Перейти до змісту

Програмісти - небачений резерв для наповнення бюджету України

Harddriver

Рекомендовані повідомлення

Рєбята, держава величезний механізм і ми в ньому, якщо не шестерні, то хоча б гвинтики. І щоб цей механізм працював, треба щоб кожна деталь працювала, а не ставила ультиматуми. Спочатку зробіть свою роботу (сплатіть податки), а тоді вимагайте виконання роботи іншими учасниками процесу (відкриття кримінальних справ за розбазарювання держ. коштів). А то самі порушуєте закони, а хочете щоб інші цього не робили.

...

Я вперше радий, що голосував (в першому турі) за Тигипка.

...

п.с. платять всі: сапожніки, кравці, стоматологи, юристи, перукарі і т.д. Вони що не в таких умовах як іт-шники? Чи ви "ізбранниє"? Ким і для чого?

1. Відповім твоїми ж словами (з іншої гілки):

Партнерів можна обрати, а партнера-державу - ні. Та й держава - такий партнер, що перша намахати хоче, я б з таким партнером добровільно діла не мав...

воза на рельси - це не модернізація...

Це супергра в одні ворота. Умови і обіцянки я прийняв, але держава під час гри міняє правила, як зручно їй, а не мені. Податки завжди були визначальними у підприємництві - загналась держава всі пішли в тінь, ввели єдиний податок - надходження виросли в 6 разів, всі вишли з тіні.

2. Всі реформи а-ля Азаров і Тигіп Сергійко абсолютно не зачіпають тих, хто вже є "владєльцем заводов, газєт, параходов", а лише малий та середній бізнес. Щемити офшорників з міль"ярдними обігами ніхто й не збирається, натомість дірки латають за рахунок тих, хто: по-перше нічого не взявши в держави створив собі (і не тільки) робочі місця, забезпечив себе і сім"ю (в тому числі й учителів,членів родини,батьків-пенсіонерів, інвалідів), зрештою, сплачує різноманітні податки та збори; по-друге - став НЕЗАЛЕЖНИМ, і цим ду-у-уже не подобається нинішній владі, яка своїх апетитів зменшувати не збирається, але залізти в чужу кишеню - запросто - http://mignews.com.ua/ru/articles/46186.html

3. Хтось тут говорив, що ІТ-шники не хочуть платити податки? Хочуть і платять. Але все має бути в розумних межах (я маю на увазі ставки податку і ще дещо - наприклад умова мати більше як одного замовника. Навіщо? Багатьом вистачає працювати на ОДНОГО німецького дядю) і враховувати ПЕРСПЕКТИВУ. Індія і Росія, наприклад, програмьорам дає величезні пільги, Грузія ще деяким категоріям - народ просто звалить з країни.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

• Відповідей 56
  • Створено
  • Остання відповідь

Рєбята, держава величезний механізм і ми в ньому, якщо не шестерні, то хоча б гвинтики. І щоб цей механізм працював, треба щоб кожна деталь працювала, а не ставила ультиматуми. Спочатку зробіть свою роботу (сплатіть податки), а тоді вимагайте виконання роботи іншими учасниками процесу (відкриття кримінальних справ за розбазарювання держ. коштів). А то самі порушуєте закони, а хочете щоб інші цього не робили.

...

Я вперше радий, що голосував (в першому турі) за Тигипка.

...

п.с. платять всі: сапожніки, кравці, стоматологи, юристи, перукарі і т.д. Вони що не в таких умовах як іт-шники? Чи ви "ізбранниє"? Ким і для чого?

1. Відповім твоїми ж словами (з іншої гілки):

Партнерів можна обрати, а партнера-державу - ні. Та й держава - такий партнер, що перша намахати хоче, я б з таким партнером добровільно діла не мав...

воза на рельси - це не модернізація...

Це супергра в одні ворота. Умови і обіцянки я прийняв, але держава під час гри міняє правила, як зручно їй, а не мені. Податки завжди були визначальними у підприємництві - загналась держава всі пішли в тінь, ввели єдиний податок - надходження виросли в 6 разів, всі вишли з тіні.

2. Всі реформи а-ля Азаров і Тигіп Сергійко абсолютно не зачіпають тих, хто вже є "владєльцем заводов, газєт, параходов", а лише малий та середній бізнес. Щемити офшорників з міль"ярдними обігами ніхто й не збирається, натомість дірки латають за рахунок тих, хто: по-перше нічого не взявши в держави створив собі (і не тільки) робочі місця, забезпечив себе і сім"ю (в тому числі й учителів,членів родини,батьків-пенсіонерів, інвалідів), зрештою, сплачує різноманітні податки та збори; по-друге - став НЕЗАЛЕЖНИМ, і цим ду-у-уже не подобається нинішній владі, яка своїх апетитів зменшувати не збирається, але залізти в чужу кишеню - запросто - http://mignews.com.ua/ru/articles/46186.html

3. Хтось тут говорив, що ІТ-шники не хочуть платити податки? Хочуть і платять. Але все має бути в розумних межах (я маю на увазі ставки податку і ще дещо - наприклад умова мати більше як одного замовника. Навіщо? Багатьом вистачає працювати на ОДНОГО німецького дядю) і враховувати ПЕРСПЕКТИВУ. Індія і Росія, наприклад, програмьорам дає величезні пільги, Грузія ще деяким категоріям - народ просто звалить з країни.

Радий, що маю таких шанувальників свого таланту, але давай будемо читати, а не тільки писати. Мою фразу "Умови і обіцянки я прийняв" читав? Я прийняв ці умови, плачу податки, але виходжу на майдан, бо вони непідйомні для мене - так це звучало в контексті розмови з Лючі. А що ми бачимо тут?

Не платитиму (порушуватиму закон), поки вони крадуть (також порушують закон)

З другим пунктом цілком згідний, тому стояв на майдані, а от третій прокоментую цитатами (як і ти)

[плачу] ще й страховку медичну оплачую коли туди їду :)

Во -во, як буде прозоро все ,куди ідуть наші податки, і на що, тоді і платити буду :P

звіздять, вони а не платять. Мій спіч не стосується тих, хто дійсно справно платить податки, так само як і не про них говорив Тигипко.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

то Volyniaka: це з тієї самої теми ;)

Я плачу податки, справно, але їх збільшують, замість обіцяних канікул.
Лючі, я повторюся, я податки плачу і буду платити, але якщо влада доведе до такого стану, що я не зможу буду вести бізнес, то я закрию бізнес і піду на біржу, шукати роботу на дядю. Кому від цього стане легше?

Відчуваєш різницю між їхньою позицією і моєю?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

значить правильно Тігіпко каже: доїти вас треба, причом насильно.

А себя он подоить не хочет, ска? :mdr:

Шото я не понял.

Ты говориш, что податки платить нада. Согласен.

Но в то же время говориш:

За таке я сам готовий "піднімати на вила".

Так в нашей благородной стране 80% налогов идут на "таке" ;) Почему же никого на вила не подняли?

З.Ы. Лично у меня позиция выехать с этого дурдома при первой же возможности.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

значить правильно Тігіпко каже: доїти вас треба, причом насильно.

А себя он подоить не хочет, ска? :mdr:

Шото я не понял.

Ты говориш, что податки платить нада. Согласен.

Но в то же время говориш:

За таке я сам готовий "піднімати на вила".

Коли ви, б***ь, читати навчитесь?

доречі про податки - наша вельми шановна служба зайнятості, принаймі обласне управління гуляє корпоративний Новий Рік у "Зеленому Гаю" - повністю все оплачено профспілками - і ви хочете що б ми оплачували на ось таке податки?

Я хочу, щоб податки платили всі, але не на "таке".

З.Ы. Лично у меня позиция выехать с этого дурдома при первой же возможности.

Шапка-двері, чемодан-вокзал

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оце жовчі наплювали в тему.. ужс.. а топік так невино починався....

.." ...Ніщо не предвіщало біди..."

:smile-zachot:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тігіпко - небачений ресурс для біореактору.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Тігіпко - небачений ресурс для біореактору.

Рано тобі ще в політику, іди лисого Сталкера поганяй.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel Добре. В сталкері і то більше логіки, ніж у вашій політиці.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, я какбэ прочитал ;)

Шож ты часть моего поста в цитате то упостил? ;)

А именно:

Так в нашей благородной стране 80% налогов идут на "таке" ;) Почему же никого на вила не подняли?
Шапка-двері, чемодан-вокзал

Возможности пока нет, а так... Завтра был бы в аеропорту ;)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Почему же никого на вила не подняли?

Возможности пока нет, а так... Завтра был бы

Єдності немає, тієї єдності, яка була під час попередніх помаранчевих виборів. А без єдності, нас, як розібраний віник, по одному поламають. Вила гарна зброя, якщо їх тисячі-мільйони, а інакше це сільськогосподарський інструмент, і перти з ним на танки/омоні т.д. - марна справа.

А от про "вокзал" подумай. Є бажання? Вперед.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

От nickel тут без мене воює... А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Давайте підіб'ємо підсумки.

Нарахування на зарплату складають щось біля 36% (ще попобігати треба, щоб офіційно оформити на роботу, підприємці та бухгалтери мене зрозуміють).

Ще з усієї решти ми купуємо товари і послуги, в кожному з яких сидить 20% ПДВ. Ну дещо там експортерам перепадає, думаю не більше 5%, всеодно ми тих грошей не бачили і ніколи не побачимо.

Ітого, як не крути - більше 50% із заробленого ми віддаємо в державу. А що держава віддає нам? За ліки в лікарні - плати, за навчання - плати, за рішення суду при вашій-же правоті - плати, всі "радості життя" обкладені потрійним акцизом. За дороги доречі теж плати, тільки це стосується автомобілістів.

Ось тому кількість українців і зменшується постійно, і так буде допоки такі "дояри" будуть своїм хазяйським оком заглядати в наші кишені, на предмет - що-ж там ще залишилось?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А от знаєте, Harddriver, чому більшовики прийшли до влади? Ото вони і проповідували гасла про те, що народ платить, а верхні класи на тому жирують. І в основному це була правда.

Але якщо розібратись - СРСР при всій своїй показній пропаганді соціальної рівності, створили суспільство бідних. А західноєвропейська цивілізація позиціювали себе, як суспільновідповідальне середовище. Тобто - багаті і бідні - це апріорі, але багаті мусять більше віддавати бідним і виживати мають і ті і ті.

До чого тут Україна? До радянських стандартів ми не можем і не хочем повертатись, а йти до європейських, то в наших силах. Не тільки в держави, а й в інших її членах.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда. "Давайте візьмем, і поділим". Бидло повелось, і попало в стійло на 70 років. Це пісня взагаліто не про те. А якщо порівнювати західну і нашу систему - там завжди держава стояла на боці захисту приватної властності (читай - малих приватних власників). А великий капітал - доводилось при всій любові до грошей "щемити", бо опиняться там, де зараз Мороз. В СРСР жеш приватної власності не було апріорі, за виключенням там кроликів-свинок, яких держава і тоді намагалась порахувати і посадити за "нетрудові доходи".

Luchi - ви справді вважаєте що ваш любимий ...ідер веде нас у Європу? Да у них всіх совок, вибачте на обличчі написаний.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Небыло бы революции 17 года в России, до сих пор, в той же Европе, кер бы так и начали "богатые делится с бедными"...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Немає багатих і бідних, є більш удачливі достойні і менш. Іще є приватна власність, верховенство закону і виборче право, яке з скотів і рвачів повільно (там) робило людей.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

ви вже в такі дєбрі залізли, що там програмістами і не пахне. :D

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Ух, как все запущено то... Будем жить правидно братья и сестры и снизойдут к нам боги депутатские и министерские и одарят своей благодатью и милостю, аминь!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

То Arden (ти зрозумієш):

А я і роблю, в міру своїх можливостей. Хто читає Борду, той знає.

п.с. і перестань моргати - ;) , чи в тебе нєрвний тік?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

А я ще раз повторю - якщо хочеш, щоб до тебе ставились правильно і робили по-честі, то і сам будь таким. Легко бачити смітину в оці іншого, а колода в своєму непомітна.

Ух, как все запущено то... Будем жить правидно братья и сестры и снизойдут к нам боги депутатские и министерские и одарят своей благодатью и милостю, аминь!

А чим ми гірше цивілізованих народів Європи і північно-американського континенту? В чому наша запущеність?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Мда. "Давайте візьмем, і поділим". Бидло повелось, і попало в стійло на 70 років. Це пісня взагаліто не про те. А якщо порівнювати західну і нашу систему - там завжди держава стояла на боці захисту приватної властності (читай - малих приватних власників). А великий капітал - доводилось при всій любові до грошей "щемити", бо опиняться там, де зараз Мороз. В СРСР жеш приватної власності не було апріорі, за виключенням там кроликів-свинок, яких держава і тоді намагалась порахувати і посадити за "нетрудові доходи".

Luchi - ви справді вважаєте що ваш любимий ...ідер веде нас у Європу? Да у них всіх совок, вибачте на обличчі написаний.

"...у Вас другие любимые авторы есть"

Ви всерйоз бачите реальну силу, яка нас з болота витягне? То певно інопланетяни...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

nickel, та читав, знаю.

Але, в нашій країні таким людям як ти, я, наші сусіди, нажаль, нічого не змінити. І не треба казати, що всі так кажуть, а встати і піти щось доводити просто нема духу.

Я перший піду, якщо буду бачити якусь ціль і хоч примарний шанс того, що вона буде досягнута. А так... то все балачки...

А реакція на податки така, що люди вже просто замучились "виживати" і ловлять будь - який шанс принести копійчину до хати. А якщо платиш податки то віддачі від держави 0...

п.с. То привичка, не зважай ;)

А чим ми гірше цивілізованих народів Європи і північно-американського континенту? В чому наша запущеність?

Банально скажу, але "каждый народ имеет ту власть на которую заслуживает" ©

Європа, Америка - період загарбання капіталів проходив в них 100 - 200 років назад. В нас цей період зараз. І от зараз ми живем так, як і вони 100 - 200 років назад.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Та ні Arden, цей період називається початковим накопиченням капіталу, який ніколи не проходив чесно. Нажаль.

Та історичний розвиток обманути не можна. Як не крути...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Може і так.

Суть в тому, що зараз їхні магнати не переживають, що в один момент прийде дядя і забере в них все, так як власність у них вже не одне покоління.

Але проблема в тому, що в нас немає 100 років і шляхів вирішення цієї проблеми зараз просто нема.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...