Перейти до змісту

Життя вчить...

Skorpio76

Рекомендовані повідомлення

Ми досить часто дивуємося і скаржимося, що жадності людській немає межі.

Але ті, хто чманіють від маніакального бажання наживи мають знати "У ЖИТТІ ЗА УСЕ НЕОБХІДНО РОЗПЛАЧУВАТИСЯ". інколи ця плата надзвичайно висока....

Сьогодні мені розповіли одну досить повчальну історію.

Лікарня, нічне чергування... Майже одночасно у приймальне відділення поступає двоє хлопців. Одного привозять батьки. Хлопець попав у бійку і отримав кілька розсічень і батьки боячись, що у нього струс мозгу, доставили його негайно у лікарню.

Другого хлопця привезла швидка, яку викликала випадкова перехожа, яка побачила, що його збив автомобіль на вулиці на окраїні міста. Стан його був досить тяжкий, хлопець втратив багато крові. Ніяких документів, які допомогли б встановити особу постраждалого при ньому не було. Мобільний телефон під час аварії був розбитий.

Медсестра повідомила чергового лікаря про двох хворих, яких доставили у приймальне відділення. На що він відповів, що спершу піде до того пацієнта, у якого Є ГРОШІ (зрозуміло, що батьки які привезли сина, який постраждав у бійці бажаючи, що б усе "було тихо" "попросять" лікаря неофіційно обстежити хлопця). так і було зроблено за півтори години лікар обстежив пацієнта, отримав "подяку" від батьків і хотів повернутися у відділення. Але медсестра його повідомила, що 20 хв тому помер інший пацієнт, якого привезли після ДТП і необхідно зробити заключення... Зайшовши у сусідню кімнату, лікар спокійно відхилив простиню,якою було вкрито тіло і голову померлого хлопця .... і побілів. Цим невідомим постраждалим виявився ....його рідний син....

Через тиждень лікар покінчив життя самогубством.....

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

що тут скажеш, звичайно дуже страшна та трагічна історія і лікарі наші теперішні зажераються як ті свині на преміксах! ЗІ. а хабарі брати ми їх самі навчили, за що зараз і розплачуємось, деколи і не ГРОШИМА! :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

це справжня подія чи казочка якась? :unsure:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось психологічною казочкою попахує, як і про оператора мосту із сином...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

угу. страшилка для первокурсников медучилища

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Щось психологічною казочкою попахує, як і про оператора мосту із сином...

Може й казочка, але варто було б зробити висновки. Не в кожній казці щасливий кінець...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Те, що лікарі беруть гроші це один момент, так би мовити - невідовортність капіталістичної моделі розвитку країни, другий момент полягає в тому, що появляється багато лікарів в яких знання на рівні 1-2 курсу медучилища, тобто теоретично, трішки підвчитися в медичних знаннях і воаля - я лікар. Їх ще називають - лікарі для справки, тобто дуже гарно і бистро виписують що треба, а як до справи, так зразу "футболять" людину зі свого кабінета в інший.

Особисто мені, не шкода заплатити гроші лікарю за його роботу і час, але ж, щоб він справді був високо-якіснимм спеціалістом, а не чиїмсь кумом якого пригріли на тепле місце.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(мій власний досвід) Два роки назад розбив собі брову, пішов в 2-гу лікарню і мені зашили безплатно, тільки купив рукавиці і т. п. мелочь, а лікарька нехотіла взяти навіть 20-тку за роботу.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

не шкода заплатити гроші лікарю за його роботу і час, але ж, щоб він справді був високо-якіснимм спеціалістом

Підтримую

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я цілком свідомий того, що усі хочуть жити, мати на хліб і до хліба!

Тому не засуджую хороших лікарів, які приймають подяку від вилікованих пацієнтів.

Погодьтеся, нічого катастрофічного немає, коли лікар приймає після завершення лікування від пацієнта певну подяку.

Мудрий пацієнт обов"язково віддячить, тому, що знає, що через деякий час можливо доведеться звернутися до цього лікаря.

Мова йшла про ті випадки, коли лікарі просто тупо вимагають грошей, інакше полишають пацієнтів без допомоги.

Нерідко рідні хворого змушені віддати лікарю останню сотню доларів, яку нерідко позичають по сусідах.

А лікар вже незнає яку машину викупити собі чи молодій коханці.

Оповідь стосувалася зажерливих лікарів і не лише лікарів, а й чиновників, які деруть з людей останні копійки, а потім ці гроші безбожно пропивають чи купують годинники за 50 тис баксів чи якийсь інший дуже дорогий непотріб.

А потім за помилки батьків відповідають діти, які часто стають наркоманами, алкоголіками чи іншим чином пропадають.

Пригадайте численні приклади як місцевих так і столичних мажорів.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Оповідь стосувалася зажерливих лікарів і не лише лікарів, а й чиновників, які деруть з людей останні копійки, а потім ці гроші безбожно пропивають чи купують годинники за 50 тис баксів чи якийсь інший дуже дорогий непотріб.

Саме трагічно це те, що ці чиновники, лікарі-хапуги чиїсь рідні, батьки, брати, сестри, куми, свати і т. п. Ці люди вийшли з просто люду, і потім починають знущатися над тими, ким ще недавно були - прості злидні.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

За останні кілька років довелось не один раз мати справу з різними лікарями. По власним спостереженням: хороші лікарі фактично ніколи не називають суми і не просять грошей, вони знають, що їй заплатять як подяка. А от інші відразу називають суму чи принаймні вимогу - але рідко виявляються дійсно ЛІКАРЯМИ з великої літери. Респект першим. Їм і платити не жаль.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Через тиждень лікар покінчив життя самогубством.....

...багато часу йому для цього знадобилось. :mdr:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

все что вы здесь говорите етого не должно быть.у врача должна быть достойная зарплата и он не должен брать "подяки".один может дать взятку,другой.,азавтра не дай Бог не будет что дать-натурой расплачиваться или как?один 100 даст,другой за тоже самое 300 отвалит с доброй души,завтра вы со своей 100ей к уборщице больницы не подойдете(нах пошлет).о чем вы ?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Панове, мова не йде про те, що лікарям не варто брати подяку. Для прикладу в ресторані / барі ми ж залишаємо подяку, хоча там роблять для нас значно менше ніж в лікарі, але робимо ми це добровільно. Мова йде про банальну людську жадність і корисливість людей.

Чесне ім'я - воно одне.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для прикладу в ресторані / барі ми ж залишаємо подяку

помоему ето разные вещи.в баре тебе делают услугу,за которую ты готов оставить на чай.но врач тебе услугу не делает.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

помоему ето разные вещи.в баре тебе делают услугу,за которую ты готов оставить на чай.но врач тебе услугу не делает.

Не бачу різниці.

Люди отримують ЗП за свою роботу, а в залежності від свого статку та настрою і головне якості послуг, що вже надані я сам вирішую, чи варто додатково стимулювати людину.

З.І. Приходиш в бар і замовляєш каву, а тобі офіціантка: Шановний, дайте будь-ласка на чай, бо можу Вашою кавою і морду Вам попекти.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Якщо це казка януковичів (лохів заради, які ведуться на таку х-ню, 70% їх електорату) - то я починаю любити їх уряд, за простоту і відвертість :)))

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Для прикладу в ресторані / барі ми ж залишаємо подяку

Ти правий. "В барє...услугу... за которую ты готов..." (но не обязан)

"но врач тебе услугу не делает." (а я бы сказал, "но врач тебе НЕ услугу делает.") - хочешь, не хочешь - не услуга, а тариф! Хочешь жить - плати, нет - бесплатно.

P.S. Вопрос для всех: У кого из украинцев-врачей (не депутатов) достойная зарплата (баснословные взятки не в стчёт, только официал) (ФИО, адрес, сумма)?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

казочка із фільму "Черная молния".

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Ти правий. "В барє...услугу... за которую ты готов..." (но не обязан)

"но врач тебе услугу не делает." (а я бы сказал, "но врач тебе НЕ услугу делает.") - хочешь, не хочешь - не услуга, а тариф! Хочешь жить - плати, нет - бесплатно.

P.S. Вопрос для всех: У кого из украинцев-врачей (не депутатов) достойная зарплата (баснословные взятки не в стчёт, только официал) (ФИО, адрес, сумма)?

Бл@ть ... зачепило за живе.

ФІО не скажу, але був (і є) в дитячій обласній один лікар і коли від нього приходять і кажуть, що потрібно заплатити лікарю аби під час операції ваша дитина не проснулась від болю, то дивишся на питання під іншим кутом. Крім того цей же лікар не одноразово оперував в нетверезому стані, з відповідними наслідками. Зате він вважається моднім спеціалістом і хата в передмісті Луцька і автомобіль модньої марки давним-давно в нього присутні (таких спеціалістів користуючись інсайдерською інфою можна віднайти в будь-якому лікувальному закладі).

Пристойна ЗП відсутня не тільки в лікарів, а й в 99% населення, тому вимоги лікаря фактично є шантажом. Якби сім'я була більш забезпечена, то звернулася б в приватну клініку, де кращі фахівці, хоча й за бальшу плату, а в державні лікарні люди звертаються не від хорошого життя чи бажання зекономити.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. В барі спочатку обслужать, а тоді, якщо сподобалось - чайові. А в лікарні, "чайові" часом вимагають, причому ще до лікування чи під час. І результат не завжди задовільний, бо якщо ці горе-лікарі будуть отримувати подяку по результатах роботи, то можуть і з голоду попухнути.

2. В бар ми ходимо тільки тоді, коли є гроші, а в лікарню можемо попасти в самий непідходящий момент, коли грошей немає і не намічаються.

3. Бармен не дає клятви Гіпократа.

4. Послуги бару не оплачуються завчасно, з наших податків.

Я можу продовжувати, але цього і так достатньо, щоб зрозуміти, що бар не лікарня, і порівняння вкрай невдале. Не повинні ми платити лікарям, за лікування, медсестрам за піклування - це нонсенс!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я можу продовжувати, але цього і так достатньо, щоб зрозуміти, що бар не лікарня, і порівняння вкрай невдале. Не повинні ми платити лікарям, за лікування, медсестрам за піклування - це нонсенс!

Порівняння з баром я привів для того, аби більш доступно і зрозуміло донести до читача порівняння не коректності вимагання грошей (медиками) до моменту надання послуг, хоча факт добровільного фінансового стимулювання не заперечувався. Саме тому був вибраний приклад "бару", адже там клієнт сам (без примусу) вирішує залишати чаєві чи ні. Щодо порівняння "лакар/офіціант", то обидва фахівці роблять свою справу, за яку їм платять і платять не багато.

З.І. 2 nickel Будь-ласка перед тим як стверджувати, що щось там не вірне потрудись перечитати попередні пости дописувача. Тоді, можливо, частина твоїх пунктів не буде фігурувати в постах, які були написані раніше.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Припускаю, що у мого стоматолога. Коли середній рахунок за лікування менше як 400 грн не буває. У серпні-вересні таких рахунків я оплатив штук 5. От і рахуй. Все йшло через касу. Хоча, думаю, при цій клініці (Протезист) кожен стоматолог як приватний підприємець. Так менше податків треба платити. Але мова не про це. Чужі гроші рахувати не хочу, але припускаю, що ця сума не менша 5 000 грн.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

І взагалі.... мова не про лікарів (не лише про них), а вцілому про ЗАЖЕРЛИВИХ ЛЮДИНОПОДІБНИХ ІСТОТ.

Наприклад, чиновників, які живучи в передмісті Луцька, підписують за винагороду дозволи на вирубування парку у місті

http://board.lutsk.ua/index.php/topic/66666/page__st__50__p__570468__fromsearch__1entry570468

А потім інший чинуша, вде сільський продає земельну ділянку у цьому селі під завод по спалюванню всякого непотрібу.

Врезультаті і місто і село страждають, стають загадженими.

От що я мав на увазі, створюючи тему. Одни робить "фуфлову" ковбасу і на зароблені гроші купує "фуфловий одяг". Разом ідуть купувати "фуфлові" дитячі іграшки, від яких у дітей виникає пожиттєва алергія!!!! А всі раді, тому, що вони ЗАРОБИЛИ!!!!!

Є певна, розумна межа.

Знайомі розмовляли з французом, який працює у Києві у предаставництві фран. фірми. Має дуже багато часу вільного (все добре налагоджено і працює самостійно). Його спитали, чому ти не знайдеш ще якусь фран. фірму і "в тиху" не працюєш на дві фірми. На що він відпові "не вигідно". Вдівічі більше роботи, а 50% додаткового заробітку "з"їдять" податки. І так у більшості країн. Є певна розумна межа доходів, для того, щоб достойно жити (купувати якісну їжу, одяг, автомобілі, мати гроші на житло, відпочинок, освіту). А за надмірності слід дорого платити.

Інший знайомий, який 7 років працював у Європі (Франція, Потругалія) лише повернувшись у Луцьк вперше побачив Хамера! І не одного!

Мова саме про те, що лікарі, чиновники та інші хапуги, та доречі і багато чесних (як вони себе вважають) підприємців втрачають людську подобу.

Нелюдами чи безпорадними істотами стають їх діти. Тому саме дітям довотиться "платити" за зажерливість батьків.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...