zzzvalentinxxx Опубліковано 7 Грудня, 2010 в 16:52 #1 Опубліковано 7 Грудня, 2010 в 16:52 Цікавить досвід експлуатації автомобілів Pegout Expert, Citroen Jumpy, Fiat Scudo 1998-2003 р.в. Розкажіть всі за і проти цих авто, так як хочу придбати щось із них.
fedot Опубліковано 7 Грудня, 2010 в 17:11 #2 Опубліковано 7 Грудня, 2010 в 17:11 Цікавить досвід експлуатації автомобілів Pegout Expert, Citroen Jumpy, Fiat Scudo 1998-2003 р.в. Розкажіть всі за і проти цих авто, так як хочу придбати щось із них.Є досвід експлуатації 2.0 JTD, хоча як я розумію, ти намірився брати 1,9D,TD. Купу слабких місць можу підказати - на розборці одна з профільних машин у мене була))) Навіть в цінах на з/ч б/в зорієнтую. Але ліпше подзвони - довго писати)
zzzvalentinxxx Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 07:35 Автор #3 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 07:35 Окай! Ввечері подзвоню...
Harddriver Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 10:42 #4 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 10:42 Fedot, опиши тут, pls, дуже цікаво. Теж задумуюся над такою машинкою.
max Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 11:01 #5 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 11:01 fedot, ну взагалі відпиши, варто браті франц/італ. авто в наших природніх умовах м. луцька?А то багато пишуть, типу, запчастин нема, того, сього.. Цікавить твоя думка, якщо машина подобається (допустим)Які плюси, які мінуси. Якщо не складно.
yura2281 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 11:08 #6 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 11:08 В мене як мінімум у трьох знайомих такі машинки, до речі у всіх різні(Pegout Expert, Citroen Jumpy, Fiat Scudo).Всі задоаолені, проблем із запчастинами не має. Кажуть що дуже практичні машинки як для сімї.
Waver Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 15:42 #7 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 15:42 якщо тут не заборонено постити ссилки на інші сайти, то саме більше реальних відгуків про майже любий автомобіль любої моделі, можна проглянути тут: http://www.autonews.ru/models_opinions/
zzzvalentinxxx Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 16:04 Автор #8 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 16:04 якщо тут не заборонено постити ссилки на інші сайти, то саме більше реальних відгуків про майже любий автомобіль любої моделі, можна проглянути тут: http://www.autonews.ru/models_opinions/ Як на зло нема там цих авто
fedot Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 16:44 #9 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 16:44 Ок. Взагалі авто досить пристойно показує себе в україно-волинських умовах. Місткий, зручний, досить потужний, економічний. Як для буса - досить комфортний. Коротше - позитивненько. Але перейду до мінусів, то всім цікаво.Для "розгляду" беру 1,9д/1,9тд. Ці двигуни найрозповсюдженіші поки у нас. При покупці зверніть увагу на КПП, на плавність та безшумність її перемикання. Є проблема - вилітають синхронізатори або шестерні 1-ї, 2-ї та задньої передач. Новий синхрон коштує орієнтовно 4 000 гривень. Коробка б/в - 500-600 у.о. Двигун дуже боїться перегріву та любить якісне мастило. Рекомендую змінювати повітряний фільтр вдвічі частіше, ніж рекомендується заводом виробником. До нашої соляри досить невибагливий, але ж все в розумних межах)) Турбіни проблемні, оскільки до нас вже попадають з добрячим пробігом - думаю, подальші коментарі зайві. Б/в - орієнтовно 250-300 у.о.Підвіска спокійно витримує наші дороги. В ідеальному варіанті знайти бус із переднім стабілізатором - їх чомусь дуже мало. Єдина але серйозно-підступна проблема - передні ступіци, а саме те місце, куди входить палець шарової. Ступіца алюмінієва, палець стальний. Якщо періодично не контролювати, то палець розбиває місце посадки і згодом лопає вухо кріплення. Уявіть, як на ходу випадає ричаг з шаровою....Ліпше зайвий раз на СТО заїхати. Як з/ч ступіци є дефіцитом, ціна 150-200 у.о. за одну б/в.Популярністю користуються також задні пружини до цих авто.Дефіцитом також є колісні диски - сам не знаю, чому на них такий попит. 25 у.о. за 1, я навіть вже кілька разів під замовлення їх привозив...Слабким місцем є дверні ручки - вони досить ніжні, а наш народ їх тягне з усієї дурі...От і лопають)Ну от ніби і коротко про головні мінуси я сказав. З запчастинами проблем нема, це однозначно. В ремонті ці буси теж не складні.Ще дещо про 2.0 JTD/HDI. Крім вищевказаних проблем - там вже значно побільшало електроніки. Є підлий клапан, що відсікає турбіну, і можна досить довго без неї їздити, не знаючи про це...Особливо якщо на трасу не виїжджати, чи вище 130 не їхати. А винуватець - захований запобіжник на 10А))))))Паливної апаратури нема, є ПНВТ (паливний насос високого тиску). На ньому стоїть хитрий датчик/клапан, якщо вилітає, то машинко просто перестає їхати. 120 у.о за б/в і 150 євро новий. ПНВТ дуже чутливий до якості солярки, зайвий паливний фільтрик не завадить, інакше ПНВТ може почати "пускати стружку", що веде до заміни останнього, а це недешево 300-400 у.о за б/в.Електронні форсунки. Всі, а не одна, як на 1,9. Якщо виходить з ладу хоч одна - машина на сервіс, і своїм ходом вона туди не добереться.З запчастинами на цей двигун трохи складніше, на розборках таких, дволітрових, машин мало. Є в Ковелі, ціни - як коли в голову зайде)))Дуже зле, якщо на 2.0 HDI "летить" КПП, а особливо, якщо вона на механічному зчепленні. Досить рідкісна та дорога. Я сам ледь не всю Польщу за такою об"їздив))) В результаті завіз на ремонт стару. Ну і наостанок. Дехто додає в ДП трохи моторного мастила. Двигун від того працює дійсно м"якше, але який вплив має те мастило на двигун та паливну систему - я не знаю.Ну от. За граматику прошу не бити - щось нема сил сьогодні слідкувати))) В кого ще якісь питання - звертайтесь. Що знаю - то розповім)
Harddriver Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:15 #10 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:15 fedot, супер, все зрозуміло, дволітровий не варто брати. Підкажи ще який розхід дизеля в місті і по-трасі?2 max - як бачиш, їх робить три заводи, тому : З запчастинами проблем нема, це однозначно., причому я думаю вибирати можна з оригіналіу, і значно дешевшого неоригіналу (з іншими французами ситуація уви не така приємна). Але мене особисто приваблює форм-фактор.
fedot Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:33 #11 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:33 fedot, супер, все зрозуміло, дволітровий не варто брати. Підкажи ще який розхід дизеля в місті і по-трасі?2 max - як бачиш, їх робить три заводи, тому : З запчастинами проблем нема, це однозначно., причому я думаю вибирати можна з оригіналіу, і значно дешевшого неоригіналу (з іншими французами ситуація уви не така приємна). Але мене особисто приваблює форм-фактор. Чесно кажучи, я б якраз дволітровий і взяв би - після толкової діагностики двигуна на компі в дизеліста. Два літри - просто новіші двигуни..Отже і ресурс і всьо таке))На Фіаті трошка інший двигун, Цитрамон і Пиж двигуни мають ідентичні (наскільки я пам"ятаю)По новому оригіналу не розженешся...Ціни офігєнні. Китай - відпадає зразу. (Замінили ступічний підшипник, Луцьк-Кив-Луцьк і розвалився нафіг. Хоч і був з китайських найдорожчим) Отже ліпше шукати б/в в нормальному стані.
Harddriver Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:38 #12 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:38 Та по новому - то понятно. Через рік -два всякі корейці з поляками підтягнуться Сам маю француза який вже наполовину француз.
fedot Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:40 #13 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:40 Та по новому - то понятно. Через рік -два всякі корейці з поляками підтягнуться Сам маю француза наполовину. Поляки вже підтягнулись, а от Корейці чомусь ні..Хоч і мали вдосталь на то часу)
Vect0r Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:52 #14 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 18:52 Вибачайте за оффтоп.fedot, діагностику Golf 3 GTI, у вас можна зробити?
fedot Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:10 #15 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:10 Вибачайте за оффтоп.fedot, діагностику Golf 3 GTI, у вас можна зробити?Якщо підвіски - то можна, хоч я там уже і не працюю. 050 100 18 51 Сергій. Бажано звонити зранку, до 09.00 і бути готовим відразу їхати.
Vect0r Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:35 #16 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:35 Вибачте не уточнив, я про комп діагностику... почитати чи є помилки.
fedot Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:44 #17 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 20:44 Вибачте не уточнив, я про комп діагностику... почитати чи є помилки.В коллеги є комп. Після 15-го Грудня хіба лиш. Набереш мене.
ALI Опубліковано 16 Грудня, 2010 в 23:05 #18 Опубліковано 16 Грудня, 2010 в 23:05 Цікавить досвід експлуатації автомобілів Pegout Expert, Citroen Jumpy, Fiat Scudo 1998-2003 р.в. Розкажіть всі за і проти цих авто, так як хочу придбати щось із них. Я не розпишу так круто як fedot, але про деякий досвід експлуатації розповім. Маю зараз Peugeot Expert 2001, 2.0 HDI. Катаюсь приблизно 4 роки, і накатав приблизно 70 тис. За весь час експлуатації міняв: 2 рази ремні та ролікі; ремонтував паливопідкачувальний насос(той що в баку); по підвісці - сайленблоки, резинки, реставрація шарових; і кожні 10 тис. масло і фільтри. Плюси : авто досить динамічне, приємне в керуванні, оцинкований кузов, малий розхід палива (6-7 траса, 7-9 місто), файна пасажиро- і вантажомісткість( сіли 8 чоловік і поїхали, а вантажу 800 - 900 кг грузив і "в пєрьод"), міцна підвіска. Мінуси : та щось я не знайшов Швагро експлуатує Fiat Scudo 1998 1.9 TDI. За 5 років накатав 180 тис. І це майже постійно загружений і з причіпом. Автомобілем задоволений, ремонтував звичайно більше за мене, проблем з запчастинами не було. Із його слів: треба дивитися за тросом зчеплення(має властивість перетиратися - це в старіших моделях, бо в мене на Expertі гідравлічне), слідкувати за рівнем масла в КПП(має здатність витікати через старенькі сальніки), Заливати хороше масло і вчасно міняти розхідники, щоб не мати проблем в дорозі. Ще від себе: мав можливість кататися на 1.9D, 1.9TDI, 2.0HDI, 2.0 turbo(бензин). 1.9D - як на мене трошки слабоватий, тупий на розгін, але по місту вистачає, і по трасі свої 100 км/год їде. 1.9TDI - в принципі динаміка краща як 1.9D, особливо відчутно на обгоні за містом, всеж турбіна дає своє. 2.0HDI - трошки динамічніше за 1.9TDI, більш розтягнуті передачі. 2.0 turbo - це взагалі "самальот". Але за його "літучість" треба платити паливом (13-15л.)
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.