмм. т/н "фреш". с мандарина можно выжать чуть больше. с апельсина еще больше, но все равно, чтобы получить стакан сока надо угробить кило мандаринов. и получить еще полкило "жома" (тоже вкусная и полезная субстанция)

вывод. есть смысл? вот я почистил сейчас мандаринчик и ем его. нах мне этот сок?

Опубліковано

[но что морковку, что яблоко, сколько не жми - сока получится наперсток на килограмм.

ну нєєє.... не рівняйте моркву до яблука. моркву не вижимав, зате з яблуком майже кожен рік маю справу - соку добре вистачає. та і собівартість влаштовує (у всякому випадку дешевше ні ж в магазині :rolleyes: ) Та і якість - домашня!!! :0003: :0003: :0003::smile-zachot:

Опубліковано

solnishko, понимаешь, одни производители соков считают, что сок - это жом разведенный с водой. другие еще и действительно немножко сока добавляют :smile3: но что морковку, что яблоко, сколько не жми - сока получится наперсток на килограмм.

З яблук виходить досить-таки дофіга соку, особливо з соковитих сортів. За моїми спостереженнями, два-три яблука (десь сантиметрів 8 в діаметрі) і одна морквинка - склянка соку є. Ну, правда, і соковитискачка має бути потужна.

З морквою раз на раз не приходиться, але одного разу на ярмарку по вул. Глушець купив 20 кг моркви - то такої солодкої і соковитої ще не стрічав.

А для чавки цитрусових звичайні, "центрифужні" соковижималки не дуже добре пристосовані - жмих виходить досить рідкий. Особливо з мандаринок, за апельсинів чомусь не так. От якби під якийсь прес покласти мандаринку - то соку було б куди більше :)

Досить смачний сік буває з апельсин і ківі. Два-три солодких апельсини, і один солодкий (м'який, не кислий) ківі - виходить дуже цікавий і свіжий напій.

Опубліковано

Одними з останніх новинок є, наприклад, такі продукти, як нектар з Рожевої гуави ТМ "Сандора», який, окрім того, що, володіє ніжним, вишуканим смаком, ще і багатий на вітаміни, «Пікантний томат" ТМ «Сандора», приготований на основі томатного соку і овочів, особливу оригінальність якому додають селеру, часник і перець Чилі, «Мандариновий сік», єдиний в Україні.

(с) http://www.sandora.ua

Опубліковано

Може бачили,зараз сандора продає соки з високим вмістом того самого "соку" :smile3:

Ціна відповідна, близько 25гривників... Жаль не памятаю за сік з чого саме :closedeyes:

http://www.sandora.ua/index.php?id=12

Опубліковано

вывод. есть смысл? вот я почистил сейчас мандаринчик и ем его. н*х мне этот сок?

Ну так я і не мав на увазі постійно пити. Невже не цікаво спробувати?! Я напевно таки куплю собі кіло мандаринів і перечавлю на сок вручну. І хай його не багато, але хоч спробую...

Опубліковано

всеми этими "вип-соками" (от 15 гривен за литр) компании косвенно признают, что "обычные" соки (меньше 10 гривен за литр) они делают из "ароматизаторов идентичных натуральному", красителей, подсластителей, стабилизаторов, усилителей и, разумеется, воды с лимонной кислотой. sad but true..

к счастью всем напиткам я предпочитаю зеленый и травяной чай, а сок из коробки пью либо с похмелья, либо в подарок. кроме детского морковного сока-пюре из 200-граммовой банки (с детства обожаю этот деликатес) и напитка "Бодрость" (шиповник + березовый сок by Fedor :smile3:

Опубліковано
морковного сока-пюре из 200-граммовой банки (с детства обожаю этот деликатес)

:) оце вєщь...і називався він "Румяные щечки"))))) ми з мамою його в густрономі центральному купували, пригадую

Опубліковано

всеми этими "вип-соками" (от 15 гривен за литр) компании косвенно признают, что "обычные" соки (меньше 10 гривен за литр) они делают из "ароматизаторов идентичных натуральному", красителей, подсластителей, стабилизаторов, усилителей и, разумеется, воды с лимонной кислотой. sad but true..

Ага. Я колись регулярно пив апельсиновий сік Сандора, втішаючи себе тим, що це - корисно.

Після того, як я купив соковитискачку - то зрозумів, який смак має справжній апельсиновий сік. І майже нічого спільного з тим, що продається в тетрапаках чи склянках...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...