VitaliyS Опубліковано 30 Січня, 2011 в 13:27 #1 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 13:27 Допоможіть,будь ласка,порадою. Син багато грає в ігри і стверджує що наш комп"ютер дозволяє грати тільки при невимогливих настройках. Від його імені спробую взнати чи буде покращення якщо замінити тільки одну відеокарту. Я так розумію,ще й материнська плата та пам"ять має значення,вірно? Так як я не дуже розуміюся на рейтингах цих плат,хочу запитати чи материнська плата MSI K9AGM3 (http://ru.msi.com/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=818) дуже стара чи слабопродуктивна? Чесно кажучи,коли я дивлюся як грає син в ігри я зовсім непомічаю щоб гра "тормозила" але син каже що я просто не знаю яка вона має бути насправді Відеокарта зараз така - Sapphir Radeon 2600 XT Ігри,в які грає - Fifa 2011, PES 2011, need for speed hot pursuit, Medal of Honor - Extended, GTA 4 . Більше я не дозволяю загружати,багато вже пам"яті займає це все. Деякі дані нашого комп.: Материнская плата : MICRO-STAR INTERANTIONAL CO.,LTD MS-7367 > Микропроцессор : AMD RS690/RS690M > Процессор : AMD Athlon 64 X2 5000+ @ 2600МГц > Физическая память : 2048Мб (2 x 1024 DDR2-SDRAM ) > Видеоадаптер : ATI Radeon HD 2600 XT > Жёсткий диск : SAMSUNG HD200HJ (200Гб) > Тип монитора : ASUS LS201яя - 20 дюймов > Oперационная система : Microsoft XP Профессиональный 5.01.2600 Service Pack 3 та Windows 7 > DirectX : Версия 10.00
Fedor4uk Опубліковано 30 Січня, 2011 в 14:58 #2 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 14:58 заміна відео допоможе.материнська плата, пам'ять і процесор - можуть лишитись ті що є.Для цього процесора - підійде відео типу GeForce 9600GT, 9800gt, GT240, GTS250, Radeon 4770/4850/5670
Andruli4ki Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:39 #3 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:39 заміна відео допоможе.материнська плата, пам'ять і процесор - можуть лишитись ті що є.Для цього процесора - підійде відео типу GeForce 9600GT, 9800gt, GT240, GTS250, Radeon 4770/4850/5670цей проц непотягне GTS250 ... немає сенса купувати нову відяху під ваш проц
Саня Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:50 #4 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:50 Можливо цей процесор і не зможе повністю завантажити роботою GTS250, але встановленя цієї відеокарти дасть відчутний прирість продуктивності в іграх. Принаймі відеокарта не буде "вузьким місцем". До того ж, пропонуються й інші варіанти апгрейду відео, так що ТС має можливість обирати.
Fedor4uk Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:57 #5 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 17:57 заміна відео допоможе.материнська плата, пам'ять і процесор - можуть лишитись ті що є.Для цього процесора - підійде відео типу GeForce 9600GT, 9800gt, GT240, GTS250, Radeon 4770/4850/5670цей проц непотягне GTS250 ... немає сенса купувати нову відяху під ваш процto Andruli4ki:Звідки така впевненість? Після встановлення GTS250 продуктивність в іграх виросте в 2-3 рази.І це єдине що треба зробити, оскільки зміна процесора і нарощування памяті не дасть такого ефекту.
Lisovic Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:00 #6 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:00 Тут ще треба врахувати що за БЖ стоїть, якщо він явно "лівий" то або міняти, або не вище GT240/HD5670.
Fedor4uk Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:10 #7 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:10 Тут ще треба врахувати що за БЖ стоїть, якщо він явно "лівий" то або міняти, або не вище GT240/HD5670.з цим згідний. знаючи "зборщиків" і які БЖ ставлять в компи - то може й треба буде замінити.Хоча завжди можна взяти Green версію - і для БЖ не напряжно і проц під зав'язку.
fenmix Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:51 #8 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 18:51 Дивіться в чому річ. Якщо син хоче грати в іграшки, то все буде літати як треба. Кількість NPC (ворогів, друзів в ігрі, трупів, деталей, будинків, машинок) залежить від оперативної спроможності (оперативної пам'яті). Якість картинки (згладжування, шейдери, динамічні тіні, антіалісінг) залежить від відеокарти. Тобто чим краща відеокарта - тим краще виглядає іграшка. Для вашого варіанту (для економії) раджу просто змінити налаштування гри. Але якщо у вас старенька відеокарта (наприклад не підтримую шейдери 3.0, DirectX 10, 11) то у вашому випадку для того, щоб усі сучасні ігри йшли без проблем потрібно відюху замінити. До речі, ось, на що впливає відюха: Мінімальні вимоги до відеокарти: Задовільняючі вимоги до відеокарти:
Andruli4ki Опубліковано 30 Січня, 2011 в 19:33 #9 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 19:33 на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже
Mihas Опубліковано 30 Січня, 2011 в 20:07 #10 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 20:07 Відеокарту бажано змінити, а процесор я б розігнав (без фанатизму і поступово - з кроком в 50-100 МГц)...На даний момент в самого Athlon64 5200+ (частота знижена до 2,6ГГц) та HD5750. Ті ігри, що запускав, йшли на практично максимальних настройках (NFS:HP, Dragon Age). Metro 2033 - трохи приторможувала.
Andruli4ki Опубліковано 30 Січня, 2011 в 20:18 #11 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 20:18 ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштуєМихась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям
Andruli4ki Опубліковано 30 Січня, 2011 в 21:47 #12 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 21:47 ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштуєМихась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччямМоя ссылка от ва ризниця миж 8600 и даною карточкою .......
Mihas Опубліковано 30 Січня, 2011 в 23:18 #13 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 23:18 ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштує Михась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ... хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям 1. ФПС біля 50 - значення, близьке до частоти оновлення LCD-монітору (60Гц). 2. Відео оновити - обов'язково (попробуй посперечайся). Якщо буде мало, то тоді можна і проц. З новим відео і буде видно, чи є в цьому потреба. 3. Про розгін Athlon 64 5000+ є досить інформації в Інтернеті. Він нормально розганяється до 3ГГц (ядро Brisbane) чи 3,2ГГц (ядро Windsor). Для ядра Brisbane це +15% (для Windsor - ще більше). Ну а це трохи більше 1-5%
Fedor4uk Опубліковано 30 Січня, 2011 в 23:31 #14 Опубліковано 30 Січня, 2011 в 23:31 ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштуєМихась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччямтебе ніхто не спитав кому на що гроші тратитиці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштуєМихась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ...хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччямМоя ссылка от ва ризниця миж 8600 и даною карточкою .......Що твоя ссылка доказує? Всі і так знають що різниці між 8600gt і 2600xt майже немає. в твоєму посиланні карта з GDDR4, вона трохи швидша. Відеокарту варто замінити. Те, що заміна відео без заміни процесора нічого не дасть, і про більшу процесорозалежність ігор - доказуй ось цим нічого не розуміючим ламерам з сайту ixbt.com http://www.ixbt.com/video3/video-cpu-combinations-3.shtmlА за такі розумні поради і стиль спілкування - я б тобі РО дав, але я не модератор.
VitaliyS Опубліковано 31 Січня, 2011 в 16:07 Автор #15 Опубліковано 31 Січня, 2011 в 16:07 Прочитав всі коментарі по два рази.Потім покликав сина,і він прочитав ,йому здалося що висновок - купити відеокарту ,але буджет в нього 500 гривень (+ 100-200 я доложити можу) Який блок живлення не знаю,лінь туди лізти,там стільки проводів і вони всі запутані , думаю 350Вт. Крім того,ще потрібно поміняти вінчестер... (може справді краще вже новий,коли блок живлення слабий,і вінчестер міняти? Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра ,може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся" GTS250 - трохи дорожча. Але найбільше мене непокоїть цей коментар,в людини був такий саме процесор: на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже Я б краще розумів,якби знав що таке "фпс" І ще питання,про гру "Мафія- 2" ,він також її грає на самих низьких настройках,коли ж виставити середні то починав тормозити (зі слів сина) а після виходу з гри екран був темний (не чорний,а якбудь то яскравість зменшили на мінімум) це що,тоже за відеокарти?
Andruli4ki Опубліковано 31 Січня, 2011 в 18:05 #16 Опубліковано 31 Січня, 2011 в 18:05 ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштує Михась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ... хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям тебе ніхто не спитав кому на що гроші тратити ці проци ніхто нерозганяє =) неумнічай =) ... приросту від розгону цього проца 1-5% ..... шкура вичінкі некоштує Михась фпс скільки у тебе на нфс? на максималці? напевно 50 чи не так? це неіграбельно ... витрачати на стару відяху гроші ... хай збирає гроші на новий проц і нову відяху ... а не бавитися с старим залізяччям Моя ссылка от ва ризниця миж 8600 и даною карточкою ....... Що твоя ссылка доказує? Всі і так знають що різниці між 8600gt і 2600xt майже немає. в твоєму посиланні карта з GDDR4, вона трохи швидша. Відеокарту варто замінити. Те, що заміна відео без заміни процесора нічого не дасть, і про більшу процесорозалежність ігор - доказуй ось цим нічого не розуміючим ламерам з сайту ixbt.com http://www.ixbt.com/video3/video-cpu-combinations-3.shtml А за такі розумні поради і стиль спілкування - я б тобі РО дав, але я не модератор. Прочитав всі коментарі по два рази.Потім покликав сина,і він прочитав ,йому здалося що висновок - купити відеокарту ,але буджет в нього 500 гривень (+ 100-200 я доложити можу) Який блок живлення не знаю,лінь туди лізти,там стільки проводів і вони всі запутані , думаю 350Вт. Крім того,ще потрібно поміняти вінчестер... (може справді краще вже новий,коли блок живлення слабий,і вінчестер міняти? Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра ,може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся" GTS250 - трохи дорожча. Але найбільше мене непокоїть цей коментар,в людини був такий саме процесор: на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже Я б краще розумів,якби знав що таке "фпс" І ще питання,про гру "Мафія- 2" ,він також її грає на самих низьких настройках,коли ж виставити середні то починав тормозити (зі слів сина) а після виходу з гри екран був темний (не чорний,а якбудь то яскравість зменшили на мінімум) це що,тоже за відеокарти? Рекомендуемые системные требования: Операционная система Windows XP (SP2 или выше) / Windows Vista / Windows 7; Процессор с тактовой частотой 2.4 ГГц Quad Core; 2 Гб оперативной памяти; Видеокарта NVIDIA GeForce 9800 GTX / ATI Radeon HD 3870 или лучше; 10 Гб свободного места на жестком диске; Звуковая карта, совместимая с DirectX 9.0c; Клавиатура и мышь.
fenmix Опубліковано 31 Січня, 2011 в 18:35 #17 Опубліковано 31 Січня, 2011 в 18:35 Прочитав всі коментарі по два рази.Потім покликав сина,і він прочитав ,йому здалося що висновок - купити відеокарту ,але буджет в нього 500 гривень (+ 100-200 я доложити можу) Який блок живлення не знаю,лінь туди лізти,там стільки проводів і вони всі запутані , думаю 350Вт. Крім того,ще потрібно поміняти вінчестер... (може справді краще вже новий,коли блок живлення слабий,і вінчестер міняти? Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра ,може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся" GTS250 - трохи дорожча. Але найбільше мене непокоїть цей коментар,в людини був такий саме процесор: на точно такий самий проц я ставив і аті5770 і GTS250 і в іграх Race Driver Grid, Alliance of Violant Arms, Dirt2 фпс непіднімалось в порівнянні з більш гіршими відеокартами, іграшки зараз проццесорозалежні .... приріст фпс буде 10-15 максимум ... перевірено на практиці ... немає сенсу купувати нову відяху під ваш проц! Приросту ніякого недасть, дасть тільки якість зображення, фпс ляже Я б краще розумів,якби знав що таке "фпс" І ще питання,про гру "Мафія- 2" ,він також її грає на самих низьких настройках,коли ж виставити середні то починав тормозити (зі слів сина) а після виходу з гри екран був темний (не чорний,а якбудь то яскравість зменшили на мінімум) це що,тоже за відеокарти? FPS це кількість кадрів у секунду. Наприклад за 80 можна грати, а за 15-10 - це слайдшоу, типу фотографії показують. Звідси і "тормозять" ігри. Найчастіше всього треба відключити динамічні тіні у грі і все буде ОК. Перевірено досвідом.
Lisovic Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 06:34 #18 Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 06:34 Якщо ж міняти відеокарту , то може цю HD5670, передивився з всіх,що були запропоновані, в цеї найбільша цифра ,може і сама нова ? і в бюджет "ледь впихаєтся" GTS250 - трохи дорожча. HD5670 одна із нових, але не сама потужна, слабша за HD4770. Зате не потрібно зовнішнього живлення і низьке енергоспоживання. GT240 трохи слабша і дешевша. GTS250 може потягнути за собою заміну блока живлення.
VitaliyS Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 16:11 Автор #19 Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 16:11 Lisovic гарно і просто все описав .Думали - думали ,радилися з сином і вирішили взяти новий системний блок. Тепер думаємо,може взяти по запчастинах . Не економити (міняти відеокарту) вирішили після того,як син "полазив" в настройках і після цього ,як він стверджує ,ігри стали йти краще і не тормозять.P.S.Хоча де відключати динамічні тіні він так і не розібрався,щось там немає такого.
Fedor4uk Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 19:16 #20 Опубліковано 1 Лютого, 2011 в 19:16 Lisovic гарно і просто все описав .Думали - думали ,радилися з сином і вирішили взяти новий системний блок. Тепер думаємо,може взяти по запчастинах . Не економити (міняти відеокарту) вирішили після того,як син "полазив" в настройках і після цього ,як він стверджує ,ігри стали йти краще і не тормозять.P.S.Хоча де відключати динамічні тіні він так і не розібрався,щось там немає такого.заміна відео була накращим виходом, але вирішувати звичайно Вам.
Lisovic Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 06:18 #21 Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 06:18 Я б радив зараз взяти якесь потужне відео і блок живлення, це якщо планується подальша модернізація, а згодом замінити материнську плату і процесор. Такий апгрейд легше переноситься бюджетом.
VitaliyS Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 08:02 Автор #22 Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 08:02 Зрозуміло, але я подумав так - якщо вже міняти,то на щось ,суттєво краще, а це значить потрібно змінити не тільки відеокарту а й блок живлення, а ще потрібно замінити вінчестер, бо маловато пам"яті... а це вже майже половина комп"ютера.Тоді це вже не доцільно,на мою думку. Краще взяти потужніший системний блок , а цей продати, наприклад гривень за 900 , а ні то буде мій робочий комп"ютер.
Lisovic Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 08:32 #23 Опубліковано 2 Лютого, 2011 в 08:32 Якщо є можливість взяти зразу потужній системній блок то так краще і зробити. Але якщо фінансів не вистачає зразу взяти все, то ІМХО краще брати запчастинами.А при потужній відеокарті, БЖ окремий прийдеться брати все одно, оскільки ті що йдуть з корпусами не витягнуть.
Ukrainec Опубліковано 12 Лютого, 2011 в 20:48 #24 Опубліковано 12 Лютого, 2011 в 20:48 Боже боже! Добалакалися! Купи просто відеокарту б.в. за 500-800, щось типу: 4850, 4770, 9800, 250, 5670, 5750-5770 і не думай 1-2 роки про апгрейд
pasha1207 Опубліковано 17 Лютого, 2011 в 22:36 #25 Опубліковано 17 Лютого, 2011 в 22:36 може в грі ввімкнена відеоопція V. Sync (вертикальна синхронізація)? це саме більше тормозить усі ігри, наскільки я знаю, і спробуйте змінити розширення на 1280х1024 якщо воно стоїть на більших показниках бо я щось не можу зрозуміти, що така комплектація тормозить ігри на мінімумі..
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.