IronSun Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 14:48 #26 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 14:48 Може хто знає координати нормальних американців в Луцьку?p.s. Жжоте, тов.Bit. Я от вчусь на магістратурі ЛНТУ і чомусь не кричу всім, що через півроку я проектуватиму дороги і аеродроми і що клав я на всіх, хто не вчився на моїй спеціальності. Навіть для репетиторства потрібно мати хорошу репутацію серед людей, бакалавр - незакінчена вища освіта
Bit Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 17:07 #27 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 17:07 я розумію, що моя відповідь була злегка різкуватою. просто дуже неповажаю людей, котрі не маючи і зеленого поняття, починають впевнено плести нісенітниці по темі. свій факультет і курс вказав лише для того, щоб пояснити товаришу юраулу чому я в цій темі компетентний і чому (як він написав) я "ріжу дупля". відносно підходу до дітей... по-перше... у мене він є. займався з дітьми переважно молодшого шкільного віку. і до контрольних готував, і до олімпіад. хоча з дітьми важко займатись, це правда. до них потрібна і витримка, і підхід, і підготовка (щоб учню не скучно було сидіти). з старшими певною мірою простіше-людина яка платить за себе гроші, хоче їх відпрацювати і відповідно майже не буває випадків з невиконаними вправами.ще один аспект... шановний юраул, де в моїх постах ви бачите некоректну українську мову? на відміну від вас, бидла (я повторюсь) я вільно спілкуюсь і правильно.
Yuraul Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 17:16 #28 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 17:16 шановний юраул, де в моїх постах ви бачите некоректну українську мову? Знайди в себе у цьому пості хоч одне речення, де перше слово написане з великої літери.) Шифт зламався? Відповідаючи на питання в приваті: так, я такий всебічно розвинений. І не тра мені туди писати, я не із етіх ваших, я традиційної орієнтації.
Axel Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 22:11 Автор #29 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 22:11 Ну що ж, трошки часу пройшло, скажу перші враження, критику та вдячність стосовно більшості речей, що написані вище,.. скажу крізь власну призму ставлення/розуміння до проблеми вивчення.одразу скажу-вивчити мову самостійно нереально. це вам не співати. тут є два аспекта-базис в плані письма і (ОБОВЯЗКОВО!) розмовна практика! розмовну практику дома ніяк не вивчиш.На мою думку, саме в англійській мові, можливо у більшості мов, але в англійській мові, в першу чергу основна річ це ВИМОВА. Може колись я скажу, що головним є вимова, але етап не той. Зараз я хочу: а)в загальному розміти, що людина сказала, б)зуміти прочитати написане, в тій же самій книзі для самостійного вивчення. Для мене ну дуже важко зрозуміти мову, а точніше виділити у тому усьому потоці невнятної вимови букви, які створюють слововосполучення, а потім знайти десь в мозку переклад, й зрозуміти сказане. Поки весь процес пройде, то буде сказано ще як мінімум кілька слів, які фізично обробити уже часу немає, і вони пролітають мимо.... Це так дуже грубо сказано стосовно а)Тепер б). Тут все начебто просто, як 2+2Саме головне це вивчити слова, тому що без словникового запасу вивчити мову нереально (хоча це само собою розуміється), якщо вчили англійську в школі, в інституті, вчили! =), ваш словниковий запас приблизно 4000 слів, скажете: не може бути? Ось сайт на якому зібрано 6000 самих популярних англійських слів(такий каталог робиться програмно, використовуючи декілька тисяч книжок, журналів, можливо, інтернет сторінок etc.) - думаю більшість слів в списку після 3000 будуть вам відомі...досить цікавий сайт, якщо каталог робиться дійсно так, то можливо знадобиться, тільки б щось подібне в електронному варіанті, і з перекладом, типу якісного словника непогано також прочитати деяку літературу по запам'ятовуванню слів, я взагалі вважаю що для всього повинна бути своя система і в першу чергу це для пам'яті, досить непогана книжка C. Гарибян "Как развить и улучшить память", правда в мережі знайти її неможу, щось схоже є на rutracker.org від того самого автора...Книжечка цікава, стосовно тої другої, то певно ця- http://rutracker.org...c.php?t=2466345За гугл теж оригінально.Улюблені пісні, фільми - це все в принципі попереду, і мають певні мінуси, бо в піснях ''ковтають'' букви, а з фільмів мало що можна дійсно навчитись, (це більш для душі), краще книгу почитати.Гороть, Євгенія Іванівна. Самовчитель англійської мови [Текст] : навч. посібник для студ. вищих навч. закладів / Є. І. Гороть ; Волинський держ. ун-т ім. Лесі Українки. - Луцьк : Вежа, 1995. - 334 с. - ISBN 5-7763-9783-9... та іншу літературу бажано було б вказувати стосовно цікавих книг прямий лінк, або як у даному випадку де можна подивитись, купити, почитати.Питання є стосовно наукової бібліотеки,- знаю, що там є відділ іноземних мов, може хтось там щось знайшов корисне. Вимова - це добре. але англійської є купа варіантів! Англічани одне, шотландці інше. Датчани розмовляють ще інакше, американці - взагалі по своєму. А італійська англійська (якщо можна так її назвати ) взагалі казка! Це наразі останнє на чому хотілось наголосити. Варіацій на тему є багато. Вищезгаданий Драгункін наприклад говорить на так званому середньоєвропейському варіанті англійської мови. Що вибрати саме вчити, не знаю, та це в принципі не так й важливо. Є безліч говірок, тонів, наголосів, що дуже тяжко сприймаються на слух. Ще в школі на моє питання викладачці, про різницю між британською й американською, я зробив припущення, що це як російська та українська, вона в принципі погодилась. Для нас це просто, а зі сторони іноземців це прірва. І за образи, Bit ти не правий причому дуже неправий,.. і давайте не оффтопити.У цій темі ще багато відкритих питань, може ще хтось захоче розказати по якій книжечці він вчився, згадає про завчений до дірок словник, оповість про методику, мотивацію чи курси, які зуміли переломити щось в собі. Бажаючих підчерпнути щось цікаве, та людей, які досі вчаться тут думаю теж знайдеться чимало, тож тема продовжується, комусь да й знадобится.Головне велике бажання!!!От я, наприклад, вчу самостійно...хоча базис зі школи в мене був..Головне прояв фантазії,щоб навчання було цікавим,а не банальне зазубрювання термінів..от тільки часу доведеться чимало затратити.Удачі у здійсненні задуму!!! Тобі особисто, та усім хто на шляху теж удачі та великого-привеликого натхнення. Спасибі усім хто поділився думками, відписав, або хотів відписати. Більшість порад буде враховано у вигляді тих чи інших дороговказів.
Yuraul Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 23:35 #30 Опубліковано 1 Грудня, 2010 в 23:35 REFUSION, на жаль, прямого лінка не знайшов. Можу якось поділитись живою книжкою.
Yuraul Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 08:47 #31 Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 08:47 ' date='Сегодня, 02:01' post='1052258597']мову треба вчити, а не книжечкуСаме так. Живу мову.) Маючи певний базис, чітке розуміння основ, багато чого можна просто здогадатись: значення незнайомих слів, словесні конструкції, які до цього часу не зустрічались. А щоб розрізняти слова треба якраз оцей базис+слухати живу мову - музика, кіно, спілкування. Слухати, слухати, слухати. І почнеш розрізняти слова, говірки, акценти і тд.)
Axel Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 20:56 Автор #32 Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 20:56 ' timestamp='1291248106' post='1052258597']ех... ти найголовнішого, судячи із оцього постиська так і не зрозумів Може й так, просто те, що писалось вище це адаптація ''під себе й на зараз'' Те що мав зрозуміти, або ж як мені розуміється зараз можна у суперзагальному образі подати у вигляді таких поличок, починаючи з самої верхньої: 1. Щоб досконало знати мову треба вчитись ціле життя./ Momento more 2. Вільно розмовляти на бажаній мові можна лише після значного часоперебування у осередку цієї самої мови і під впливом тих людей, які її творять у сучасному ключі./ Ван тікет ту City of Angels пліз 3. Добре вивчити мову можна спілкуючись тривалий час із людьми, які володіють нею досконало, або ж близькі до ідеалу. Спілкування переважно у вигляді діалогу, невимушеного спілкування на різні теми./ Тільки де їх знайти, і що вони в Луцьку забули; а по Скайпу багато знайдеться благородних допомогти, кнопку поиск знайти лишилось 4. Вчити мову потрібно із репетитором, в групах, на курсах, чи з добре знаючими мову людьми, які побували ''там''. Вони допоможуть з вимовою, дадуть відповіді на запитання, підкажуть що не так./ А їх розвелося,.. як попиту, може хтось толкових підкаже, так в далекій перспективі? 5. Вивчення можливе самостійно, з купою книг, словників, різних програм, аудіобуків,... Часто, щоб довести самотужки цей пункт до кінця не вистачає крижаного терпіння та часу./ Ссілко пліз 6. Та база на якій формуються знання грунтується на словесному лексиконі. І всі ті кілька тисяч слів потрібно запам'ятати, на це потрібен час і голова хороша./ Флешко пліз. 7. Для здійснення необхідно бажання та стимул. Чим більше, тим вище можна піднятися самому./ І потім тим довше падати, з хмарочоса, або з стільця (кому як повезе) усвідомивши, что всё могло бы быть по-другому, вся жизнь могла пойти по-другому. 8. Першопричина, у кожного своя, але в основному їх дві./ І вони часто не надто позитивні. Потенційний поліглот маючи (7) потрапляючи одразу в (2) за тиждень-два перебування отримає хіба-що квиток додому. Із 100 сучасних глядачів, що йдуть на перегляд фільму в кінотеатр, як думаєте скільки підуть на оригінал+титри, а скільки на дубляж? А по суті, будуть і словники, і книжки (Yuraul, поки ''живої книги'' не потрібно), і о-да буде вивчення мови, таке широке поняття, не знаю навіть всіх складових процесу. [nd] в моэму ''постиську'' лиш сухі слова, але ж сучасні книги можна слухати, я ж не збирався вчити щось тупо по книжках. Все озвучено, оцифровано, навіть відео-уроки по книгах є. Величезний вибір підкастів. Вибору... Що там ще буде ... Головне прояв фантазії,щоб навчання було цікавим,а не банальне зазубрювання термінів..от тільки часу доведеться чимало затратити.Рекомендую навчання проводити у формі якоїсь гри,задіювати образне мислення..можна фільми на англійській мові дивитися..Або,для прикладу,я обожнюю співати,музику взагалі,тому беру пісні(англійскі) які люблю,перевожу і співаю,так слова швидше вчаться і менша ймовірність їх забути.. і ще багато чого... головне мати час та бажання оте все робити, слухати й дивитись. Що з того всього вийде покаже час.Якщо ви хочете мати те, чого ніколи не мали, то приготуйтесь робити те, чого ніколи не робили /Коко Шанель/
Вoвчик Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 22:56 #33 Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 22:56 ех... ти найголовнішого, судячи із оцього постиська так і не зрозумівнайголовніше вивчити слова, остальне підтянеться само собою якщо:1. будете тренуватись у вимові, наприклад через Скайп, в мене знайомий польський так вчив, набирав випадкові номера і знайомився, причьому на контакт йшли в основному дівчата, кубітки польські;2. якщо будете поповнювати свій словниковий запас кожень день на 20+ слів, перших 1-2 тижні можна і по 10-ть3. якщо не будете порушувати пункт №24. брати їх будете із пісень, телепередач, серіалів, фільмів, фут. матчів, відеозаписів конференцій і т.д.: суть в тому аби ви декілька раз почули як же його правильно вимовляти, а то можна зазубрити даже не маючи поняття як насправді треба вимовляти і при реальній ситуації, даже декілька раз перепитавши всерівно не зрозуміти те що зазубрив колись неправильно...маючи реальний досвід спілкування стикнувася з такими речами: morning замість good morning, "МАН" замість man(МЕН), cannie(канні) замість can not, would nee замість would not, monday(МОНДАЙ) замість (МАНДЕЙ), "i do need" замість "i need" і т.д.як випаде шанс поспілкуватись з якимось туристом, чи самі таким станете, чи зможете ви відразу адаптуватись до такої вимови, якщо вам будуть лупити по 150 слів в хвилину... нормальная скорость речи здорового русского человека 60-100 слов/мин. Кстати, средний темп немецкой речи 110-130 слов/мин. Еще быстрее говорят англичане. Их показатель – 140-150 слов/минпричому якщо наша чи російська мова як кажуть мова ємоцій, з купую прикметників і т.д. для того щоб повністю передати як ви себе сьогодні почуваєте після вчьорашньго =), то мови германської гілки несуть більш інформативний характер;
max Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 23:09 #34 Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 23:09 vanabee ти краще розкажи досвід реального довготривалого спілкування з англомовними аборигенами, в місцях їх прирьодного проживання Я так розумію він у тебе був. Що цікавить -яке відношення англомовних до людей з акцентом -яке відношення англомовних до людей з українським(російським) акцентом - те що контакти більш близькі ніж по роботі неможливі (з "чуркою" по їх міркам то) - це і так ясно, але мало, лі, може є нюанси?
Вoвчик Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 23:28 #35 Опубліковано 2 Грудня, 2010 в 23:28 vanabee ти краще розкажи досвід реального довготривалого спілкування з англомовними аборигенами, в місцях їх прирьодного проживання Я так розумію він у тебе був. Що цікавить -яке відношення англомовних до людей з акцентом -яке відношення англомовних до людей з українським(російським) акцентом - те що контакти більш близькі ніж по роботі неможливі (з "чуркою" по їх міркам то) - це і так ясно, але мало, лі, може є нюанси? 9 місяців працював в Шотландії, 3 в Англії, серед британців в основному спілкувався з такими які до таких чурок вже привикли; - акцент вони чують кожень день (для спавки населення Лондона 7 000 000 чоловік, рахується що там проживає ще 5 000 000 нелегально(або непрописані)), тобто кожен 2-й в столиці з акцентом, в провінціях звичайно меньше... тому вже привикли, до компанії з акцентом повний ігнор, даже в вашу сторону не подивляться, будуть ігнорити, зачепиш типу: "How are you?" , бовкнуть типу "not bad" і відвернуться, якщо ж заведуть тебе в компанію, сприймають як свого, акцент не акцент - пофігу. Про Україну більшість не чули, остальні відразу називали Чорнобиль, прикро =(, тому якщо питали where are you from?, казав - Ukraine і бачив оттаке обличчя - говорив Russia, хоча британці мають добру освіту... доречі русіян справді бояться - наша мова сприймається їм приблизно як нам руминська(як на мій погляд), досить непогано, здається навіть краще і нема =), послухайте руминській для прикладу, відповідно і акцент трохі змякшує слова, нормально взагалі то сприймають, серед націй поліглотів то ми певне маємо 2-є місце, після Молдован, ті то взагалі Молдовська, Російська, англійська і францюзька в рази 2 краща... - ньюанс в контакті в тому що головне попасти просто в компанію де вони будуть самі по собі (тобто завести друзів), а як я х.з. - в мене не було =) більше посміхайтесь, це люблять і наші і в США і в Британії
Bern Опубліковано 3 Грудня, 2010 в 14:36 #36 Опубліковано 3 Грудня, 2010 в 14:36 Я би зробив такий поділ: 1. На першому етапі вивчення порекомендував би вивчити алфавіт і почитати з розумінням 1-й рік Єшко. (Нічого не чую, але трохи розумію). 2. Читання адаптованих книжок (наприклад, Treasure Island). (Нічого не чую, але розумію більше). 3. Перегляд оригінального кіно з субтитрами (є маса навчальних, є не складні мультфільми). (Трохи чую, трохи розумію). 4. Читання оригінальних дитячих англ. книжок (можу порекомендувати Harry Potter). (Трохи чую, розумію ще більше). 5. Чат спілкування з іноземцями (ICQ, Skype і т.д.). 6. Перегляд фільмів з субтирами, читання оригіналів простих. Далі самі зрозумієте Вивчаючи англійської мови, на мою думку, ви маєте пройти 2 основні етапи: 1. 1 етап можете рахувати завершеним, коли раптом усвідомите: "Опа, я читаю книжку, розумію і не задумуюсь над перекладом". На цьому етапі ви навчились думати по англійські 2. "Я дивлюсь новини, розумію і не задумуюсь над перекладом". Якщо не враховувати вашу вимову, то можете вважати, що англійську ви знаєте
ssokirkin Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 21:34 #37 Опубліковано 8 Грудня, 2010 в 21:34 Попробуйте это-Pimsleur - English For Russian Speakers На ex.ua есть 30 уроков
Рекомендовані повідомлення
Заархівовано
Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.