Перейти до змісту

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Почну із далека... Чистив комп, замітив що тріснута головка шлейфа (шо зєднує HDD із материнською платою) зліпив ізолентою :) думав певний час протримає, потім комп став сам по собі виключатись, при цьому певної закономірності в часі не було, міг вирубитись під час загрузки вінди, а міг через 3 год. роботи... це все мене достало, пішов купив новий шлейф, поставив, і приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема??? Я сумніваюсь що це перегрівається проц. оскільки радіатор нормальний, кулери працюють, термопасти теж непожалів.

І зразу друге питання як зменшити шум кулерів, комп прочистив від пилі а кулери як гули гололосно, так і гудуть... :angry:

Опубліковано
приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема???

Може бути проблема в БЖ , або погано закріплений кулер на процу.

Опубліковано

Може бути проблема в БЖ , або погано закріплений кулер на процу.

Кулер закріплений нормально, а вот про БЖ можна докладніше, в чому саме може бути проблема і чи можна це вирішити в домашніх умовах?

Опубліковано

Кулери крім чистки, потребують ще змащування. Якщо не допоможе, можливо їх треба замінити. Які температури показує еверест , або біос?

Опубліковано

термопасти теж непожалів.

а вот пасты чем меньше тем лучше

Не ну я не сильно багато, тонким шаром покрив всю поверхню процесора, а хіба не так треба?

Опубліковано

треба, щоб коли прижимається радітором, вона розмащувалась по всій поверхні, бо якщо намазати всю поверхню - термопаста повилазить з боків і може заліпити плату, що не є добре

Опубліковано
Не ну я не сильно багато, тонким шаром покрив всю поверхню процесора, а хіба не так треба?

Всього процесора непотрібно накривати пастою, наносиш на центр процика трішки пасти і ставиш акуратно охолодження.

а вот про БЖ можна докладніше, в чому саме може бути проблема і чи можна це вирішити в домашніх умовах?

проблема може бути в конденсаторах ( могли поздуватись) якщо розумієшся в електроніці і добре паяєш то можеш і сам перепаяти а якщо ні то до майстра. Якщо маєш тестер то провір вольтаж БЖ (+3.3V, +5V, +12V) чи видає він стільки як потрібно або можеш прогнати тест програмою S&M.

Опубліковано

Да варіантів 2 вагони.

Мікротріщинка в материнці. (Тут навіть ремонт не допоможе)

Здутий конденсатор на материнці. (передивися всі конденсатори)

Перекос процесора. (Ще раз зніми охолодження і вийми процесор. Потім не спіши і встав все знову)

Глюкнула пам'ять. (Вийми і гумкою для стирання олівця протри контакти (бо могли і окислитися)

Вийшов з ладу БЖ. (Візьми в когось для тестів на 2-3 дні)

поки досить?

Опубліковано

нууу, так что бы плату залепило это уже слишком,

но чем меньше тем лучше,

равномерно нанести тоооооненьким слоем

и как по мне:

если у тебя очень греется проц - паста тебе не поможет :( даже самая супер-пупер

меняй проц или платформу полностью

мож и проц у тебя АМД?

а кулера шумят...

включены они у тебя куда?

прям в 12вольт - всегда будут шуметь

в маму? и мама не умеет регулировать обороты - будут шуметь

в маму? мама умеет регулировать обороты но выбран режим "перфоманс" - будут шуметь

в маму? мама умеет регулировать обороты и выбран режим "сайленс" но мама регулирует обороты "частотно (тоесть вкл\выкл)" - будут щёлкать

Опубліковано

мож и проц у тебя АМД?

Ха-ха да у мене проц. АМД 64 Athlon x2... Я так поняв шо АМД отстой, а Intel рулить?

Опубліковано

Це вже прогрес , нарешті взнали який проц :), і Intel і AMD мають гарні процесори, просто якщо не слідкувати за компютером і там і там будуть проблеми.

Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори.

Опубліковано

Так все таки які температури системної плати і процесора? Це важливо, через перегрів, елементів комп"ютер може відключатись. Може відключатись і через Блок живлення, який забитий по саме не хочу пилюкою, може і через здуті конденсатори. Блок живлення почистити можна відкрутивши чотири болтика, і відповідно знявши кришку. Разом глянути конденсатори.

Сорі шо так довго не відповідав. Довго роздуплявся :) Тест в AIDA64 Extreme Edition (trial version) показав: (на фото)

Уявлення не маю шо тут хорошого а шо поганого, помоєму стабільно...

post-9068-0-32413900-1294257116_thumb.jp

Опубліковано

На кулерах не завадило б мастило поновити, особливо якщо на втулочних підшипнках, при навіть невеликому зносу будуть гудіти добряче. 

Знімаєш, віддираєш наклейку (заглушку якщо є), залишки заводського мастила, чи того що від нього залишилося - С2Н5ОН в поміч. Бажано промивати все, в т.ч. вісь крильчатки, але той вал фіксується делікатною розрізною шайбою, яку слід знімати акуратно.

Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку. (якщо наклейка приставати не захоче, спиртом обезжирюється поверхня і скотч) 

Якщо ситація не запущена, і знос в межах норми - запрацють як щойно з конвеєра. 

Якщо крильчатки "гуляють" від великого зносу втулок\підшипників - кулер на заміну.

Також гул і вібрації бувають,якщо лопасті кулерів пошкоджені\поламані, особливо на великих, де дисбаланс дуже замічательний.

Опубліковано

Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку.

Силіконове можна замінити якимось іншим?

Опубліковано

Капельку-дві силіконового *тавтологія* мастила і все зібрати в зворотньому порядку.

Силіконове можна замінити якимось іншим?

Десь я таке читав (неперевірені джерела) шо можна машине масло використовувати.

Опубліковано

Мастило - будь-яке. Навіть для швейних машин. Можна і автомобільне. Тертя так ж саме.

Пошукай в BIOS-і опцію Q-fan control і вистав режим Silent. Стане тихіше.

Для процесорів AMD ця опція може називатися Cool&Quiet.

Перегрів, також, може спричиняти і Північний міст - що призведе до неминучої перезагрузки. Однозначно додати вентиляторів в корпус на обдування нутрощів. Поставити охолодження на радіатор Північного моста. (Рукою попробувати його температуру).

Опубліковано

Сорі шо так довго не відповідав. Довго роздуплявся :) Тест в AIDA64 Extreme Edition (trial version) показав: (на фото)

З температурами все добре, а от з напругою 12 вольт не дуже. Бажано булоб перевірити її тестером, або в тій самій аіді під навантаженням (ігру запустити з тяжкою графікою). Що робиться в блоці живлення в середині? Заглядував?

Опубліковано
Можна і автомобільне

Не радив би, в свій час також ним мазав, кулерам потім тяжко стартувати, по причині того що автомобільне чуток загустає, коли температура в кімнаті <20.

Силікон не проблема найти, практично на любій точці з радіодеталями є, навіть 2мл хватить на пів життя.

Опубліковано

...комп став сам по собі виключатись, при цьому певної закономірності в часі не було, міг вирубитись під час загрузки вінди, а міг через 3 год. роботи... це все мене достало, пішов купив новий шлейф, поставив, і приблизно через 20 хв. роботи комп знову виключився... в чому може бути проблема???...

В мене були такі ж симптоми, така поведінка стала приводом для серйозного апгрейда ;)

В мене потекли конденсатори. Довгий час лікував кулаками та іншими діями, далекими від здорового глузду.

Гарантія вже кінчилась?

Може глючити датчик температури — в біосі краще відключити режими термінової зупинки процесора :unsure:

Ще з материнками звичайно йдуть утиліти, що дозволяють контролювати напруги (чи через біос) — може спробувати :unsure:

Кулери я змазую топленим салом, проблем поки не помічав. Хоча інертна змазка, певне, краще :unsure:

Опубліковано

мож и проц у тебя АМД?

Ха-ха да у мене проц. АМД 64 Athlon x2... Я так поняв шо АМД отстой, а Intel рулить?

ну интелы,

особенно Сore, значительно холоднее

Опубліковано

З температурами все добре, а от з напругою 12 вольт не дуже. Бажано булоб перевірити її тестером, або в тій самій аіді під навантаженням (ігру запустити з тяжкою графікою). Що робиться в блоці живлення в середині? Заглядував?

Не в БЖ не заглядував, а як поняти шо з " напругою 12 вольт не дуже" Тіпа НЕдотягає до потрібної напруги? " Бажано булоб перевірити її тестером" яку саме деталь перевірити і шо має (в хороому і поганому випадку) показувати тестер. І зразу скажу тестер я ще ніколи в житі в руках нетримав :) Хібащо батерейку тестерив :)

Опубліковано

Так вона не дотягає майже на 1 вольт, має бути 12в а маємо 11,1в, допускається якщо не помиляюсь +/-5%(0,6) вольта, з лінією 12в є проблеми. Поміряти напруги можна в будь якому штекері живлення, центральні 2 проводи земля(-), крайні +5 та +12 Вольт. А взагалі залишається варіант з аідою тільки під навантаженням.

Раджу все таки заглянути в блок живлення. Певна річ все перед тим повимикати, живлення від компа (220в).

http://r-hard.vn.ua/psu_1.html

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...