Перейти до змісту

Про адмінів, що хочуть працювати з ПК

skinik

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Не ображайтесь тільки.

Але тих сисадмінів розвелося майже так само, як і тих, хто робить сайт «якісно і недорого за $100». Слів багато хороших про себе кажуть, а коли заглянути у код — то можна не спати кілька днів потім.

Зараз ледве не кожен третій у нас сисадмін :)

Знайшов приклад резюме одмінєстратора, мо кому знадобиться :Dhttp://lurkmore.ru/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Obmenistrator.jpg

PS. Хоча я і працював певний час системним адміністратором, але себе адміном не вважаю. Скоріше я енікейщик початкового рівня.

Опубліковано

Справжніх адмінів - можна на пальцях перерахувати. А вот, як ти кажеш, енікейщиків - вистачає справді.

Опубліковано
В мене мала у 3-му класі замість конструктора процесор і пам'ять в мамку вставляє. А малий, якому немає двох років, норовить взяти викрутку і закрутити ту мамку в корпус!

Женька, пожалій дітей, купи їм "Лєго". :)

Опубліковано

Лєго їх уже не пре. Їм реальні цяцьки подавай, щоб результат роботи було видно. Правильно зробив чи ні.

Я це привів до того, що "зборщиків" у нас вагони. І це роблять всі, кому не лінь. Кому лінь - теж роблять. Бо пара грн. не жме кишеню.

Опубліковано

Когда я учился в институте, препод по сетям рассказывал что в середине 90-х одной из дипломных работ было описание процесса установки FreeBSD. И комиссия сидела и слушала разинув рты. Сейчас же только ленивый не сможет поставить *никс систему, чтобы она функционировала, насколько стабильно - это уже другой вопрос.

Опубліковано
Але тих сисадмінів

....

а коли заглянути у код

Ділите на нуль шановний, адмін != програміст. Крім того, якщо адмін прише скрипти, то пише він їх сам і, як правило, виключно для себе, сам їх буде використовувати і в процесі цього відладжувати/оптимізувати. При цьому краса стилізації коду, його оптимальність і завадостійкість є зовсім не основними критеріями. Якщо програміст пише код - то тут зовсім інша ситуація, думаю ви саме цю ситуацію мали на увазі. Не варто путати поняття.

Опубліковано

Не ображайтесь тільки.

Але тих сисадмінів розвелося майже так само, як і тих, хто робить сайт «якісно і недорого за $100». Слів багато хороших про себе кажуть, а коли заглянути у код — то можна не спати кілька днів потім.

Зараз ледве не кожен третій у нас сисадмін :)

Знайшов приклад резюме одмінєстратора, мо кому знадобиться :Dhttp://lurkmore.ru/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Obmenistrator.jpg

PS. Хоча я і працював певний час системним адміністратором, але себе адміном не вважаю. Скоріше я енікейщик початкового рівня.

Не треба за всіх тут говорити. Якщо людині чи підприємцю хочеться зробити сайт, то чому він не заплатить 500-700 грн за звичайну сайт-візитку на Joomla чи Drupal? Що в цьому поганого? Але якщо людині потрібен супер-сайт з наворотами, тоді він йде до компаній і команд, де РНР програмісти, веб-дизайнери та директор попросять по 5000, 8000 грн за сайт. Тому і є такий баланс. І варто дивитися на портфоліо, якщо його нема, то ризикувати не дуже хочеться. Я й наразі допомагаю людині, якій я робив сайт, хоча свої заслужені 300 грн я отримав ще два місяця тому. Але я обіцяв, це по перше, і по друге - яне збираюся розводити людей.

Про сисадмінів..де ви бачили програмний код? Він що, повинен бути програмістом? Наскільки я знаю, компанії беруть досвідчений адмінів, а насправді потім останні дійсно налаштують і прокладуть мережу + далі "у мене тут комп не робить/ вконтакт не заходить"...

З.І.

Коль заговорли про лурку, скажу від себе:

Sad but true

Опубліковано

дуже багато людей вважають програмістами тих, хто програми ставить, про що тут можна говорити....

Опубліковано

вики пишет

Систе́мный администра́тор (англ. system administrator) — сотрудник, должностные обязанности которого подразумевают обеспечение штатной работы парка компьютерной техники, сети и программного обеспечения, а также обеспечение информационной безопасности в организации.

...

Системный администратор малой компании (от 5 до 50 рабочих мест) — занимается поддержанием работоспособности небольшого парка компьютерной техники и обслуживанием сети.

Не имеют помощников и выполняют все обязанности, связанные с компьютерами и коммуникациями, в том числе техническую поддержку пользователей. Желательно знание ОС от Microsoft, офисных и бухгалтерских программ типа Microsoft Office и 1С, умение прокладывать локальную сеть. В компаниях, занимающихся разработкой программного обеспечения обслуживает Web-сервера, программы, используемые разработчиками. Желательно знание баз данных и начальные знания языков программирования. Также могут тестировать разрабатываемое компанией программное обеспечение.

если человек зарабатывает себе на жизнь администрированием сети(сетей), прокладкой сетей, установкой windows и установкой драйверов, и вполне выполняет все свои должностные обязанности поставленные начальством думаю он вполне вправе называть себя сисадмином(даже если он не знает что такое VPN и FreeBSD)

а сайты визитки вполне оправдывают свои вложенные деньги, не у всех есть 500$+ на крутой сайт, большинство людей устроит сайт за 300 грн,

но крутые фирмы занимающиеся веб-разработкой получить 300 грн за сайт уж никак не вставляет(там ЗП сотрудникам, налоги государству, оренда и т.д.),

фирмам-разработчикам сайтов подавай лохов готовых вложить на свой страх и риск 500$+ в разработку своей странички ожидая в будущем какой-то прибыли,это не касается компаний которым этот сайт на самом деле надо, типа Аверс, Нова Лінія, Ельдорадо и т.д., но их не так уж и много. Толи дело какому-то самоучке поставить за 300 грн 5-м предпринимателям по сайту типа wordpress - думаю он тоже вправе назваться веб разработчиком, хоть и не таким профессионалом как тот что много знает и бомбит на фирме...

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...