Перейти до змісту

номерная емкость при замене симкарты - что еще за зверь?

Рекомендовані повідомлення

дело тут такое - приспичило мне вдруг заменить симкарту. нет, карту я не терял, не блокировал и вообще она жива и здорова, только постарела и в новых телефонах работает прескверно. еще в третьей ямобилке, бывало, регистрация в сети пропадала и всякие другие артефакты. а в четвертой и вовсе может сеть не найти после рестарта, в общем - засада..

памятуя о том, как лет семь назад заменял я еще девяностых годов выпуска симкарту (отказалась работать в Asus P535), пошел в салон на Воли, а там и говорят - "нетути номерной емкости! а когда подвезут, мы не знаем. возможно в четверг". зашел в четверг - ситуация прежняя. прошелся по другим салонам МТС - нимфетки в алой униформе с умным видом перебирали стопку стартовых пакетов по окончании заявляя - "номерной емкости нет".

ага, подумал я, живем ведь в век компьютерных сетей и глобализации, должен же быть учет, где какие хранятся пакеты. но и тут поджидал жестокий облом. со слов операционистки салона на Леси, симкарты приходят чуть ли не насыпью, а отчет об использовании отправляется раз в неделю кучером заказным письмом во Львов!

последней надеждой был "звонок другу", то есть непосредственно оператору на 111. но и там подтвердились худшие подозрения - учета нет и какая-то централизованная информация доступная представителям оператора также отсутствует. вместо предоставления конкретной информации, посоветовали обратиться в представительство оператора, который прямо-таки обязан иметь необходимые симкарты и попросту не хочет их выдавать по какой-то причине. не иначе хочет унести домой и там, покрошив, намазать на булку.

получается, что оператор МТС просто не заинтересован в обслуживании контрактных абонентов с многолетним стажем, а считает более выгодным выпустить на улицу сотню студентов, которые будут впаривать прохожим про "только сегодня у нас акция и вы можете получить три дырки от бублика всего за эннадцать гривен" :dont:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

тобто вони не можуть зробити дублікат твоєї сімки?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

я так понимаю что нету сим-карт определенной конфигурации цифр, например у него номер 050 777 хх ххх

-777- это и есть номерная емкость, и у МТС ее нет, тоесть они не могут сделать сим-карту которая начинается на 777-хх-ххх

так? :rolleyes:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Наскільки я знаю, то номерний ресурс тут нідочого, адже ти ж не новий номер просиш. В них має бути купа чистих сімок, на яку записується інфа про твій номер після відповідної процедури (яка, доречі, в МТС настільки тупа і заплутана) і видається абоненту. Після цього стара карточка має вимкнутись. Саме так робив із сімкою Київстара. Жодних проблем, вся процедура не зайняла і 15 хвилин.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

подержу SergiuS,

симка имеет свой "мак" к которому привязывают номер телефона

поменять симку дело 10ти минут, потом выждать что бы изменения вступили в силу

где-то года 2 назад, попросил ответственного за телефоны в корпорации поменять симку (ибо старенькая была и тел часто вис, имхо)

утром она поехала в УМС, перед обедом звонит - приходи за картой,

я сразу зырк на телефон, а он не видит сети, прихожу беру стартовый "пакет", на нём ручкой написан мой номер, ставлю новую симку - всё работает

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Можливо КОЛИСЬ так

где-то года 2 назад, попросил ответственного за телефоны в корпорации поменять симку (ибо старенькая была и тел часто вис, имхо)

утром она поехала в УМС, перед обедом звонит - приходи за картой,

а зараз вже ось так

получается, что оператор МТС просто не заинтересован в обслуживании контрактных абонентов с многолетним стажем

Цікавить, бо стикалась практично зі всіма проколами з карткою МТС, описаними в пості 1. Також хотілось би змінити картку на новішу. + в мене не контракт, а передоплата - нас МТС ще менше любить ^_^

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я где-то год назад из-за такой же херни поменял жене номер с очень красивого, на неочень красивый. Мурыжили нас с месяц "завтраками", пока все это не надоело и мы просто плюнули и купили другой стартовый. Цуки.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я где-то год назад из-за такой же херни поменял жене номер с очень красивого, на неочень красивый. Мурыжили нас с месяц "завтраками", пока все это не надоело и мы просто плюнули и купили другой стартовый. Цуки.

Я ТАК НЕ ХОЧУ :ohmy: !!! В мене номер вже 9 років і для мене він "ОЧЕНЬ КРАСИВЫЙ" :g15:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Не розумію до чого тут номерна ємність. Схоже, що це просто відмовки. Номер в тебе вже є і нового не треба, так що нема що виділяти. Тут вже написали про "мак" і купу чистих сімок, куди записується інформація. "Мак" сімки називається IMSI. Ще є ключ Ki, який примає участь в шифруванні. IMSI картки взнати досить просто, добути ж Ki значно складніше. Він міститься в спеціальній захищеній області пам'яті SIM-картки. "Чиста" сімка вже містить прописане значення Ki. Туди дописується IMSI "старої" сімки і на стороні оператора здійснюється прив'язка нового ключа до цього номера. Таким чином стара нова сімка активується, а стара перестає працювати, бо її Ki ключ вже не дійсний. Приблизно так.

P.S. Бажаючі можуть погуглити по IMSI, Ki, IMSI-catcher...

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я ТАК НЕ ХОЧУ !!! В мене номер вже 9 років і для мене він "ОЧЕНЬ КРАСИВЫЙ"

В дружини номерок теж був уже років зо 5... але ті сволочі сказали шо карток такої эмності нема і хз коли будуть. Навіть в києві через знайомих пробували пробити такі картки - нереально. ТАк і пропав номер :(

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуйте сказати, що ви хочете відновити ВТРАЧЕНУ сімку. Не так давно дав свою мтс-сімку товаришу і він її загубив. Подзвонив до оператора з іншої сімки (номер мтс вже не пам'ятаю), задавали мені кучу питань, типу: скільки коштів залишалось на рахунку, останніх 10 набраних номерів і т.д. Відповідь на більшість з них я не знав - останні дні користувався ж не я. Але сказали зайти через 2 дні в офіс (біля 4 школи) і забрати нову сімку. Так і було.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

...задавали мені кучу питань, типу: скільки коштів залишалось на рахунку...

Кошти залишаються на новій сімці?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Кошти залишаються на новій сімці?

знімають з рахунку якихось 10 грн (точніше не пам'ятаю) на "виготовлення дублікату", а решта залишається.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Втрачену, не втрачену - однаково.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Імхо, не однаково, тим більше якщо клієнт контрактний. Тут вже можна і в упр. захисту прав споживачів завітати. До речі, в контракті є щось про згубу/заміну/обмін сімок?

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

До речі, в контракті є щось про згубу/заміну/обмін сімок?

Контракт щось не можу знайти, щоб глянути, але, наприклад, тут

http://www.mts.com.ua/ukr/faqgen_prepaid.php

як для користувача, в якого немає контракту написано все світло прозоро і коштує 10грн. Залишилось перевірити на практиці. :huh:

А для контрактників - так все ще простіше :D :D :D

http://www.mts.com.ua/ukr/genfaq_contract.php

приносиш паспорт - і можна

на місці отримати нову SIM-карту.
Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Реально - без різниці. Я дружині сімку обрізав до міні-сім - для європейського телефону, потім, коли тре було вставити сімку в айфон - звернулись за обіміном сімки (сказавши шо стару малий порізав ножницями ,читай, втратили). Без різниці. Чи ти просто хоч поміняти, чи ти її загубив - нема карток з вашою номерною ємністю і асталавіста.

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Спробуйте сказати, що ви хочете відновити ВТРАЧЕНУ сімку.  

... задавали мені кучу питань, типу: скільки коштів залишалось на рахунку, останніх 10 набраних номерів і т.д. 

Підтримую. Саме таким чином багато знайомих міняли старі заношені картки. І вирішення проблеми не займало багато часу. Але це було на Київстар. Можливо на МТС інші  правила і приницпи роботи у відношенні до клієнтів. 

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

проблемы с заменой симки сегодня благополучно решились. не знаю, правда, лучше ли она, чем та, что была, но точно новее. да и 64k памяти внутри, а не 8. куда сразу же запихнули какой-то клик, гудок и другие ненужные феньки

в любом случае, хочу сказать спасибо за ножницы, скотч и карандаш при помощи которых прямо на месте была сооружена микросимка и вставлена в аппарат :ok2:

а теперь прикол креативщиков маленьких телефонных солдатиков. а может и не прикол - сразу трудно понять. но на плакатах MTC какой-то липовый Стив Джобс рекламирует модемы :

jobbzmtssm.jpg

470iphone2.jpg

так-то вот :smile3:

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

так це ніби Савік Шустер

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Я чогось зрозумів, що номерна ємкість, це скільки номерів втиснеться на саму карту. Типу 250. Модливо, зараз цей ліміт зменшено, бо сучасні телефони тримають більше 1К номерів (візиток!). І потреби у триманні номерів на карті - немає.

Чи я щось наплутав. Бо інакше чого не зробити тупий клон?? І взагалі - Київстар рулить!

Посилання на коментар
Поділитись на інші сайти

Заархівовано

Ця тема знаходиться в архіві та закрита для подальших відповідей.

Hosting Ukraine
AliExpress WW

• Створити...