Перейти до змісту

Ласкаво просимо на небеса


Рекомендовані повідомлення

Знайшов гарний сайт (правда англомовний), який розраховує час перебування різних супутників над вказаним вами місцем (наприклад, Луцьком) для того, щоб ви могли поспостерігати за ними і помилуватись.

Сам ще не перевіряв, але взнав, що сьогодні практично над Луцьком проходитиме два супутники Космос-1222 і Космос-1939. Перший о 18:18 і рухатиметься з півночі на південь (повинно бути видно хвилини три), а другий - о 18:37 з півдня на північ. Надіюсь буде безхмарна погода, може і позираю в небо. Раптом щось побачу. :)

Луцьк по-їхньому пишеться Luck

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

  • 2 року потому...

Спостерігати зараз в нас можна комету Лулінь в сузірї Рака. На вказаному ресурсі найшов, де її можна побачити.

Деталі всі тут.

Зоряна величина 6.5, тобто треба використовувати якусь оптику (Хто має труби?). Як комету Хейла - Боппа свого часу, її не побачите.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Минулого тижня по телебаченню казали, що цю комету можна побачити неозброєним оком, але в такому вигляді вона нічим не відрізнятиметься від решти зірок. Цікаво те, що вона рухається у зворотньому напрямку до руху планет, тому здається, що вона рухається хвостом уперед (але щоб це помітити, то треба дивитись через телескоп).

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кстати, насколько я помню, если комета удалется от Солнца, то она реально летит хвостом вперёд :)

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

1. Дуже класно, що з'явився цей розділ на борді!

2. Я використовую для пошуку цікавих об'ктів таку програмку як stellarium, дуже зручно вводиш координати місця (Луцьк, Широта: 50.75°

Долгота: 25.3333333°) дату і в реальному часі спостерігаєш за зміною зоряного неба. Програма демонструє сузір'я, майже усі об'єкти з відомих на сьогодні каталогів, причому існують фільтри і т. д. Мені подобається, наочно і дуже зручно...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.



×
×
  • Створити...