vampirich Опубліковано 8 Січня, 2011 в 09:32 #1 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 09:32 Якби в ітернет магазинах таке знайти не проблема. Але хотілося б перед тим як купувати пощупати, понюхати, подивитися на насадки які йдуть в комплекті... Щоб визначитися чи це те, що мені треба.На базарі можливо і є, але цікавить не китайський нонейм, а щось типу Dremel чи Proxxon.Бо я навіть і не знаю де в Луцьку є магазини з електроінструментом (в Новій Лінії точно такого нема)
bagsss Опубліковано 8 Січня, 2011 в 09:40 #2 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 09:40 вул.Шопена "Профлайн".як з Волі повертати то він на початку...
Shkoder Опубліковано 8 Січня, 2011 в 10:58 #3 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 10:58 туда хорошо зайти, пощупать, прицениться. а купить, например, здесь, ибо накрутка в Профилайне та еще..кстати, зря вы так о "нонеймах". у меня такой, типа made in austria, прожил десяток лет и постоянно был в использовании
vampirich Опубліковано 8 Січня, 2011 в 11:50 Автор #4 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 11:50 ну то так і хочу. Спочатку роздивитися, що то таке і з чим його їсти, а потім вже шукати де дешевше. І китайський нонейм це не австрійський нонейм. Тим більше не дуже в тому рпзбираюся і шанс купить каку великий
Deemon Опубліковано 8 Січня, 2011 в 12:26 #5 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 12:26 Купляв гравер Powertec PT 1402 2-3 роки тому на старому ринку, за якихось 130-140 грн. Абсолютно люксовий інструмент на свої кошти, має в комплекті струбцинку з штативом, гнучкий вал-подовжувач, простенький набір полірувальних\шліфувальних\відрізних кругів та дюжину бурів. Головне на що варто звертати увагу при купівлі: - нормальна рівномірна робота двигуна при різних обертах (звук дещо візгливий) бо max rpm - 30 000min-1); - відсутність осьового биття на валу (тут бажано вхолосту прогнати з насадками\кругами\бурами), оскільки дисбаланс дуже заважає роботі і пропадає точність. Я також би радив спробувати нормальну, недорогу машинку, а потім, якщо дійсно її не вистачатиме чи об"єми роботи вимагатимуть надійності 24/7/365 - тоді брати Dremel (бачив здається в Епіцентрі). P.S. Якщо потрібен як гравер, якісні стоматологічні бури в т.ч. з алмазним напиленням можна знайти в Медтехніці на Лесі Українки, 57.
vampirich Опубліковано 8 Січня, 2011 в 19:58 Автор #6 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 19:58 дивлюся одразу на Dremel чи їй подібні через те, що робота машинкою буде робитися досить точна, я б сказав ювелірна.. тому точність і зручність - основні показники. а експерементувати з чимось простішим, щоб потім міняти на дорожче - не дуже хочеться.
Andruha_gpz28 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 21:26 #7 Опубліковано 8 Січня, 2011 в 21:26 В Профлайні є ціла вітрина з Dremel і різноманітними аксесуарами. Але ціни дійсно космічні, як і майже на все в нашому місті.З приводу китайського ноунейма, то їх тепер дофігіща (Einhell, Powertec, Sturm, Энергомаш і т.д.) Таке враження, що вони всі з одного конвеєра, відрізняються лише упаковкою, наклейками, та кольором пластмаси корпуса. Є їх на варшавці дофіга, в точках з електроінструментом. В принципі, нормально працюють, користувався, враження позитивні. http://www.mirelectr...?categoryID=769 Дремель оригінальний якісніший, але ця різниця не відповідає різниці в ціні, імхо. Дремель за нормальну ціну тут можна купити. http://baumarket.com...ny-gravery.html
mix_forever Опубліковано 9 Січня, 2011 в 11:13 #8 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 11:13 Я свій купував на Варшавці. "Ferm". Вже служить мены рокыв з 6...
Shkoder Опубліковано 9 Січня, 2011 в 11:35 #9 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 11:35 mix_forever, именно Ferm - я как раз коробку от него нашел
vampirich Опубліковано 9 Січня, 2011 в 15:22 Автор #10 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 15:22 МІкс, зайду якось - покажеш а про китайців більшість відгуків плану "те що продавалося кілька років тому - служить і досі, те що продається тепер - при першому включенні в руках розвалюється"
Andruha_gpz28 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:37 #11 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:37 До речі, те саме на деяких форумах пишуть і про Дремель. Погугли форуми саме про досвід експлуатації цієї техніки. Тут купа нюансів, і багато залежить саме від того, для чого і в якому режимі роботи ця машинка буде експлуатуватись. наприклад отаке пишуть - В дремеле применяется четырехлепестковая цанга из алюминия- само по себе не очень грамотно и после первого проворота- непригодна к употреблению и простенький реостат, что дает момент только на больших оборотах. Ассортимент цанг недостаточен для употребления любого инстумента, имеющегося в продаже. Хороший дремель- только с цифровым индикатором оборотов- но он стоит в Европе 150 евро, у нас не видел вообще. Держать дремель в руке- обычный не очень удобно и даже лучщий дремель имеет биение в 5 раз больше, чем любая проксоновская машинка. Проксон использует только трехлепесковые стальные закаленные цанги с двухсторонним конусом или трехкулачковые стальные патроны- и то , и другое позволяет надежно зажимать хвостовик от 0,5 до 3,2мм. Для регулировки оборотов применена тиристорная схема, поддерживающая момент на низких оборотах, кстати, минимальные обороты- 3-5тыс., а не 8-10 у дремеля. Корпус отформован под руку и в районе хвата обрезинен. Количество фирменных насадок больше, лучше и цена- и годятся любые- у дремеля только свои.Для кустарных работ и ферма достаточно- сам пользую. Алюминиевая цанга после первого проворота в ней стального хвостовика отправоляется в помойку, тк не обеспечивает центровки, У дремеля нет цанг диаметром 0,5 мм. По поводу биения могу выйти на любую экспертизу- в 5раз! Может, такая точность и не всем нужна. Патрон не входит в стандартную комплектацию дешевого дремеля и встечал уже легкосплавные патроны- не уверен, что дремель, правда. Четырехлепестковая цанга- инженерный нонсенс- тело на четырех опорах неустойчиво- учебник физики за 6 класс. Низкий крутящий момент на низких оборотах не дает возможности использовать дремель по вязким материалам. Зажать в дешевый- без патрона дремель стандартное российское сверло, скажем, 0,6мм невозможно.однако основной аргумент- это момент на малых оборотах и эргономика- а с этим даже здесь никто и не пытается спорить. Для справки- шпиндель проксона ( в бормашинке! в станках ещё лучше) гарантировано бьет не более0,02мм, реально 0.005-0.007 мм. Подобные данные просто отсутсвуют во всех характеристиках дремеля...тобто якщо для серйозної роботи, то прокскон ніби кращий і універсальніший . Але тут все залежить від того, для чого буде використовуватись сабж.. http://www.ores.com....hnye-bormashiny
Shkoder Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:49 #12 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:49 насчет низких оборотов. я использую мини-точило, которое сейчас 200-300 гривен стоит по супермаркетам и базарам. к нему идет гибкий вал: так вот, на низких оборотах такая штука - единственная альтернатива дремелю и аналогам. во-первых, присутствует маховик в виде точил. во-вторых, более мощный и низкооборотистый двигатель. до покупки этого девайса действительно мучился, так как Ferm на низких оборотах "не тянет", диск можно пальцами остановить точило и шлифдиск в хозяйстве тоже не лишние, ага
Andruha_gpz28 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:54 #13 Опубліковано 9 Січня, 2011 в 20:54 Повністю підтримую Шкодера. На низьких обертах і Ferm і Dremel будуть поводитись приблизно одинаково.
Andruha_gpz28 Опубліковано 10 Січня, 2011 в 08:26 #14 Опубліковано 10 Січня, 2011 в 08:26 http://www.proxxon.com.ua/page.php?id=87 Почитай таки про Proxxcon. Кажуть люди, що ці машинки варті уваги.
Shkoder Опубліковано 28 Січня, 2011 в 22:29 #15 Опубліковано 28 Січня, 2011 в 22:29 в общем, Ferm по причине раздолбанности подшипников, был подарен тестю на запчасти к его граверу, а себе я выбрал модельку Eurotec EG216. у нас она не очень популярна, зато соседи из Польши и Чехии хвалят. моя приехала с аукро вот буквально сегодня в полдень и сразу же пошла в работу. скажу честно - она ничем не хуже предыдущего Fern, а по эргономике и получше будет (в комплекте удобный гибкий вал, шнур торчит не вверх, а в сторону, регулятор оборотов ухватистый) почему выбрал именно его : хороший диапазон оборотов, 15000-35000 об/мин, подвес, гибкий вал, приличный набор насадок (пять цанг, а не одна-две, как в базарных "дремелях"), две банки отрезных дисков (штук 50 в сумме), по 5-6 шлифовочных дисков по камню, 5 штук по металлу, есть немножко фрез и шарошек (сегодня попробовал - вроде не пластилин), чемоданчик удобный - все наглядно. в общем, 280 гривен стоит однозначно и для любительских работ хватит еще на 3-5 лет вот картинка с польского allegro : до нее положил глаз на этот наборчик, но смутила мощность двигателя. Ferm - 160 ватт, а про Eurotec вообще пишут 260 (врут небось)
konva Опубліковано 29 Січня, 2011 в 14:37 #16 Опубліковано 29 Січня, 2011 в 14:37 біля старого базару як йти в старе місто є магазинчик-називається інструменти і там є якісь варіанти.. я просто питала найдешевший варіант-250 грн
yura717 Опубліковано 17 Червня, 2011 в 21:53 #17 Опубліковано 17 Червня, 2011 в 21:53 Якщо цікавлять інструменти (не тільки електро взагалі, будь що)то запитуйте в лічку, працюю в ПРОФЛАЙНІ з відкриття магазину на сервісі, форумчанам готовий допомагати ))
abbrek Опубліковано 18 Червня, 2011 в 18:11 #18 Опубліковано 18 Червня, 2011 в 18:11 на формуле мужичек торгует всякими бормашинками и насадками,кстати цанги тоже есть,а алмазный спечной отрезной круг вообще блин вечный,уже года 2 им режу метал,бывает толщина 10мм.
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.