Перейти до змісту

Ремонт у сусідів

SysR

Рекомендовані повідомлення

Опубліковано

Є наступна ситуація -- сусіди зверху роблять ремонт. З 6ї ранку я чую як майстри обговорюють плани по ремонту на день. У вихідні дні в себе в кімнаті чую як працює перфоратор. Культурне прохання робити шумні роботи у будні дні закінчилися фразою "пішов геть, я не перевищую рівень шуму і маю право працювати з 6ї ранку до 22ї вечора".

Я все розумію що хочеться чим швидше закінчити ремонт і роботягі готові працювати хоч цілодобово без вихідних (якби законом не було обмеження), але ж є якісь межі розумні межі. Я у вихідний хочу в себе дома довше поспати і віддихнути у тиші. Порадьте як можна даного сусіда поставити в якісь рамкі.

Опубліковано

Я коли жив в Рівному, був свідком як дідок зверху щоранку о 6:30 виносив на балкон колонки і вмикав якусь весільну гопавку і робив зарядку... Тим самим будячи сусідів.

Закінчилось це тим що йому вирвали електролічильника.

Опубліковано

Вже знайшов Документ 45-2006-п, редакцiя вiд 24.01.2006

9. У приміщеннях житлових будинків заборонено:

зберігати вибухонебезпечні чи екологічно шкідливі речовини і

предмети;

голосно співати і кричати, користуватися звуковідтворювальною

апаратурою та іншими джерелами побутового шуму з двадцять другої

до восьмої години;

проводити у робочі дні з двадцять першої до восьмої години, а

у святкові та неробочі дні цілодобово ремонтні роботи, що

супроводжуються шумом. Власник, наймач (орендар) приміщення, в

якому передбачається проведення ремонтних робіт, зобов'язаний

повідомити мешканців прилеглих квартир про початок зазначених

робіт. За згодою мешканців усіх прилеглих квартир ремонтні та

будівельні роботи можуть проводитися також у святкові та неробочі

дні. Рівень шуму, що утворюється під час проведення будівельних

робіт, не повинен перевищувати санітарних норм;

утримувати на балконах і лоджіях тварин, зокрема птицю, і

бджіл;

Опубліковано

Порадьте як можна даного сусіда поставити в якісь рамкі.

всего лишь теория, но выскажусь. если соседи там "стены двигают", то достаточно будет заявления в ЖЭК или домком о незаконной перепланировке или подозрению на оную. мало ли, они сегодня перфоратором стены "подпилят", а завтра у тебя потолок провалится. довести это можно до серьезной мороки, вплоть до сборов подписей с соседей, главное чтобы у тебя было время рассылать бумажки в различные инстанции. в идеале придут к ним в гости строгие люди и попросят ремонт заморозить до получения всех нужных и ненужных разрешений.

но вообще, с соседями лучше дружить, imho. лично у меня всегда получалось, и когда сверху ремонт делали, и снизу. вызвонил хозяина стройки, поговорил. он пояснил политику партии своим ждамшудам и все довольны. а всего-то делов - согласовали время когда шуметь можно и когда нельзя.

обговаривать такие вещи с мастерами-прорабами - только портить нервы и пополнять свой словарный запас идиоматических выражений. они люди подневольные и для них только один бог - тот, кто бабки платит. а на остальных насрать, причину придумай сам.

Опубліковано

Фігня в тому шо я розмовляв з власницею -- жінка передпенсійного/пенсійного віку. Да і вдалося вияснити що не я 1 з нею сварився з цього приводу, просто я наймолодший хто сварився, чом не привід нахамити і послати чим по далі.

• 4 місяця потому...
Опубліковано

"В нашей стране действует ряд нормативных актов, направленных против шума. Существу-ет Закон Украины от 03.06.04 г. № 1745 «О внесении изменений в некоторые законодательные акты относительно защиты населения от влияния шума», статьѐй 24 которого предусмотрено, что дома и прилегающие территории относятся к защищѐнным объектам. В ночное время, с 22 до 8 часов, на защищѐнных объектах запрещаются громкое пение и возгласы, пользование зву-ковоспроизводящей аппаратурой и другими источниками бытового шума. Произведение на за-щищѐнных объектах ремонтных работ, сопровождающихся шумом, запрещается в рабочие дни с 21 до 8 часов, а в праздничные и нерабочие дни — круглосуточно. Владелец помещений, в которых предусматривается произведение ремонтных работ, обязан сообщить жителям приле-гающих квартир о начале обозначенных работ.

Согласно ст. 46 п. «е» этого Закона, за нарушение требований относительно соблюдения тишины и ограничения определѐнных видов деятельности, сопровождающихся шумом, пред-приятие, учреждение, организация, гражданин — субъект хозяйственной деятельности — вы-плачивает штраф в размере от 50 до 450 неналогооблагаемых минимумов доходов граждан. В случае если предприятие и другие перечисленные субъекты не прекратили нарушения после применения финансовой санкции, они выплачивают штраф в размере 100% стоимости реали-зованной продукции, выполненных работ, предоставленных услуг.

Статья 182 Кодекса об административных правонарушениях Украины. Нарушение требо-ваний законодательных актов относительно защиты населения от вредного влияния шума или правил соблюдения тишины влечѐт за собой предупреждение или наложение штрафа на граж-дан от 5 до 15 неналогооблагаемых минимумов доходов граждан и наложение штрафа на долж-ностных лиц — субъектов хозяйственной деятельности — от 15 до 30 неналогооблагаемых ми-нимумов доходов граждан.

Вышеупомянутые действия, совершѐнные лицом, на протяжении года подвергавшимся ад-министративному взысканию за такие же нарушения, влекут за собой наложение штрафа на граждан от 15 до 30 неналогооблагаемых минимумов доходов граждан с конфискацией звуко-воспроизводящей аппаратуры, пиротехнических средств, иных предметов нарушения тишины или без таковой и на должностных лиц и граждан — субъектов хозяйственной деятельности — от 50 до 150 неналогооблагаемых минимумов доходов граждан с конфискацией звуковоспроиз-водящей аппаратуры, пиротехнических средств, иных предметов нарушения тишины."

Реально і акуратно можна боротися з таким явищем, виключно збираючи заяви від сусідів і відправляючи їх спочатку в ЖЕК, потім в Луцький МВВС, тоді - в УМВС, далі - прокуратура міста, області та ін. При наявності показів сусідів, аудіо, фото та відеозаписів, а ще краще - документів з міліції (копій постанов, протоколів) можете безпосередньо звертатися в суд з заявою про компенсацію моральної шкоди.

Опубліковано

Закінчилось це тим що йому вирвали електролічильника.

Варто було б йому разом з лічильником і дещо інше вирвати, а на те місце підключеного лічильника вставити. Для профілактики та виховання решти населення в дусі поваги до оточуючих :rolleyes:

• 2 тижня потому...
Опубліковано

Напевне, гнів божий :rolleyes: спіткає мешканців, коли їхніми сусідами вирішують стати бізнесмени :angry2: індустрії обману - так звані "священнослужителі".

Починається з будівництва, котре обертає акуратний затишний чистий парк з асфальтовими доріжками на купу багнюки, туалет та смітник, через які неможливо перепливти, як це можна спостерігати, наприклад біля міського паспортного відділу по вул. Кравчука.

Справжнє ж "щастя" прийде до вас тоді, коли будівництво завершиться. Вам будуть бомкати в рейку та вити з 8-ї ранку, а іноді й цілодобово, а найголовніше - примусять слухати через гучномовці, так звані "проповіді", котрі більше нагадують відповідь двієчника, не готового до уроку, а насправді мали б бути НЛП :jeer: . І нікуди від цього ви не дінетесь, оскільки стаття 35 Конституції трактується рядом громадян так: "Україна - держава церковного мракобісся та вседозволеності". :huh:

post-10692-0-46767900-1300457001_thumb.j

post-10692-0-16557500-1300457013_thumb.j

post-10692-0-73184200-1300457026_thumb.j

Опубліковано

Напевне, гнів божий :rolleyes: спіткає мешканців, коли їхніми сусідами вирішують стати бізнесмени :angry2: індустрії обману - так звані "священнослужителі".

Починається з будівництва, котре обертає акуратний затишний чистий парк з асфальтовими доріжками на купу багнюки, туалет та смітник, через які неможливо перепливти, як це можна спостерігати, наприклад біля міського паспортного відділу по вул. Кравчука.

І справді з початком цього будівництва стало майже нереально вийти з того маленького парку з чистим взуттям, а то й взагалі доводиться обходити його. Споглядати гори сміття одразу за загорожею від будівництва не надто приємно - наводите лад на власній території, приберіть хоча б пляшки біля самісінького паркану...щовихідних зі свого будинку шуму не чую (живу неподалік), але постійне пиляння-стукання-зварювання, коли гуляєш з малям у парку, що поруч, не надто подобається.

Хоча, думаю, довгенько доведеться ту картину споглядати, щось не надто просувається їхнє "благе діло"...

Опубліковано

Не менш поталанило й мешканцям перехрестя вул. Чорновола та пр. Соборності м.Луцька, де звичайний армійський модуль для ведення психологічної війни поступово всмоктав у себе стільки потом та кров"ю зароблених людських грошей, що відбрунькувався та породив поряд себе величезну страхітливу потвору. Уявляєте, якої маси дзвона туди почеплять? А якої потужності динаміки?

Пропоную співрозмовникам викладати подібні факти тут, або у темі Дороги, церкви та злидні землі Волинської...

Особисто я не проти віри. Але очевидно, що узурпатори релігії поступово підминають та витісняють інтереси громадян. Чому усе не-фанатичне населення зобов"язано щодня слухати рекламу з їхніх матюкальників??? Це грубе порушення законодавчих актів щодо дотримання тиші. Найменшою мірою - хуліганство.

post-10692-0-80417000-1300479749_thumb.j

post-10692-0-20104900-1300479778_thumb.j

Опубліковано

імхо, з сусідами краще домовлятися. Колись і сам будеш ремонт робити....

Церкву будувати? Все можливо. :)

Але особисто я будував би не церкву, а концтабір, куди зібрав би 3 категорії не-громадян ("не" - бо для них же Закон не писаний): капіталісти, посадовці та церковники. :0011:

• 3 тижня потому...
Опубліковано

Іноді складається така ситуація: унітаз новенький,чистенький, хоч воду пий, гідрозамок - кілька сантиметрів, а з нього періодично смердить каналізацією. Якщо таке прикре явище з"явилося у вас після того, як сусід з 9-го поверху зробив у себе в квартирі ремонт - можете сміливо йти до нього та з чистою душею топити в унітазі: він відрізав та заглушив каналізаційну трубу, котра йшла вище його санвузла - на дах, до вентиляційного гриба. Тепер ви все життя насолоджуватиметесь ароматом, мало того, що шкідливим для здоров"я, та ще й вибухонебезпечним.

632917.jpg

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

• Створити...