Перейти до змісту

Книга "Про Луцьк"

Otto Kreer

Рекомендовані повідомлення

Гміна в перекладі з польської -- це релігійна громада. отже, Єврейська гміна (тобто будинок єврейської гміни)-- це будинок єврейської релігійної громади.

ще один момент -- отримує допомогу в хеседі якраз людина, яка належить до общини прогресивного іудаїзму, абол члени її родини.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

скажіть йому, що я для нього робила редагування тексту цієї книги -- роки за 3 до того, як її видали в Києві.

але жодного примірника цієї книжечки в мене нема, і тому я навіть не знаю, чи там моє ім"я вказано.

а про те, що було на місці фонтану перед ВНУ (тобто колишнього обкому) він може чудово перепитати в мого батька, якого він так само знає -- Миколу Дмитрієва. він якраз переїхав до Луцька в 1953 році і був свідком того, як будувалася тодішня вулиця Леніна, а нині проспект Волі.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тю. я повелася як молода. Метельницький вже помер роки 4 як.

фу на вас.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

на місці фонтану навпроти головного корпусу ВНУ не було ніяких синагог. тому що до початку п"ятдесятих там був яр між двома пагорбами, в який скидали сміття.

К вышесказанному могу добавить,что в 1960-62 годах кроме мусора здесь еще была воинская часть,но в стадии расформирования.Бродили там все кому не лень,были какие-то постройки типа бараков,в которых ремонтировали автотехнику.И посему, естественно,весь грунт в округе был пропитан маслом,соляром до самого пупа Земли.Центровым местом этого района была гауптвахта,что синагогу не напоминала никак (хотя как знать).(автор ex- Mihail,сменил имя по техническим причинам а не корысти для)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Гміна в перекладі з польської -- це релігійна громада. отже, Єврейська гміна (тобто будинок єврейської гміни)-- це будинок єврейської релігійної громади.

ще один момент -- отримує допомогу в хеседі якраз людина, яка належить до общини прогресивного іудаїзму, абол члени її родини.

этот дом служил, изначально для омовения и подготовке мертвецов к погребению...дом принадлежал общине и перестроен для нужд общины, для религиозных нужд,....но не как синагога...это Вам любой ортодокс скажет,....что Хевра кадиша не может быть синагогой...

про хесед, та же песне.....любой человек, имеющий какое-то родственное отношение к евреям имеет право пользоваться услугами хеседа...

хесед-это не религиозная организация....хесед и община прогрессивного иудаизма ..две разные организации....в одном здании...с разным руководством и разными бухгалтериями и счетами...

спросите у Максима (ник lumax)...его папа директор Ровенского хеседа, филиалом которого является луцкий.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...